May 17

Évadzáró kupaktanács

Írta: rhenie
Kategória: 5. évad, Oldal, Sorozat

TVD S05E22

Vége az 5. évadnak. A 22. rész számos nyitott kérdést hagyott maga után. Most itt a lehetőség, hogy mindenki elmondja a véleményét, és nem csak a legutóbbi részről, hanem az egész évadról. Ki mit vár az ősszel induló 6. évadtól? Várom a véleményeket hozzászólásban! Felteszek egy kérdést az 1. hozzászólásban azoknak, akik olvasták a könyveket. Ha valaki még nem látta a legutóbbi részt, NE olvassa el! :)

34 Responses so far.

 1. rhenie says:

  Azoktól kérdezem, akik olvasták a könyveket: hogy hozták vissza Damont a Túlvilágról? Tudom, hogy erre nem lehet alapozni, mert a könyvekben a gyógyír is egy fekete rózsa volt… :D Csak kíváncsiságból kérdezem :)

 2. Tutuu says:

  Szétrobbantotta a 7. részbe a fát Elena és Damon utána meghalt mert átszúrta a szívét valami mérgező. És ugy éled fel ,hogy a fának a hamuja abban ilyen varázslat volt és feléleszti Damont is mert ráhulik

 3. nbogiii says:

  A túlvilágról azt hiszem úgy hozták vissza hogy elena elment szinten a tulvilagra es ott talalkozott damonnal es sikerult egy kapunk keresztul visszajutniuk. De mar eleg regen olvastam, nem 100% :D
  Az evaddal kapcsolatban annyi hogy nekem nem tetszett :D Az elozo evadokban mindig annyira vartam a penteki napokat hogy lathassam az uj reszt, most pedig altalaban szomabton neztem meg. Nem tetszett az alap tortenet sem, kicsit unalmas volt Damon es Elena vergődèse is, igaz en Stelena parti vagyok, de ha mar ugy van hogy Elena Damont valasztja akkor ne szenvedjenek mar ilyeneket miatt fèl evadon keresztul, hogy nincsenek jo hatassal egymasra.. Caroline-Stefan kezdodo szerelmi szála borzalmas ötlet. Nehe ezeknek a vandoroknak a celjat sem ertettem, eleg unalmas volt. Az evadzarot egyszeruen nem tudom komolyan sem venni, egyertelmu hogy visszahozzak Damont, es azt s meg merem kockaztatni hogy kb a 6. evad 1-2.reszeben ez mar sikerul is nekik, szoval ezt a szalat is ha,ar lezarjak. Remelem a 6.Evad ennel csak jobb lesz!!!!!

 4. Elissa says:

  Az évaddal kapcsolatban vegyes érzéseim vannak, tetszett az indítás, de megint annyit szenvedtek ezekkel a szerelmi-szálakkal, néhol annyira erőltetett volt a dolog, hogy már kezdtem kiábrándulni az egészből. Az utolsó két epizód azonban tetszett, végre pörögtek újra az események, voltak jó kis fordulatok. Engem alapjában nem zavar, ha megölnek valakit, és visszahozzák, ha van értelme (HA!), és kivételesen nem éreztem annyira erőltetettnek most a dolgot, mint amikor Bonnie-t, vagy Jeremy-t hozták vissza.

  Az évadzáró… nekem nagyon tetszett. Rég nem élveztem ennyire egy részt sem, mint ezt az utolsót. Személy szerint nagyon örülök, hogy Alaricot visszahozták, én imádtam a karaktert, és örülök, hogy meg merték lépni azt a lépést, hogy Damont egy időre kiírják (tuti hogy vissza fogják hozni, de nagyon remélem, hogy értelmes indokkal… )
  Várom nagyon a hatodik évadot, de félek, hogy megint egy esetleges jó kezdés után majd ellaposodik a story.Jó lenne ha tartani tudnák ezt a szintet, amit az évadzárónál, meg az előtte lévő pár résznél hoztak :D

 5. axedown says:

