Feb 10

Mi lehet a gyógyír?

Írta: rhenie
Kategória: Egyéb, Sorozat

Az évad központi témája a gyógyír, mellyel, mint tudjuk, kedvenceink “kigyógyulhatnak” a vámpírságból, azaz megszűnhetnek halhatatlannak lenni. Ahogy arra a szereplők az epizódok előtt rá szoktak világítani, sokan akarják a gyógyírt. Van, aki ember szeretne lenni (Elena, Rebekah, Stefan, Damon (?)), és van, aki bosszúból le akarja nyomni Klaus torkán. De mégis mi lehet ez a bizonyos gyógyír? Folyadék? Egy tárgy? Esetleg egy varázsige, amit annyiszor alkalmazhatnak, ahányszor egy Bennett-boszorkány hajlandó elmondani?

Ti mire tippeltek? Osszátok meg velünk gondolataitokat kommentben!

71 Responses so far.

 1. petrelli93 says:

  Nyilván folyadék, ha mágikus kútról beszélt Shane.

 2. oroszfanniflora says:

  Szerintem… Silas Vére

 3. Sarah99 says:

  Szerintem folyadék,de tippem szerint Silas nem főzött egész társaságra, így valószínűleg csak egy valakinek lesz elég a varázslé.

 4. Szil says:

  Azt olvastam, az egyik fórumon, hogy a könyv szerint egy fekete rózsa a gyógyír.
  Esetleg Silas vérével átitatott rózsa.
  Biztos vagyok benne,ahogy a többiek is,hogy 1 max 2 embernek elég a gyógyír, és nem az egész vámpír társadalomnak. De mi lenne ,ha Klaus torkán nyomnák le, (ahogy Rebekah szeretné), és akkor az egész vámpír vonala emberré változna. Érdekes lenne.

  • rhenie says:

   egy fekete rózsa?! te jó ég… :D És hogy működik? Megszúrják az ujjukat a tüskéjével? :D

   • Szil says:

    A könyv olvasók ezt írták ! Lehet meg kell enni !

   • ba3525 says:

    Megeszik a Rózsát, de mivel az elveszi a halhatatlanságukat, sebezhetők lesznek, így meghalnak a tűskék miatt, mert kilyukad a gyomruk :D

   • Sarah99 says:

    A könyvben úgy volt,hogy Stefan hazatért a Sötét dimenzióból,de előtte kapott 1 csokrot 1 kicunétől /vmi rókaszörny/.A csokorban volt 1db fekete rózsa.Stefan elment aludni,gondolta jó lesz az még holnap is.Damon meg megszagolta, mert szereti a fekete rózsákat és paff emberré változott a rózsa meg eltűnt,Stefan pedig már hiába szagolgatott bármit is,szóval a gyógyír 1x használatos /a könyvben/.

 5. Szil says:

  Viszont nem tetszik Shane viselkedése, sőt az egész pasas !
  Ti mit gondoltok erről ?

 6. Roka says:

  Szerintem valami varázsige lehet a gyógyír.

 7. pannika89 says:

  Valószínű valamiféle folyadék lesz, viszont engem az is érdekelne milyen hátránya lesz ha valaki beveszi. Mert túl szép, hogy igaz legyen az, hogy van egy gyógyír aminek nincs hátulütője. Lehet amint valaki beveszi, a le nem élt normál évek egyből meglátszódnak rajtuk és meghalnak enmberként.
  Mert nem hallottuk még hogy élni is fognak azok akik beveszik, csak annyit hogy újra emberek lesznek.

 8. adelcica says:

  biztos vagyok benne, hogy a gyógyír nem létezik. gondoljatok csak bele, mennyire elképzelhetetlen, hogy elena, stefan, caroline, rebekah, sőt talán még damon is ember legyen. szerintem teljességgel lehetetlen.

 9. Mia95 says:

  Én olvastam a könyvet(a 8-ig birtam aztán már annyira elrugaszkodott a valóságtól, hogy inkább maradtam a sorozatnál) és ott tényleg egy fekete rózsa a gyógyír. Szerintem itt is valami tárgy lesz vagy személy, amit végtelensokszor lehet használni. A könyvbe Damon használta a rózsát( véletlenül) de a következő részbe már vissza is változott vámpírrá, szóval ha egyszeri használatra készült agyógyír akkor szerintem akár így is alakulhat. :)

  • rhenie says:

   És a könyvben egyszer használatos volt ez a bizonyos rózsa? Vagy többen is használhatták volna?

