Ki hány részben szerepelt?
- Nina Dobrev (Elena Gilbert) – 22/22
- Paul Wesley (Stefan Salvatore) – 22/22
- Ian Somerhalder (Damon Salvatore) – 22/22
- Steven R. McQueen (Jeremy Gilbert) – 21/22
- Candice Accola (Caroline Forbes) – 17/22
- Zach Roerig (Matt Donovan) – 17/22
- Sara Canning (Jenna Sommers) – 16/22
- Katerina Graham (Bonnie Bennett) – 16/22
- Matt Davis (Alaric Saltzman) – 12/22
- Michael Trevino (Tyler Lockwood) – 11/22
- Kayla Ewell (Vicki Donovan) – 7/22
- Nina Dobrev (Katherine Pierce) – 4/22

Vicki fejezet

01×01 Pilot - Hazatérés
4 hónappal szüleik tragikus elvesztése után a 17 éves Elena és testvére, a 15 éves Jeremy még mindig nehezen bírkóznak meg a mindennapokkal. Elena mindig népszerű lány volt, szép és okos, de most nem tudja elrejteni fájdalmát a világ elől. Az iskolaév első napján viszont ő és barátnője, Bonnie megismerkedik a suli új és titokzatos diákjával.
01×02 The Night of the Comet - Az elfelejtett éjszaka
Mystic Falls lakói ünnepséget rendeznek egy, a város fölött áthaladó üstökös alkalmából. Vicki állapota Damon támadása után nehezen javul, folyton rémeket lát. Stefan, hogy segítsen neki és magán is, befolyásolja a lány emlékeit.
01×03 Friday Night Bites - Péntek esti frász
Elena próbálja figyelmen kívül hagyni Bonnie figyelmeztetéseit, miszerint vigyázzon Stefannal. Damon irányítása alatt tartja Carolint. Tyler megpróbál Stefan fölé kerekedni.
01×04 Family Ties - Áll a bál!
Elena elhívja Stefant az Alapítók Báljára. Damon és Stefan között egyre feszültebb a helyzet. Stefan még mindig nem tudja miért jött viszza Damon Mystic Fallsba. Damon egyre jobban kihasználja Carolinet.
01×05 You’re Undead To Me - Halhatatlan évek
Elena és Jenna nem örül Jeremy és Vicki kapcsolatának. Stefan megpróbálja kiengesztelni Elenát egy közös vacsorával, ahol mesél az életéről.
01×06 Lost Girls - Tékozló lányok
Elena megtudja, hogy Stefan vámpír és nem tudja mit évő legyen. Stefan, hogy meggyőzze bízhat benne, elárul mindent múltjáról és Katherine-ről.
01×07 Haunted - Elátkozva
Vicki természete egyre kezelhetetlenebb, Stefan próbál neki segíteni. Elena eközben Jeremy miatt aggódik, akinek esze ágában sincs távol tartania magát Vickitől. Caroline Bonnienak adja Damon nyakláncát.

A sír fejezet

01×08 162 Candles - 162 gyertya
Stefant szülinapja alkalmából meglepi legrégebbi barátja, Lexi. Elena próbálja távol tartani magát Stefantól, de érzelmei erősebbek.
01×09 History Repeating - A múlt kísértetei
Stefan végre rájön mi a valódi oka annak, hogy Damon visszatért Mystic Falls-ba. Az új történelem tanár, Alaric Saltzman esélyt ad Jeremynek, hogy javítson az átlagán.
01×10 The Turning Point - Fordulópont
Stefan és Damon egy új vámpír után nyomoznak. Miután Jeremy elolvasta Jonathan Gilbert naplóját újra elkezd rajzolni, ahogy azt szülei halála előtt tette.
01×11 Bloodlines - Vérvonal
Damon, miután kimenti Elenát az összetört kocsiból, Georgiába utazik, hogy meglepje egy régi barátját és többet tudjon meg a sír felnyitásáról.
01×12 Unpleasantville - Jövevények
Stefan és Damon próbálják kideríteni ki lehet az új vámpír a városban, akit Elena elütött. Caroline és Matt kapcsolata kezd egyre komolyabbá válni.
01×13 Children of the Damned - Az átok
A visszatekintésben megtudjuk, hogy miként romlott meg Stefan és Damon kapcsolata. Anna, Damon és Stefan is a naplót keresik.
01×14 Fool Me Once - Ébredések
Anna alkut ajánl Damonnak. Stefan kiszabadítja Bonniet és Elenát. Kinyílik a sír, de vajon mit rejt?

A vérvonal fejezet

01×15 A Few Good Men - Anya csak egy van
Matt-et és Caroline-t meglepetésként éri Matt édesanyjának, Kelly-nek feltűnése. Stefan és Elena aggódik Damon új szokásai miatt. Forbes seriff felkéri Damont, hogy vegyen részt a Mrs.Lockwood által rendezett agglegény árverésen.
01×16 There Goes the Neighborhood - Jószomszédi iszony
Anna nem várt vendéggel állít be Damonhoz. Elena és Stefan egy kellemetlen dupla randit tölt el Caroline-nel és Mattel, de a fiúk rájönnek, hogy van néhány dolog, ami közös bennük. Jenna megújítja barátságát Kelly-vel, valamint Jeremy és Anna kapcsolata nem várt fordulatot vesz.
01×17 Let the Right One In - A véremet adom érted
Mikor Damon és Stefan új ellenséget szereznek maguknak, Stefan hirtelen veszélyes helyzetben találja magát. Damon és Elena próbálják meggyőzni Alaricot, hogy segítsen nekik megmenteni Stefant.
01×18 Under Control - Új ellenség
Amíg Stefan igyekszik megoldani új problémáját, Elena-t és Jeremy-t meglepetésként éri nagybátyjuk, Jonathan Gilbert látogatása. Alaricnak lesz egy kellemetlen beszélgetése Elenával édesanyját illetően. Damon próbálja kideríteni miért is tért vissza Jonathan a városba.
01×19 Miss Mystic Falls - Szépségek és szörnyetegek
Az alapítók gáláján rendezett szépségversenyre jelentkezik Elena és Caroline is, hogy elnyerjék a Miss Mystic Falls címet. Bonnie visszatért a városba, aminek Elena nagyon örül.
01×20 Blood Brothers - Vértestvérek
Amíg Stefan próbál megbékélni múltjával és azzal amit tett, ő is és Damon is felfedik Elena előtt miként változtak át. Pearlnek meggyűlik a baja Jonathan Gilbert-tel. Damon és Alaric pedig  próbálnak rájönni mit is akar valójában Jonathan. Jeremy és Anna egyre közelebb kerülnek egymáshoz.
01×21 Isobel - Isobel megjelenik
Isobel Mystic Falls-ba érkezik. Alaricot megdöbbenti a nő viselkedése, de összehoz egy találkozót neki Elenaval. Elenanak rengeteg kérdése van, de Isobel a legtöbb elől kitér, ám azt elárulja, hogy semmi sem állíthatja meg.
01×22 Founder’s Day - Alapítók napja
Eljött végre az Alapítók Napja és mindenki az utolsó simításokat végzi, hogy minden tökéletes legyen, a fények és a tüzijáték is. Stefant zavarja Damon érzelmei Elene iránt, ám a lányt sokkal inkább Jeremyvel való kapcsolata érdekli. Jeremy Anna miatt aggódik.