  Az évadzáró nagy utolsó jelenete elég béna lett. Annyira egyértelmű, hogy vissza fogják őket hozni (legalábbis Damont), egyáltalán nem kaptunk olyan lezárást ami miatt izgulhatnánk. Ami szintén nem tetszett, hogy visszahozták Ricket. Imádtam őt, de meghalt, elbúcsúztattuk (TÖBBSZÖR IS) és nem is hiányzott. Minek kellett visszahozniuk? Sokkal jobb lett volna, ha helyette Lexi kerül vissza az élők közé. Az meg a karaktere megerőszakolása volt, hogy csak úgy feláldozta magát és nem jött át.
  Amin végleg kiakadtam, hogy Tylert is visszahozták. Annyira szörnyű a karaktere, elképesztően idegesít, teljesen kifulladt erre mégis mindig felélesztik. Jeremy szintén egy katasztrófa.
  A vándorok célját én sem értettem mindig meg az egész katyvaszt velük.
  Az egészből annyit remélek, hogy betekinthetünk abba az izébe, ami elszívta a természetfeletti lényeket és így látjatjuk Katherinet is. Komolyan ő maradt az egyetlen szórakoztató és normális szereplő, erre őt meg simán kiírták.

 6. Esperansa DeLavega says:

  Őszinte leszek nekem már a negyedik évad sem tetszett, de ez az ötödik valami katasztrófa volt. Először is úgy váltogatják a főgonoszokat, mint más a zoknit. Azzal, hogy Klaust és az ősöket kivették a sorozatból ellaposodott az egész. Silas, Quetsiah, most meg az Utazók…
  Elena és Damon kapcsolata borzalmasra sikerült. Annyira vártuk, hogy végre összejöjjenek, erre ezt csinálják. Teljesen tönkretették az egészet. Aztán ha már kapcsolatokról van szó a Klaus Caroline szálat is borzalmasan oldották meg. Ez a szó szerint: Nesze nektek itt van, ha már úgy akartátok. Aztán ez a Caroline Stefan kapcsolat szerintem holtában született ötlet. Azok csak maradjanak szépen barátok, Caroline-nak meg hozzák vissza Klaust… pontosabban Caroline-t vigyék át az Originalsba.
  Aztán az, hogy kik halnak meg olyan mindegy, hisz ígyis úgyis visszahozzák őket. Alaricnak és Lexinek örültem, annak is hogy Ricket visszahozták. Bonnie halála is már érett egy ideje.
  Szerintem nekem ez volt az utolsó évad, amit megnéztem. Esetleg szeptembertől bele belenézegetek, de nem fogom rendszeresen nézni. Elrontották az egészet pedig az egyik legjobb sorozat volt. Nagyon sajnálom, hogy így alakult.

  • Tamara says:

   Van több dolog amiben egyetértek veled,és van amiben nem, de a legnagyobb igazságod az utolsó előtti mondatod, hogy elrontották a jót. Szerintem hiba volt, hogy folyton a nézők által presszionált vonalat próbálták erőltetni, előkészítetlenül és kidolgozatlanul.

 7. Beatrixx says:

  Összességében nekem nem tetszett az évad. Persze rossz sem volt, de az előzőek kifejezetten jók és tartalmasak voltak, minden részben valami más történt, nem nyújtottak ennyire semmit. Az utolsó részekre valahogy egy kicsit összekapták magukat, a 21. például nagyon jó volt, de maga az évad nem a legjobb. Végig olyan érzésem volt, mintha kiégtek volna, kifogytak volna az ötletekből.
  Damon és Elena hisztije engem is az őrületbe kergetett. Team Stelena, de elismerem, tényleg aranyosak együtt Damonnel is, csak akkor döntsék el, hogy most együtt vannak-e vagy sem.
  Elena kifejezettem idegesítő volt, talán az egyik legrosszabb szereplője lett a sorozatnak. Még Silast és Katherinet is jobban szerettem, mint a folyton nyavalygó Elenát, akinek soha semmi nem elég, és mindenkit megölnek érte. Kicsit örültem is most, hogy végre egyszer nem kap meg mindent, bármennyire is sajnáltam Damont.
  Katherine kirakásának nem örültem, nagyon szerettem a karakterét. Bonnie hánykolódását is sokáig húzták, ahogy ezt a vándoros dolgot is, amit egyébként sokszor nem is értettem.
  Igazándiból szerintem egy rettenetesen erőltetett évad volt, 22 részen keresztül alig történt benne valami, és amikor végre valami eredetivel rukkoltak elő, nézhettük 6-7 részen keresztül.
  Az évadzáró nekem nem tetszett, többet vártam tőle, eddig mindig izgalmasan fejezték be, alig bírtam kivárni őszig, de most nem is izgat. Valahogy száraz az egész. Az se zavarna, ha Damon nem jönne vissza, Bonnie meg aztán végképp lényegtelen a számomra. Egyedül Lexit sajnálom, de jó tett volt tőle, és ezt a fajta önzetlenséget kizárt, hogy Elenától viszontlátjuk…