   • Mia95 says:

    Hát, úgy volt hogy egy rózsát csak egyszer lehetett használni, de ezeket valami kitchunék állították elő és ők többet is csinálhatnak….

 10. amonica says:

  Én már alapból nem értem az egész sztorit ezzel kapcsolatban!
  Anno a boszi létrehozott egy (nevezzük bájitalnak) bájitalt, azért, hogy szerelmével örökre együtt lehessen. Ő volt Silas. A szerelme megitta, de nem a boszit, hanem valaki mást akart halhatatlanná tenni. A boszi bepöccent, kinyírta a csajt, és eltemette a bájitallal együtt a halhatatlan szerelmét. Mondjuk, hogy egy bűbájjal bezárta a kútba, barlangba, tökmindegy.
  Ki a fene hozta létre az Ötöket? Egy másik boszi, nem? Miért? Miért kellett térképet festeni rájuk, és a térképhez miért kell megölni azokat, akik elméletileg örökké élnek? És miért kell hozzá 5? És miért akarják a vadászok megtalálni a gyógyírt, hiszen ők emberek? Legyetek szivesek, aki átlátja ezt világosítson már fel!

  • rhenie says:

   A vadászoknak az a feladata, hogy megtalálják Silas-t, a gyógyír segítségével elvegyék a halhatatlanságát, és megöljék. Nyilván azért, mert a boszorkányok szerint a halhatatlanság egy természetellenes dolog.

   • amonica says:

    Szerintem ez így hülyeség. Ha már jól el van dugva, varázslattal be van zárva, akkor minek akarnák megtalálni? Szerintem itt több van, mint hogy egy boszi meg akarja ölni Silast.

   • amonica says:

    Bocs, hogy így vagy úgy írtam az előbb, de tényleg úgy érzem, hogy ez így nem okés. Nagyon sunnyognak azok ott a háttérben!

    • Szil says:

     Igen , pontosan, olyan jól fogalmaztál feljebb, mintha az én szavaim lettek volna. Vhol már én is elvesztettem a fonalat. De közben,még azt nem értem,hogy Shane felesége Bonnie rokona vagy esetleg a Q. boszinak? Mert eddig láthattuk a Bennett vérvonalat, és abban egy fehér bőrű sem volt.

 11. ssalvatore says:

  Az teljesen rendben van hogy a sorozat központi témája a gyógyír. Nem szabad megfeledkeznünk arról a tényről hogy egy olyan Boszorkányt készülnek feléleszteni aki (állítólag) képes visszahozni a halálból az embereket ami egy kicsit természetellenes vagyis sötét.
  Felmerül a kérdés hogy Kol igazat mondott e és megéri e kiásni a gyógyírt.
  Arról is volt szó hogy Shane tervei szerint kell még egy harmadik Áldozati rituálé, viszont nincs meg a 12 ember.
  Ebből kifolyólag azt is elképzelhetőnek tartom hogy Silas csak úgy tud visszahozni embereket a halálból hogy egy vámpírt megöl helyette hogy fent tartsa az “egyensúlyt”.
  Visszatérve a gyógyír szerintem egy varázsige lesz amit valamin alkalmazni kell ahhoz hogy működjön. :) …ez csak tipp volt de kíváncsian várom mert egyébként fogalmam sincs :D

 12. amonica says:

  De ez a csapatgyilkolászás nem újkeletű dolog, nem? Hiszen anno Damonnel is megöletett egy boszi 12 ártatlan embert! És most Damonnak még le sem esett, hogy hoppá, ő volt az egyik ilyen!

 13. v_bence says:

  Szerintem maga Silas lesz a gyógyír, mármint ha a halottakat fel tudja támasztani, szerintem az vámpírokat is képes emberré változtatni, lévén hogy valamennyire ők is halottak. Ha pedig ez nem jönne be akkor szerintem is valami “bájital” lesz, de csak egy fő számára.

 14. amonica says:

  Akkor anno Silas is egy boszorkány volt?

 15. amonica says:

  Vagy varázsló?

