Ki hány részben szerepelt?
- Nina Dobrev (Elena Gilbert) – 22/22
- Nina Dobrev (Katherine Pierce) – 18/22
- Paul Wesley (Stefan Salvatore) – 22/22
- Ian Somerhalder (Damon Salvatore) – 22/22
- Steven R. McQueen (Jeremy Gilbert) – 17/22
- Candice Accola (Caroline Forbes) – 20/22
- Zach Roerig (Matt Donovan) – 17/22
- Sara Canning (Jenna Sommers) – 15/22
- Katerina Graham (Bonnie Bennett) – 17/22
- Matt Davis (Alaric Saltzman) – 15/22
- Michael Trevino (Tyler Lockwood) – 15/22
- Daniel Gillies (Elijah) – 12/22
- Joseph Morgan (Klaus) – 4/22

Katherine fejezet

02×01 The Return - Visszatérés
Annál az esténél folytatjuk, ahol az előző évad abba maradt. Elenat sokkolja az, ami otthon fogadja: rátalál John Gilbertre és Jeremyre. A kórházban Forbes seriffet Matt, Bonnie és Damon vigasztalja, amíg hírt kapnak Caroline állapotáról.
02×02 Brave New World - Szép új világ
Mikor a zavart és kétségbeesett Caroline végre elhagyja  a kórházat, hogy csatlakozzon barátaihoz a mystic falls-i karneválra, Damon azonnal cselekedni akar, ám Stefan és Elena Caroline védelmére kelnek.
02×03 Bad Moon Rising – Holdtölte
Elena, Damon és  Alaric ellátogat a Duke Egyetemre, hogy utána nézzenek Isobel kutatásainak és rájöjjenek a Lockwoodok titkára.
02×04 Memory Lane - Keserédes emlékek
Stefan drasztikus lépéseket tesz annak érdekében, hogy kiderítse, miért tért vissza Katherine Mystic Fallsba és sokkolja az, amit a nő árul el neki az 1864-ben történtekről.
02×05 Kill or Be Killed - Ölve vagy halva
Mason még többet mesél Tylernek a Lockwood család átkáról. Stefan és Damon azon veszekednek miként kezeljék a Masonnal kialakult helyzetet. Elena próbálja távolt tartani Jeremyt a veszélytől.
02×06 Plan B - B-terv
Elena hiába próbálja biztonságban tartani Jeremyt, a fiú felajánlja segítségét Damonnak és Alaricnak Katherine ellen. A seriff és Caroline közelebb kerülnek egymáshoz, mint anyja-lánya.
02×07  Masquerade - Álarcosbál
Stefan és Damon új tervet eszelnek ki Katherine ellen a Lockwood család farsangi bálján. Katherine elhívja magával egyik régi barátját, Lucyt a mulatságra. Bonnie, Jeremy és Alaric minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy segítsenek a Salvatore testvéreknek.

