A hibrid egy félig vámpír félig vérfarkas teremtmény.

Eredete: Esther, az Ősi vámpír család édesanyja botrányos viszonyt folytatott egy vérfarkassal, és e kapcsolat gyümölcseként született meg Klaus, aki vérfarkas génekkel rendelkezett. Miután édesanyja, aki egyben az ősi boszorkány is volt, vámpírrá változtatta a családot és Klaus megölte első, emberi áldozatát, aktiválódott vérfarkas génje és megszületett az első hibrid. Édesanyja, hogy helyre hozza az egyensúlyt, egy átokkal elnyomta Klaus vérfarkas énjét. Az átkot ‘Nap és Hold átkaként’ ismerjük. A megtöréséhez a holdkő, egy boszorkány, vámpír, vérfarkas megölése, valamint az átváltozás befejezéséhez a hasonmás vére szükséges.

Hogyan lesz valaki hibrid?
Fontos, hogy hibriddé csak vérfarkas változhat. Ahhoz, hogy valaki hibriddé váljon, keresztül kell mennie a szokásos vámpírrá válási folyamaton, majd végső lépésként innia kell a hasonmás (jelen esetben Elena) véréből. Ez azt jelenti, hogy hibridek teremtése nem lesz egyszerű feladat. Tudomásunk szerint a vérfarkasok nagyon ritkák. Mint tudjuk, egy családi átok „szükséges” ahhoz, hogy valaki vérfarkassá váljon, és az, hogy az adott személy megöljön valakit – így válik teljessé az átok.

Jelenlegi hibridek:
- Niklaus – Ő az első hibrid.
- Tyler – Az első sikeres hibrid.

Tulajdonságaik:
A legtöbb vámpír és vérfarkas tulajdonsággal egyaránt rendelkeznek.
- Nincs szüksége mágikus gyűrűre ahhoz, hogy kimehessenek a napfényre
- A hibridek bármikor alakot válthatnak, átváltozásuk nem kötődik a teliholdhoz, ami azt jelenti, hogy nem is kénytelenek olyankor más testet ölteni.
- A hibridek is meghalnak, ha kitépik a szívüket, vagy levágják a fejüket.
- A hibridek nem léphetnek be olyan házba, ahová nem invitálták be őket. Ez a 03×01 The Birthday című epizódban vált világossá, hiszen Klausnak nem lett volna szüksége a déliek vendégszeretetére, ha engedély nélkül is beléphetett volna a vérfarkasok otthonába.
- A hibridek vérrel táplálkoznak. Nem tisztázott, hogy létszükségletük-e, de mivel Klaus iszik vért és Tyler is, úgy tűnik, igen.
- A hibrideket ideiglenesen sem lehet ártalmatlanítani a fehér tölgy hamujába mártott ezüst tőrrel, mellyel az Ősi vámpírokat igen. Lásd a 03×03 The End Of The Affair című részt, amikor Rebekah megszúrja Klaust a tőrrel, de ő könnyedén kihúzza azt.
- A verbéna hatással van a hibridekre. Katherine-re azért nem hatott Klaus igézete a 2. évadban, mert folyamatosan adagolta magának a verbénát, melyet Damontől kapott.
- A farkasfű ugyanúgy hat a hibridekre, mint a vérfarkasokra. Ez a 03×02 The Hybrid című részben derült ki, amikor Damon farkasfű-gránáttal fékezte meg Ray Suttont.
- A hibridek mindenre emlékeznek abból, ami az átváltozásuk alatt történik velük, a vérfarkasokkal ellentétben. Ezt Klaus maga mondta Elijah-nak a 02×22 As I Lay Dying című epizódban.
- A hibrid harapása mérgező a hagyományos vámpírokra nézve. Ezt akkor tudtuk meg, amikor a 02×22 As I Lay Dying című részben Klaus megharapta Katherine-t.
- A hibridek vére meggyógyítja mind a hibrid, mind a vérfarkas harapás általi mérgezést.
- A hibridek hűségesek teremtőikhez. Ezt Tyler viselkedéséből tudjuk, aki számára teremtője, Klaus az első. (Bár kérdés, hogy ez az ősi vámpírokra igaz vagy a hibridekre.)
- Ahogy az a 03×11 Our Town című epizódból is kiderül, a hibridek akaratukon kívül is teljesítik teremtőjük kívánságát (Tyler nem akarta megharapni Caroline-t, mégis megtette, mert Klaus erre utasította).