  • ssalvatore says:

   Mikor Shane mesélte hogy a kútban látta a halott feleségét és beszélt vele ő mondta idézem
   “We have a witch, his name Silas”

 16. Lana says:

  A gyógyír egy kard, nem? OO
  Legalábbis, én eddig azt hittem, hogy már rég kiderült, hogy kard…

  • ssalvatore says:

   A Kard ahhoz kellett hogy a vadász tetoválását megfejtsék miután kiteljesedett, és ezzel megtalálják az utat a gyógyírhez. De mivel Shane barátunk elárulta hogy tudja hol van elrejtve, ezért már nem kellett.

   • Szil says:

    Épp erre akartam rákérdezni,hogy a kardnak mi a jelentősége ? Miért kellett azt kiásni, ha Jeremyn már ott az úgynevezett térkép . ?

   • Pisti says:

    Azért, mert a Jeremy tetoválásán lévő térképet elvileg csak a karddal lehet megfejteni. De mivel Shane más forrásból már megtalálta a helyet, ezért nem volt rá szükség egyenlőre.

 17. Én – akárcsak rhenie – egy bájitalként tudnék elképzelni egy ilyen dolgot.
  HA (!) létezik ez a gyógymód, és folyékony halmazállapotú, biztos hogy nem több száz vámpír számára elég mennyiségű, de ha csak egy valaki használhatná fel, az meg túl ‘kevés’-nek tűnik.
  Ha varázsige kell hozzá, akkor már valamivel másabb a helyzet…
  De.. igazából én NEM hiszek ebben a gyógymódban. Szerintem nem létezik. Én egyre inkább azt gondolom, hogy ez az egész egyfajta kamu, mint ahogyan a Nap és a Hold átka is volt. Tuti valami nagyobb dolog áll a háttérben. Mellesleg ha meg is lesz ez a “gyógymód”, és mégha valóban az is, aminek mondják, biztos hogy negatív kimenetele lesz a dolognak.

  • ssalvatore says:

   Nincs bizonyítva hogy tényleg létezik. Egy történetet ismernek egy boszorkányról akinek sajnálatos sorsa lett.
   Hogy igaz e vagy sem, ki fog derülni. Ha léteznek az “Ötök” és tényleg az a céljuk ami a történetben van akkor Silas és a gyógyír is létezik.
   De valamiért az az érzésem hogy igazán a Shane sem tudja hogy mi vár rájuk mikor kiássák. Őt csak az élteti hogy van rá esélye hogy viszont láthassa családját.

   • Panni says:

    Szerintem Silas valóban nagyon gonosz lesz, és esze ágában sincs ilyen jó cselekedetekhez, mint pl. halott embrek feltámasztása. Csak ezt ígérte Shane feleségének, hogy ezáltal manipuláljon mindenkit, hogy felélesszék őt.

 18. Panni says:

  Szerintem a vadász kardjával kell a vadásznak megölni Silast, és akkor indul be a gyógymód. Mivel Silas volt az első halhatatlan lény a világon az ő elpusztításával, megszűnik a halhatatlanság, és ezért a vámíprokból emeberek lesznek. Úgy gondolom ez a gyógyír nem csak egy ember számára lesz elég, mert Alexander (az ötök egyike) úgy beszélt róla, ha alkalmazzák, akkor a vámpírság örökre eltűnik a világról. Ezért hiszem, hogy az összes vámpírra hat, és ráadásul egyszerre.

 19. Roka says:

  Azon gondolkoztam, hogy végülis Silas nem vámpír és a gyógymód elméletileg a halhatatlanságból gyógyít ki, nem a vámpírságból. (Legalábbis ezért készült.) Szóval lehet vámpírokon be se válna…. vagy más hatása lenne. Esetleg tényleg úgy járnának, hogy azonnal megöregednének (akik amúgy is “öregek” már pl. Stefan, Damon, Rebekah) és meghalnának.
  Az áldozatról meg annyit, hogy megvolt a 12 ember, a 12 hibrid, most lehet, hogy jön egy Vadász (Jeremy) meg egy boszi (Bonnie), ők szerintem felérnek 12 emberrel.

 20. Ácsi… arról egy szó sem volt, hogy Silas vámpír. Annyit tudunk róla, hogy HALHATATLAN. Ez nem jelenti automatikusan azt, hogy vámpír. (Pl. ott vannak Alyson Noel könyvei, halhatatlanokról szólnak, de NEM vámpírokról :D )

 21. Panni says:

  Igen, pontosan ezt mondja Roka is. Silas egy halhatatlan boszorkány.