 8. Stelena86 says:

  Nekem ez az utolsó két rész tetszett a harmadik évad lezárása óta. A negyedik évad egyszerűen borzalmasra sikeredett, az sem lett volna baj, ha kihagyják. Az ötödik igéretesen indult, de eléggé ellaposodott Kat halála után. Ricnek iszonyatosan örülök, de azért az érdekes, hogy Jenna, aki a nagynénjük volt nem jelent meg SOHA egy szellemek visszatértek részben sem és most sem esett még csak szó sem róla, hogy vajon megbékélt, vagy mi lett Vele! Ez azért nekem nem megy le a torkomon.
  A másik ami érdekelne, az, hogy mi van ha Elena úgy, mint Tyler meghalt, mielőtt felrobbantak, vagyis visszaalakult emberré, akkor lehet, hogy ő most újra ember, hiszen Tyler is megszűnt hibridnek lenni. Ez a gondolat merült fel bennem, miútán másodjára is megnéztem az utolsó részt. Hiszen Elena hasonmás, tehát ő is ebbe a túlvilágba került volna ha vissza is változik emberré :D Érdekes gondolat, nem?
  Damon-t pedig ugyis visszahozzák, bár ha van eszük elhúzzák egy ideig, és közben szemléltethetik, hogy hova is kerültek ők és mindenki más, akit beszipantott az a valami. Elég érdekes lenne, és így jelen lennének a sorozatban is. :D

  • Stelena86 says:

   Ja, annyit elfelejtettem, hogy Caroline maradjon csak Stefan barátja, épp elég, hogy már majdnem mindenki volt mindenkivel, kell egy igaz barátság a sorozatba, arról nem is beszélve, hogy semmi kémiát nem érzek közöttük. Olyanok, mintha testvérek lennének….inkább Kat-et hozzák vissza Stefan mellé :D

   • Tamara says:

    Ez a mindenki mindenkivel ez szerintem a hosszú sorozatok gyermekbetegsége, nagyon sokban ez van.

  • wiki says:

   Jenna azért nem jelent meg, mert ő ember volt, nem oda került. És ráadásul Esther anno mondta is Elenának vhol a 3. évad vége felé, hogy ő sose került oda és hogy ő továbblépett vagy megbékélt v mi.

   • Carrie says:

    Jenna már vámpír volt mikor meghalt, tehát elvileg oda kellett volna kerülnie.

  • teamdelena says:

   Nem tudom,hogy Elena esetleg emberként térhetett-e vissza. De elgondolkodtam ezen amit írtál. Viszont Tyler már eleve emberként ment át és nem hibridként szerintem ezért is hozták vissza emberként. Elena meg elméletileg vámpírként ment át.Szóval akkor így is jött vissza.Viszont ha emberként ment át akkor Damon-nak is emberként kellett átmennie mert akkor mindkettőjüknek vissza kellett változniuk emberré. de akkor Damon nem is kerülhetett volna oda ahol most van. szóval bonyolult. :-)

   • Tamara says:

    Na ez az, hogy Tyler emberként oda sem kerülhetett volna!

    • Necsi says:

     Tyler vérfarkasként halt meg azért került oda.:D

    • wiki says:

     De ő alapból természetfeletti a vérfarkas génjeivel

     • Tamara says:

      Jogos, erről megfeledkeztem! Viszont ha vérfarkasként halt meg,és az is maradt akkor gyógyulnia kellett volna amikor felsértette a kezét. Vagy nem?

    • teamdelena says:

     na igen Tyler emberként ment át de ő is természetfeletti mert a vérfarkas gének benne vannak.Szóval lehet ezért került oda.Elena esetleg meg a hasonmás hercehurca miatt viszont Damon-ba mielőtt vámpírává vált semmi természetfeletti nem volt.Ebből gondolom,hogy Elena továbbra is vámpír kell,hogy maradjon. De majd októberben kiderül. :-)

     • Szanszi says:

      Ezen gondolkoztam én is és arra jutottam, hogy amikor autóval behajtottak a grillbe, akkor Elena azért szólt neki, hogy siessen, mert még nem haltak meg (golyó, fulladás). Így a robbanáskor vámpírként és nem sima emberként haltak meg, mint Tyler. Így vámpírként is jönnek vissza. Legalábbis szerintem.