Vérfarkas fejezet

02×08  Rose - Rose
Stefan és Damon Elena segítségére sietnek és közben érdekes dolgokat tudnak meg emberekről, vámpírokról és régi idők bizonyos eseményeiről. Jeremy segít Bonnienak egy bonyolult és kimerítő varázslat után, Caroline pedig megtesz mindent, hogy megkönnyítse Tyler dolgát. Végül Stefan és Damon új megállípodást kötnek.
2×09  Katerina - Ötszáz év menekülés
Elena veszélybe sodorja önmagát, miközben Katherine múltjáról és saját jövőjéről próbál meg minél többet kideríteni. Tudván, hogy Stefan nem támogatná tervét, Carolinet kéri meg, hogy falazzon neki. Damon legújabb barátjával próbálja megfejteni a holdkő titkát.
02×10  The Sacrifice – Az áldozat
Elena úgy dönt kezébe veszi a dolgokat és csábító ajánlatot tesz Rosenak cserébe a nő segítségéért. Mikor a dolgok nem várt fordulatot vesznek Rose Damon segítségét kéri, de Elena nem várja meg és maga kezd bele tervébe. Jeremy vakmerő próbálkozása, hogy segítsen Bonnienak visszaszerezni a holdkövet, életveszélybe sodorja őt.
02×11 By the Light of the Moon - Holdfény
A telihold közeledtével Caroline segít Tyler felkészülni az átváltozásra, amit nem tud megállítani. Amíg Stefan és Katherine egymást teszik próbára, Alaric és Damon gyanakodni kezdenek a városba jött új jövevényre, Julesra, aki egy eltűnt barátját, Masont keresi.
02×12 The Descent – A lejtő
Stefannak megvan a maga véleménye Elena új, jövőbeli terveiről. Amíg Damon megpróbálja szóra bírni Julest, megkéri Elenat, hogy maradjon Rose mellett, de a helyzet nem várt, veszélyes fordulatot vesz. Caroline és Matt megpróbálják őszintén elmondani, mit is éreznek egymás iránt.
02×13 Daddy Issues - Vérrokonság
Johnathan Gilbert visszatérése Mystic Fallsba kellemetlen meglepetésként éri Elenat, Jennat és Damont. Caroline beszámol Stefannak a Tylerrel folytatott beszélgetéséről, és Stefan megtesz minden tőle telhetőt, hogy szót értsen a zavarodott és ellenséges fiúval.
02×14 Crying Wolf - Farkasüvöltés
Stefan és Elena egy romantikus hétvége reményében a Gilbert család nyaralójába utaznak, de valaki követi őket. Jenna kezdi azt hinni, hogy Alaric nem őszinte vele. Jules elmeséli Tylernek a Nap és Hold átkának jelentőségét, de egy fontos információt nem említ a fiúnak.

Az átok/Klaus fejezet

02×15 The Dinner Party - Az utolsó vacsora
Stefan mesél Elenanak múltja sötét titkairól és egy személyről, akinek közrehatása mindent megváltoztat. Miután minden kiderült Lukaról, Jonas tisztázza helyzetét Bonnieval és Jeremyvel. Hogy könnyebben leszerelhesse Elijaht Damon közös vacsorára invitálja.
02×16 The House Guest - A ház vendége
Katherine kis elme játékai kezdenek mindenki idegeire menni, de Damon, Elena és Stefan rájönnek, hogy a nő ismeretei a város történelméről még hasznukra lehetnek a túlélésben. Miután kapcsolata zátonyra futott Matt-tel, Caroline megpróbálja más módon felkelteni a fiú érdeklődését.
02×17 Know Thy Enemy - Ismerd meg az ellenséged!
Elena és Alaric Johnt hibáztatják, hogy Jenna teljesen összetört Isobel váratlan feltűnése miatt. Bonnie, Damon és Jeremy segítségével próbálja megtalálni a megfelelő varázslatot ősei erejének összegyűjtésére.
02×18 The Last Dance - Az utolsó tánc
Amíg a suliban a ’60as évek táncestjére készülnek, Elena zavaró üzeneteket kezd el kapni Klaustól, még hozzá igen furcsa módon. Bonnie megpróbálja meggyőzni Jeremyt arról, hogy elég erős ahhoz, hogy segítsen Elenanak, de a fiú Stefantól kér tanácsot. Caroline rábeszéli Mattet, hogy menjen vele a táncestre.
02×19 Klaus - Klaus
Stefan és Damon nem örülnek, mikor rájönnek, hogy Elena kijátszotta őket és új szövetségest találva kezébe vette a Klaus elleni terv irányítását. A testvérek között egyre jobban nő a feszültség, mert mindketten más módon védenék meg Elenat. Mind emellett Stefannak még a zavart és rémült Jennara is vigyáznia kell.
02×20 The Last Day - Az utolsó nap
Damon hajlandó a végletekig elmenni azért, hogy megvédje Elenat attól, hogy Klaus rituális áldozata legyen. Ám Damon fellépéseivel Stefan cseppet sem ért egyet és emiatt egyre inkább nő a feszültség a két testvér között, hisz mindketten másként vélekednek Elena életének megmentésének módjáról.
02×21 The Sun Also Rises - A nap is felragyog
A telihold közeledtével Elena próbál felkészülni Klaus tervére, Tyler pedig második átváltozására.
02×22 As I Lay Dying - Gyilkos harapás
Amíg Mystic Falls főterén az Elfújta a szél című film vetítését tartják, Damonban fel-felelevenednek Katherinenel kapcsolatos emlékei még 1864-ből, de nem tudja megkülönböztetni őket a valóságtól és Elenat volt szerelmétől.