 22. De amúgy ha ő is boszorkány volt, miért kellett neki Quetsiyah, hogy halhatatlanná váljon?

 23. Bella says:

  A ózsát megkell szagolni ……:)

 24. Bella says:

  *rózsát

 25. Djtomy says:

  Szerintem is valami targy vagy folyadek mert ha jol emlekszem ugy volt a tortenet hogy azert keszitette Quetsiyah hogy ha megunja ott ucsorogni akkor megigya/bevegye/megszagolja… nem pedig a sajat veret igya meg vagy valami de kituggya :D es en se ertem miert van az 5 vadasz es miert pont 5 meg egy masik hogy miert kell megtalaljak es megoljek ha mar ugy is el van temetve es ott a gyogyir mellete + hogy egy sima vadasz honnet a fenebol tudja hol van Silas eltemetve…
  (elnezest kerek attol akit zavar hogy nincsenek ekezeteim)

 26. vikki6372 says:

  szerintem egy pici üvegcsében némi folyadék. kb 1 adag :”"”D nemhiszem hogy ha esetleg nem is folyadék akkor is lenne mindenkinek elég.. ;) különben mi lenne a vámpírnaplókból embernaplók? ezígy nem tuti xd…

  nem változhatnak mind emberré :(

  amugy meg (ami jó hír) jön a spinoff szoval klaus biztos nem hal meg tőle, ha neki is szánták.. ;) :D

  • vikki6372 says:

   dee van egy összeesküvés elméletem :D
   -> mi van ha shane-nek a felesége csak azt mondta amit silas akart hogy kihozzák abból a sírból. végülis Kol félt tőle, {amíg élt… :’( } könnyen eltudom képzelni h nincs is semmi féle gyógyír.
   nagyon várom már hogy végre megtudjam mi is lesz ebből. mert arra fogadok h az egész egy átverés.

   • Igen, ezt már én is felvetettem, és egyre inkább úgy tűnik számomra, hogy valóban nincs gyógymód VAGY 100% hogy valami negatív következménye lesz aminek következtében nem fogják használni… vagy ilyesmi.

  • adelcica says:

   én is ugyanezt mondom. ennek az egész sorozatnak a lényege a vámpírok! mekkora fail lenne, ha (szinte) mindenki emberré változna? :D szerintem nem lesz gyógyír..

  • Pisti says:

   Én vmi könyvre hajazó megfejtést is el tudok képzelni, tehát hogy lesz gyógyír, egy főre, és pont az fogja megkapni véletlenül, akia legkevésbé szeretné (mondjuk Damon) :D És akkor így aztán folytatódhat a kaland :P

 27. Amaranta says:

  Sziasztok,

  Hogy mi lehet a gyógyír? Egy varázsige, aminek aktiválásához vér szükséges.
  Hogy kinek a vére?
  Vagy hogy mennyi áldozat kell hozzá?

  Nos a film témája a VÉR. Mindent az mozgat, ahhoz van kötve majd’ minden.
  Ezért úgy gondolom a szigeten lévők közül egy valakinek a vére kell. Holtakkal való találkozáshoz is a kútnál. (Kivérzett túristák…)

  A verzió: egy ősi vámpíré, így Rebekah halála valóban végzetes következményekkel fog járni, hiszen a vérvonala, teremtményei meg fognak halni sorban…
  Kivívva Klaus további keresű haragját.
  (bár ennek adok kisebb eshetőséget, hiszen volt már tisztán emberi áldozat és volt vámpír-vérfarkas áldozat is. Tehát inkább egy “boszorkányi/os” véráldozat “hiányzik”

  B verzió: egy boszorkányé, azaz Bonnie-é… Hiszen nem tudjuk pontosan hogyan is halt meg a prof felesége. Akkor ők még nem tudtak Silasról. Caitlin csak ‘odaát’ találkozott vele és mondta el mi minden szükséges Silas feltámasztásához.

  Ha Bonnie meghal ugyan csavaros fordulatot venne a a történet, hiszen ezek után a “jó” vámpíroknak szükségük van egy boszorkányi erőre, és Bonnie a barátuk is volt.

  Én e két szereplő halálra tippelek.