   • invisible-me says:

    Jeremy is vadászként jött vissza, nem?

    • enikoo94 says:

     Ha jól értelmeztem a történteket akkor Tyler azért tért vissza emberként, mert ugye Markos átlökte őt a határon így elvesztette a vérfarkasságot (gént persze nem) és így halt meg. Természetfeletti lény a gén miatt, ezért került a túlvilágra és ugyanolyan “állapotban” jött vissza az élők közé mint amilyen állapotban a túlvilágra jutott. Ha van valakinek jobb ötlete ossza meg velem mert most már én is elbizonytalanodtam :D

 9. thevampiregirl says:

  Hát, az évad elején úgy voltam vele, hogy na végre! Aztán pár résszel később már annyira nem voltam oda a Silas szálért, annyira nem jött be, hogy ez az egész csak azért volt, hogy újra együtt lehessen a valaha volt legnagyobb szerelmével. Mikor meghalt, és jött a Katherine sztori, akkor megint nagyon-nagyon tetszett. Maga a karakter az egyik legjobb volt a sorozatban, részben talán azért, mert az évadok során nem változtattak a fő jellemén. A 100. rész pont ezért nagyon tetszett, elég nagy feneket kerítettek a halálának, de ez így is volt rendjén, mert ha már egy hangsúlyos szereplőről volt szó, illik megadni a módját. Na most, a Katherine Elena testében dolog azért nem jött be túlzottan, mert nyilvánvaló volt, hogy nem maradnak ebben az állapotban.
  A Vándorok témát egy darabig elég hülyének tartottam, mert készülnek valami nagyra… blabla. Oké, jó, de mire? Sokáig csak voltak és készülődtek “valami nagyra”. Aztán mikor végre kiderült, hogy mire, végre összeállt a kép. A 21. rész nagyon tetszett, mindenki élete veszélyben volt, nem volt egy konkrét szereplő, aki kiemelkedett volna, hogy nyilvánvaló lehessen, kivel fog történni valami. Stefan halála sokk volt, órákig a hatása alatt voltam, nem titok, hogy nem vagyok Stelena meg úgy egyáltalán Stefan fan, de nagyon szerettem, és megint olyan történt, amire semmilyen körülmények között nem számítottam. Az utolsó rész kapcsán nagy elvárásaim voltak, még most sem tudom elhinni, hogy őszig várnom kell, hogy végre folytathassam és megtudjam mi történik. Kb. mióta a sorozat tart Damon a kedvencem és tudom, hogy valószínűleg visszajön, de amíg nem biztos, addig nem tudom nyugodtan várni a folytatást. Örülök, hogy Rick visszajött, nagyon szerettem azt a karaktert, és ez csak akkor tűnt fel, mikor meghalt. Tyler elég szörnyű volt hibridnek, jó húzás volt, hogy már nem az :D és még logikus is :D
  Összességében sokk, megvolt a nagy durranás, amit bejelentettek előre. Az ötödik évad sokkal jobb volt, mint a negyedik, remélem marad a növekvő tendencia :) Várom, nagyon… <3 Damon

