Megjelent az évadzáró epizód, a 04×23 Graduation című rész hivatalos ismertetője.

Ki kapja meg a gyógyírt? – Az érettségi bizonyítvány-osztás napján Mystic Falls-t elárasztják a régi sérelmeikért bosszút álló, illetve a végzetüket beteljesíteni kívánó szellemek. Damon élete egy kísértettel való találkozás során veszélybe kerül, miközben Matt és Rebekah együttes erővel próbálnak legyőzni egy szellemet, akinek eltökélt szándéka megtalálni a gyógyírt. Miközben az emberek érkeznek az ünnepségre, és a szellemek is összegyűlnek, egy váratlan személytől érkezik segítség. Caroline kap egy megható és váratlan ballagási ajándékot, Bonnie pedig azt tervezi, hogy újra felhúzza a túlvilágot elválasztó falat. Elena döntést hoz a Salvatore-fivérek ügyében, és összetűzésbe keveredik Katherine-nel. Végül Stefan egy szörnyű dolgot fedez fel a Silas-t övező rejtélyről.

Forrás: CW

11 Responses so far.

 1. VampireGirl2012 says:

  Úriisten! *.* Naaaaaagyon kíváááncsii vagyok! :D Elena meg remélem Damonnel marad!!

 2. oroszfanniflora says:

  UHH….alig lehet kibírni, de én is Delenáéknak szurkolok :D

  • Edit366 says:

   Én Delenás vagyok , de szerintem Stefant fogja választani. Az a gyanúm :(

   • laila says:

    Nekem is ez a megérzésem, de ha be is jön akkor sikítani fogok, és elgyepálok egy Julie névre hallgató amcsi kistehénkét :) )

 3. Vielon says:

  Tudom, h nagy elvárásaim vannak Julie-val szemben (használja az agyát, próbáljon belőle néha logikus dolgokat kisajtolni…etc.), de ha Elena per pillanat nem Damont választja (függetlenül attól, hogy Stelena, vagy Delena), akkor az nyilván a kötődés nevű űbermarhaságra lesz fogva, ami még mindig az egyik legnagyobb logikai bukfenc a sorozat történetében….

  (leszámítva azt, hogy a szereplők időnként emberi sebességgel menekülnek, amikor vámpírosan is suhanhatnának, vagy azt, hogy a srácok inkább megkínozzák Elenát – és ezzel magukat – mintsem megkérnének egy origit, h igézze meg közös szerelmüket…de ezeket elnézzük, mert nagyon szeretjük a sorozatot!!!)

  ….arról nem is beszélve, hogy teljesen életszerűtlen lenne Elena “Hoppá, hirtelen Stefant szeretem”- pillanata…ez nem olyan, mint a tüsszentés, vagy a csuklás…..ha mégis megteszik, akkor ezzel a húzással logikailag kinyírják és érdektelenné teszik a szerelmi 3szöget,amit tudom, h sokan unnak, de szerintem akkor is ez a sorozat egyik motorja, és sokan vagyunk, akik főleg Damon_Elena_Stefan miatt nézik….egy szerelmi 3x akkor izgalmas, ha a szereplői nem tudnak dönteni, mert érzéseik vannak…ha ráfogják a kötődésre, akkor egy ember kiesik, és bár soha nem voltam túl jó matekból, de 2 emberből nehéz szerelmi 3szöget faragni…

  Hogyan is lehetne ezek után újra izgalmas? kiderül, hogy Elena Stefanba is csak a kötődés miatt volt szerelmes, mert ez mondjuk egy Hasonmás átok? vagy fejbe kólintja egy dühös szellem, amitől amnéziája lesz, és kezdjük az egészet elölről?…nem, nem, nem….Julie ezt most nem teheted. Damont kell választania, aztán úgyis ejti majd Stefanért, majd fordítva, de ez így van jól…csak ne most!

 4. Szanszi says:

  Én azt olvastam valahol,hogy az 5. évad Delenáról fog szólni.
  Vagy lehet,hogy pont ezen a honlapon olvastam?Már keverem a dolgokat.
  Az viszont nem volt leírva,hogy mégis hogyan.Tehát,hogy Stefant választja,de azzal húzzák a részeket,hogy még Damon-höz is vonzódik és kezdődik elölről a “cirkusz” vagy Damon-t választja és tök boldogok lesznek az évadban és ezért fog róluk szólni? :)

  • Vielon says:

   Jó is lenne:) De kétlem, meg ha egy teljes Delenás évadot kapnánk, az szintén nem lenne fair a Stelena rajongókkal szemben…bár ha már a korrektségnél tartunk, Delenának mondjuk igencsak járna végre egy kevés, összefüggő boldogság, amikor együtt vannak szerelemben (illúzióromboló Stefan-Caroline “párbeszéd-megszakítások” nélkül…köszi Julie, szeretünk Julie), és nem egymásssal, hanem “csak” egy apokalipszissel vagy egyebekkel kell harcolniuk…így lenne kerek, hiszen Stelenáéknak volt ilyen…legalább egy pár részig…léccilécci:)

 5. Őszintén szólva engem már kezd kicsit hidege hagyni ez a szerelmi háromszög téma, és lassan a sorozat is. Már nem tudom miért nézem, mert egyre több hülyeséget csinálnak benne. Talán csak Joseph és Ian színészi alakítása miatt.
  Ha Elena most megint visszatáncol Stefanhoz, akkor még nagyobbat fogok röhögni, mint amikor bejelentették, hogy Hayley terhes… Egyébként szerintem meg igenis jó lenne rászánni egy teljes évadot a Delena dologra, Stefant meg összehozni pl. Rebekah-val, de a spin-off miatt ez kétséges. Ha Elenát megint összehozzák Stefannal, mindkettejükből ökröket csinálnak… Stefannak túl kellene lépnie ezen, Elena amúgy se érdemli meg egyikőjüket sem.

  • Vielon says:

   Bevallom, engem az sem zavarna, ha csak Delena lenne az összes évadban (szerintem tökéletes a két karakter együtt…ahogyan Rose mondta, Damon a legjobbat hozza ki Elenából és vice versa…és valljuk be ő az egyetlen, aki önmagáért szereti még vámpírként is…és nem akarja folyton megváltoztatni…), de úgysem adnak nekik pár résznél többet, de ne legyen igazam, és szóljon az 5. évad róluk. Én csak örülnék neki :)

   “Elena amúgy se érdemli meg egyikőjüket sem.” –> ott a pont, ez így igaz…

 6. lucca says:

  Sziasztok! Régóta nézem már az oldalt de úgy érzem, most írnom kell..
  Először is, hogyha Elena választani fog akkor honnan tudja kit válasszon ha nincsennek érzései? :D Ergo vissza kell, hogy kapcsolja őket. És hogy kifogja meginni a gyógyírt? Ez kérdéses.. Bennem az van, hogy Elena fogja meginni. De akkor Julie miért változtatná vissza? Szóval ez elég bonyulult(mint Julie agya), szóval kíváncsi vagyok nagyon az évadzáró részre:) Lehet, kicsit homályos… De én ezt gondolom.