  U.i.: Hogy tényleg van-e gyógymód vagy csak valami kever-kavar van a dologban, nem tudom… De remélem nem rontják el a kedvem valami sületlenséggel vagy béna ok-okozati magyarázattal. Nagyot csalódnék…

  • vikki6372 says:

   uuu… :”D ez dejó :)

   lehet hogy tényleg bonnie hal meg, és ha van gyógymód és rebekah használja az is lehet h boszi lesz, akkor meg is van az új boszink, és meg is van az a “nagy.. sokmindent megváltoztató” halál…

 28. regi16 says:

  Silas akkor most vámpír vagy boszorkány? Nem azt mondták hogy valaki egyszerre csak az egyik lehet?
  Ami a gyógyírt illeti… szerintem Qetsiyah nem zárta be Silas mellé. Elvégre nem pont azért kellett a gyógyír, hogy Silasnak ne kelljen az örökké valóságig egyedül szenvednie, hanem a túlvilágon együtt lehessen a szerelmével? Qetsiyah nem pont az örök kínnal akarta őt büntetni?

  • Carrie says:

   Bonnie anyja is boszorkány és vámpír is egyben. Szóval szerintem nyugodtan lehet valaki egyszerre mindkettő. Vagy rosszul emlékszem?

 29. Silas boszorkány, sose volt vámpír. Csak halhatatlanná vált egy varázslat által.
  De, pontosan így van: vagy az egyik lehetsz, vagy a másik. Egyszerre a kettő sosem. Rebekah mondta a 3. évad elején :D

 30. Én azt nem értem, minek az 5 vadász. Addig oké, hogy térkép meg tetkó és gyilkoljunk vámpírokat… De ha náluk a térkép, akkor miért nem keresték már meg a gyógymódot? Nem véletlenül csak ők látják (míg ki nem teljesedik a jegy) Mert ha a gyógymód nem túl korlátozott “mennyiségű”, akkor megkereshették volna és segíthettek volna azokon a vámpírokon, akik igényelték volna természetesen. (feltéve, HA létezik az a gyógymód) És így nekik is nyugodtabb életük lehetett volna, nem kellett volna gyilkolászni…
  Bonnie halálában egyébként én már nem vagyok biztos, Jeremy-t tartom valószínűbbnek főleg az új poszter miatt…

 31. amonica says:

  MEGVAN!

  A boszi és Silas közösen alkották meg a gyógyírt! És elméletileg mind a ketten alkalmazták is!
  De a boszi megölte Silas nőjét, mielőtt rajta is alkalmazhatta volna. Silas rájött, hogy lehet visszafordítani a varázsalatot, de MIELŐTT MEGALKOTHATTA VOLNA A GYÓGYÍRT boszi haverja a föld alá temette az örök halhatatlanságba taszítva, így a gyógyírrel vagyis a tudással együtt , hogy hogy kell visszafordítani a varázslatot!

  Legalábbis sexi Shane így adta elő…

  Az én olvassatomban ez úgy jön le, hogy ha kiássák, lesz egy iszonyú dühös Silas boszink, aki halhatatlan, de tudja mit kell tenni, hogy ne legyen az…. És mivel ketten alkották meg, így Silas meg akarja majd találni a boszit is. Azért hívom boszinak, mert hosszú leírni… meg lehet nem is sikerülne.

  • De ha egyszer megcsinálták ezt a halhatatlanságos varázslatot, miért akarná visszafordítani?

   • amonica says:

    Fogalmam sincs! Most néztem végig újra ezt az évadot, és ezt Shane így mondta. Az ok, okozati kapcsolatokra mindig csak utólag derül fény ebben a sorozatban. Szerintem majd a fejünket fogjuk a végén a falba verni, hogy nem gondoltunk rá korábban!

 32. Amaranta says:

  Olvasgatva az epizódismertetőket. Az már biztos, hogy – legalábbis a 15. részig – élni fog Rebekah, Elena, Stef és Damon is.
  Akikről nem tettek említést, az Jeremy és Bonnie…
  Hogy vajon ki Shane prof, mikor a teljes nevét bemondja? Salvatore vagy Petrova esetleg egy ősinek a vérvonalából?

  Engem már nem is annyira a gyógyír textúrája érdekel, hanem az, hogy él-e vele valaki? Valamilyen következménye/mellékhatása csak van/lesz, nem?
  Minden természetfeletti dolognak volt mellékhatása, pl Rick gyűrűje az őrületbe kergette…