 10. Tamara says:

  Gondolom nem árulok el titkot azzal, hogy nem tetszett ez az évad, hiszen majd’ minden részhez írtam hsz-t. Az évad lezárása sem tetszik, el is gondolkodtam rajta h.lehet h. már nem kéne néznem, de nem tudnám megtenni, mert az életem részévé vált valahogy. Stefan múltheti halála megviselt, de legalább volt benne drámai hatás. Damon halála előrelátható volt, de nagyon esetlenre sikerült és nem tetszett. Nekem ez a meghalunk-feltámadunk össze-vissza, ez rémesen hiteltelen és felesleges. Miért kell régi karaktereket visszahozni?? Ric?? Tanárból lett amatőr vámpívadász, aztán vámpír és profi vámpívadász (mindezt félrészegen),aztán meghalt, visszatért, meghalt, szellemként tért vissza, volt tudós majd vámpír felesége,meg még 2 csaja az egyiket megölték, a másikkal már nem is emlékszem mi lett, ja és volt kettős személyisége is. . Mit akarnak még belőle kihozni?? Megvakul, kiderül, hogy örökbefogadták, és kész a brazil szappanopera. Bár gondolom kell valaki segéd Damon visszahozásához, és a rendre melléfogás új karakterek helyett, inkább egy régit töltenek újra. Az új évad nem is szólhat másról, mint Damon visszahozásáról, de ha már így alakult, remélem nem fogják ezt is elkapkodni, hanem lesz történet. Amitől előre rettegek az a ‘jajszegényelenadeszomorú’ vonal, amiből már kaptunk eleget…Lehet h. az én ízlésemmel van baj, de én nagyon szerettem ebben a sorozatban h. a vámpírok, vérfarkasok és emberek kapcsolatai, életét mutatta be, mostanra eljutottunk odáig, hogy ember van 2 db(Liz és Matt), a vérfarkasok eltűntek, a vámpírok meg már nem mások, mint gyorsan gyógyuló, erős emberek. Igazából már nincs jelentősége a Vámpírnaplók. Gyanús, hogy akik visszajöttek meberek lettek (Tyler miatt gondolom), de igazából mindegy is. A legnagyobb pozitívum az utazók eltűnése, rémesek voltak. Stefan és Caroline? Nekem tetszik. A Klaus vonalat már kinyírták, Stefannek meg lassan már inkább a halál, mint Elena valamelyik megjelenési formája. All in all, welcome Season 6! :)

  • Szanszi says:

   Szerintem senki nem lesz ember Tyler-en kívül, mert Elenáék a robbanásban haltak meg vámpírként és nem emberként. Nem “fejlődtek” még vissza addigra.

 11. teamdelena says:

  Összeségében az 5.évad jobban tetszett mint a 4. Az 5.évad kb 6/10 addig a 4.évad 4/10. és csatlakozom valamelyik előttem szólóhoz,hogy én is nézni fogom a 6.évadot mert a részemmé vált.Az utolsó 3 részt én egymás után néztem meg és bevallom így nem volt rossz,hogy nem kellett várnom újabb hetet a folytatásig.
  Az évadzáró részben a nagy durranás viszont elmaradt mert Damon “halála” nem volt hiteles számomra. Mivel Ő az egyik legjobb karakter szerintem biztos nem fogják őt kiírni a sorozatból.Csak azt nem tudom,hogy a 6.évadban mikor fogják őt visszahozni. Mert ha az egész évad erről szólna tuti elvesztené a varázsát mivel elég uncsi lenne 22 részen keresztül ezt nézni, ha meg pár részen belül visszahozzák akkor meg minek kellett most meghalnia. És Elena szenvedését sem szeretném nézni Damon miatt mivel már eleget láttuk ezt is.
  Stefan-Caroline?! na ne már! ez még viccnek is rossz!
  Alaricnak örülök de remélem nem gonoszként tért vissza.Tyler már hibridként is kiégett nem tudom emberként miért hozták vissza.Bonnie semleges volt így ha meghal nekem nem fog hiányozni de én úgy gondolom de lehet hülyeség,hogy talán a nagymamája fog nekik segíteni visszajönni mert azt mondta Ő nem akar Bonnie-n keresztül visszatérni és nem csak Bonnie tudja a családban,hogy hogyan kell áldozatot hozni és minden rendben lesz. Szóval szerintem ennek még lesz jelentősége!
  Én is várom a 6.évadot csak nem vagyok annyira türelmetlen mint régebben. Amikor nyáron is tvd-et néztem mert annyira hiányzott.

 12. invisible-me says:

  na, akkor kezdem az elején. bár előre látom, hogy kapni fogok :)

