A sorozat története

(-magyarul: Vámpírnaplók) Az amerikai fantasy sorozat L.J. Smith könyvsorozatán alapul. A sztori Elena Gilbert (Nina Dobrev) életét kíséri nyomon, aki szerelmes lesz a vámpírtestvérekbe, Stefan (Paul Wesley) és Damon (Ian Somerhalder) Salvatore-ba. Szerelem, harc, halál, önfeláldozás: a sorozat vegyíti a ma kedvelt tinédzser sztorikat egy kis természetfelettivel.

A sorozatot az egyik legkedveltebb és nézettebb idősávba, csütörtök 20:00-ra tették. Ezzel kiütötte a helyéről a már jó pár éve futó Smallville-t. Mikor az első részt 2009. szeptember 10.-én levetítették, a nézettség a valaha legmagasabb volt a CW csatorna történetében mióta 2006-ban létrejött. Épp ezért nem csoda, hogy a csatorna lerendelte mind a 22 részt, majd 2010 februárjában bejelentették, hogy a sorozat egy második évadra is visszatér a 2010/2011-es szezonra ugyan abban az idősávban. A harmadik évad 2011. szeptember 15.-én került adásba a CW-n.

Fő producerek: Kevin Williamson (Sikoly filmek, Dawson és a haverok), Julie Plec (Kyle XY), Leslie Morgenstein (Gossip Girl, Private) és Bob Levy (Gossip Girl, Privileged)

Hazánkban a sorozat első évadát 2010.06.25 tűzte műsorára az RTL Klub Vámpírnaplók címmel.

Egyéb érdekességek, információk

[x] A sorozat készítői
A következő menüpontban megismerheted a sorozat készítőit, korábbi munkáikat.
[x] Vámpírok
“A vámpír egy misztikus lény a népi kultúrában, rendszerint egy újra feléledt emberi holttest, ami emberi vagy állatvéren él, és sok esetben természetfeletti erőkkel rendelkezik.” (Wikipédia) De vajon milyenek Mystic Falls vámpírjai?
[x] Vérfarkasok
Minden hónapban egyszer ők uralják az éjszakát, és akkor még legnagyobb ellenségeik, a vámpírok sem merészkednek ki.
[x] Hibridek
“Ez lenyűgöző. Egy vérfarkas, aki nincs a teliholdhoz láncolva, és egy vámpír, aki nem ég el a napon. Egy igazi hibrid.” – Klaus
[x] Az Ősi család
Hogyan születtek az első vámpírok, akiktől az összes többi származik? Kik voltak a család tagjai? Itt összegyűjtve elolvashatod az eddig megtudott információkat.
[x] L.J.Smith – Vámpírnaplók
Az írónő 1991-ben még nem is sejtette, hogy novella sorozatából egyszer a világ egyik legsikeresebb tévés sorozata lesz. Min alapszik a The Vampire Diaries sorozat és mi ihlette meg Kevin Williamsont és Julie Plecet? Ha tovább olvasol megtudod! :)