  az 5. évad NAGYON jól indult, nekem tetszett a Silas szál (bár elég hamar lezárták), meg ez a ‘fuck the universe Delena akkor is együtt lesz’. az Augustine szál is jó volt és az is, ahogy Katherine ármánykodott (bár őt nem igazán kedveltem). az évad akkor kezdett “tönkre menni” amikor bejöttek a képbe a vándorok.. felesleges szál volt, szerintem nyilvánvaló volt, hogy nem fog sikerülni a tervük, hiszen akkor a TO-tól is búcsút vehettek volna a nézők.
  szóval szerintem nem volt egy rossz évad, két dolog nem tetszett:
  1. túl hamar váltották egymást a gonosz-szálak
  2. a hülye is látja, hogy Damon és Elena egymásnak lettek teremtve, mi a fenéért nem lehetett őket békén hagyni?!
  az évadzáró meg… pénteken kettéhasadt a szívem és azóta sem sikerült összeragasztanom. a tény, hogy Damon meghalt és az ahogy Elena reagált. Damon utolsó beszéde. egyszerűen tökéletes volt, most sem vagyok még magamnál.
  mondhat bárki bármit, olyan, hogy Stelena nincs többé. ezután az évad/évadzáró után esélytelen.
  Elena ott maradt volna a túlvilágon ergo meghalt volna Damonnel, mint hogy nélküle éljen. (anno pedig vámpír se lett volna Stefan kedvéért, hogy vele lehessen, inkább meghalt volna…)
  szóval igaz, hogy a kapcsolatuk bonyolult, de VALÓS. és nagyon reménykedem, hogy mikor sikerült visszahozniuk Damont, akkor nagyon szép jövő vár rájuk. Elena és Damon megérdemli. (külföldi rajongók twitterén olvastam, de nagyon megragadott: amint visszatér Damon az lenne a legszebb, ha megkérné Elena kezét ♡ valószínű nem így lesz, de tényleg szép gesztus lenne :) )
  szóval Bonnie nagyinak hajrá, hogy visszahozza Damond és Bonniet. és nagyon várom a 6. évadot, már most kivagyok, hogy 5 hónapot kell várnom, hogy megtudjam Elena és Stef hogy vannak ezek után.

  ja még annyi, hogy ha Stefet összehozzák Caroline-al akkor nem tudom mit csinálok. oké, hogy ők nagyon jó barátok, de a kémia is nulla. ráadásul ki nem állhatom Caroline-t, akkor már valami normális barátnője legyen Stefnek.
  és persze: MINEK KELLETT VISSZAHOZNI ALARICOT? :) ) 2 évaddal ezelőtt elbúcsúztattuk, a 4. évad végén viszontláttuk, de már egyáltalán nem hiányoltuk. DE legalább valaki ott lesz Elenának :(

  • thevampiregirl says:

   Teljesen egyetértek az előttem szólóval ami a Delena részt illeti. Már régóta vártam hogy valami történjen Damonnel, hogy kicsit róla is szóljanak a dolgok… na most megkaptam ;) A rész megnézése előtt direkt nem akartam kombinálni hogy jól meglepődhessek, ez is megvolt. De még mennyire! Úgy lesokkolt a dolog hogy a vége után csak ültem és percekig arra gondoltam, “na nem így nem zárhatnak le egy évadot, én nem bírok várni októberig” :) Ez a rész különben is tele volt olyan Damon és Delena pillanatokkal, amiket imádtam. Damon arca, ahogy meglátja a halott Stefant. Damon és Elena az erdőben, mikor Damon elmondja, hogy fel kell áldoznia magát. A már sokat emlegetett búcsújelenet miután Bonnie elmondta, hogy csak egy esélyük volt. Ez volt az egyik legmegindítóbb pillanat amit valaha láttam és az jutott eszembe arról amiket közben Damon mondott, hogy ha most ez békére mer lelni megölöm. És van egy másik jelenet, ami megér pár szót… Damon és Elena mielőtt/mikor belehajtanak a Grillbe és az felrobban.
   Szóval kritizálhatjuk mi Julie Plecet meg a bandát, őszintén melyikünk tudna olyan sorozatot készíteni ami már a hatodik évadára készül milliós nézettséggel? ;)
   A hatodik évadra visszatérve, nagyon várom! Kíváncsi leszek a reakciókra, főleg Stefanéra, mivel Elenát sejteni lehet. Biztosan elég hosszú időt fognak rááldozni, mert pl Ricnél is többször meg lett említve, visszahozva, pedig ő nem is volt fő karakter. Azt nem tudom, hogy mi lesz Livvel és Luke-kal de nagy bajban lesznek az biztos. Az is érdekel, hogy mindenki más hogy fog viselkedni, hiszen tulajdonképpen Damon mentett meg mindenkit.. pl. Enzo.
   Van itt még bőven kibogoznivaló :) már most szeretem a hatodik évadot. Meg Damont ♡

 13. kurtirebi says:

  nekem összegzésben az 5. évad soha nem lesz a kedvencem szerintem is már eltünt belöle a régi varázs. engem nem zavar hogy ric vissza tért bár tamara jól leírta neki már nem birunk elképzelni semilyen szálat a sorozatan. most így az évad záró környékén kezdtem el gondolkodni azon hogy a sorozat azért tart ott ahol mert úgye régen azért kezdték el nézni az emberek mert jó volt nézni a két vámpír testvért akit harcolnak hol az emberekkel hol a vámpírokkal és az embereknek foggalmuk nem volt róla hogy mi folyik ebben a kis városban. ma már az van hogy mindenki tud mindenről (emberek)és nincs semmi titok.szerintem matt és jeremy (akár mennyire is jó szereplői VOLTAK a sorozatnak) nagyon feleslegesek már ide. stefan meg caroline NA NE MÁR ez a világ legnagyobb hülyesége oké barátokként tök jó páros de nincs kémia szóval szerintem kár egy ilyennel szétszedni egy komoly barátságot. klaus és caroline viszont más tészta miután láttam a 100. részt és olvastam a kommentjeit akkor mindenki azt írta hogy nem igy kellet volna befejezni ezt a kapcsolatot és ez így van viszont tetszettek a közös jeleneteik a 100. rész után én úgy birtam elképzelni az évadzárót hogy mondjuk klaus a városba jön hogy megtuja mi van a túlvilággal közben liz meghal és caroline kihez futna hát arégi szerelméhez elmenne vele a to-ba és boldogan élnének míg meg nem halnak. amúgy a klaroline szállal kapcsolatban még le kell írnom hogy engem tisztára felháborított az hogy ilyen szépen sőt még a negyedik évadban is fejlesztgették ezt a kapcsolatot miközben tudták hogy klaus elmegy. delena szerintem sokkal jobb páros mint stelena amit invisible-me leirt ezzel kapcsolatban az teljesen igaz szerintem emellett ez az egyszer együtt vagyunk egyszer nem dolog teljesen kikészíti a párost és a rajongokat is. amit még kifelejtettem az az hogy csak én nem tudom olyan komolyan venni az újabb szereplőket mit a régieket (pl.:silas, enzo, atticus) nekem ők vhogy nem olyanok mint például alaric vagy klausék tehát nem birom/birtam elképzelni a jővőjüket a sorozatban. az évad pedig azért nem tetszet mert bejött egy főgonosz és két MÁSODPERCEL később meg egy újabb főgonosz én nagyon birtam kat kis játékát a kedvecem mikor jeremyt próbálta újra éleszteni. amúgy az tünt fel így az ötödikévad után hogy lexi minden évadban feltünik egyszer legalább. az utazók nem voltak félmetesek az augustine-októl se csináltuk össze magunkat silasék jók voltak de felkel tenni a kérdést tényleg megérte rájuk pazarolni egy egész évadot. ez meg hogy elena beszélt két szót aronnal és utána rögtön puszi pajtások lettek ez meg úgy ahogy van egy nagy hülyeség. enzot bírtam de tényleg egy klaus potlék az akcentusával de vhogy nem látok benne potenciált sajnálom de őt szerintem azért hozták be hogy kinyírják és ez az igazság. hát bocs hogy ilyen hosszú az oldalt melesleg imádom aha birok naponta fel jövök hogy megnézzem vannak-e új hír köszi a készítők munkáját sziasztok

  • invisible-me says:

   Enzot én sem kedvelem. egyik pillanatban utálja Damont, utána baromi nagy haverok, utána meg akarja ölni… felesleges karakter :\ de 6. évadnak állandó szereplője lesz

   • kurtirebi says:

    annyit még kifelejtetem enzoval kapcsolatban hogy tényleg ki akarták nyírni csak Ian azt mondta ha meghal akor ő kiszáll a sorozatból ezt én is úgy olvastam és ezért irták át az egész utólsó részeket. és tényleg nincs semmi jővője a sorozatban már

    • invisible-me says:

     ez biztos? mert nekem kicsit kamuszagúnak tűnik :S
     amúgy teljesen felesleges karakter. nincs már benne potenciál

     • thevampiregirl says:

      Azt én is olvastam, hogy Ian kiállt Enzo mellett, de nem forgatták fel ezért az utolsó részeket. Julie elmondása szerint már a 4. Évad fináléja után tudta hogy akarja befejezni majd ezt az évadot.