Ki hány részben szerepelt?
- Nina Dobrev (Elena Gilbert) -
- Nina Dobrev (Katherine Pierce) -
- Paul Wesley (Stefan Salvatore) -
- Ian Somerhalder (Damon Salvatore) -
- Steven R. McQueen (Jeremy Gilbert) -
- Candice Accola (Caroline Forbes) -
- Zach Roerig (Matt Donovan) -
- Katerina Graham (Bonnie Bennett) -
- Matt Davis (Alaric Saltzman) -
- Michael Trevino (Tyler Lockwood) -
- Joseph Morgan (Klaus) -
- Claire Holt (Rebekah Mikaelson) -
- Daniel Gillies (Elijah Mikaelson) -
- Olga Fonda (Nadia Petrova) -

Hasonmás fejezet

thumb_inwyd_095×01 I Know What You Did Last Summer
Miután Elena egy szenvedélyes nyarat töltött el Damonnal, és megbizonyosodott róla, hogy Jeremynek sikerült visszarázódnia az életbe, izgatottan várja, hogy a közeli Whitmore Főiskolára menjen és összeköltözzön Carolinnal. Mivel a lányok még mindig abban a hitben élnek, hogy Bonnie nyaralni van és majd később csatlakozik hozzájuk megdöbbenek, mikor egy Megan nevű lány bejelenti, hogy ő lesz az új lakótársuk.
05x0205×02 True Lies
Anélkül, hogy elmondaná Elenának, hogy Stefan eltűnt, Damon Forbes Serifftől kér segítséget az öccse felkutatásában. Elena és Caroline próbálja kideríteni, hogy ki tussol el egy egyetemi gyilkosságot, és egy Jesse nevű Whitmore-os hallgató aggasztó dolgot árul el Elenának Wes Maxfield professzorról (Rick Cosnett).
05x035×03 Original Sin
Mikor Katherine és Elena is arról álmodik, hogy Stefan bajban van, és a segítségükre van szüksége, meggyőzik Damont, hogy segítsen nekik megtalálni Stefant. Tervüket viszont keresztbe húzza Tessa, aki úgy tűnik mindent tud Stefan múltjáról. Egy visszaemlékezés a távoli múltba felfedi Tessa sokkoló titkát, és hogy mit tervezett a jövőre nézve, valamint Damon számára is van egy zavaró üzenete a fiú jövőjéről.
thumb_inwyd_095×04 For Whom The Bell Tolls
Míg Mystic Fallsban mindenki halottaik tiszteletére rendezett Megemlékezés Napjára készül, Damon és Elena próbálnak segíteni Stefannak, hogy túljusson ezen a nehéz időszakon, ami végül Elenat is nagyon megviseli. Eközben az aggódó Matt próbál rájönni mi okozza az emlékezet kieséseit, Caroline pedig próbálja jobban megismerni Jesst. Jeremy megdöbbentő vallomást tesz, ami rosszul esik Damonnak, végül pedig kezdetét veszi dr. Maxfield terve, ami mindent megváltoztat.
thumb_inwyd_09 5×05 Monster’s Ball 
A főiskolán Elena megismerkedik egy szomorú és titokzatos diákkal, Aaronnal. Damon és Elena részt vesznek a Whitmorei Történelmi Bálon, ahol VII. Henriknek és Boley Annenak öltöznek. A bálon Elena táncol egy kört dr. Maxfielddel, aki egy nyugtalanító üzenetet ad át neki, Caroline estéje pedig amilyen boldogan indul, olyan szomorúan ér véget.
thumb_inwyd_09 5×06 Handle with Care
Silas boldogan jelenti be új célját Damonnak és Elenanak, de a pár gyanakodni kezd mikor Silas megígéri, hogy segítségükért cserébe segít nekik teljesíteni egy fontos feladatot. Tessa magabiztosan elmeséli Stefannak tervének újabb lépését, de rájön, hogy Silas kijátszotta őt. A kétségbeesett Katherine az emberré válás újabb, nem várt következményével szembesül, és rájön, hogy újra helyre van szüksége, ahol meghúzhatja magát.
thumb_inwyd_09 5×07 Death and the Maiden
Miközben Elena és Damon megpróbálják megmagyarázni Stefannak ki is az az Amara, dr. Wes néhány aggasztó hírt közöl Katherinenel. Nadia megjelenik Caroline szobájában Katherine után kutatva. Egy Amarával folytatott meglepő beszélgetés után Bonnie és Jeremy számára új remény csillan fel. Silasnak nem sikerül megtartania szavát, így Damon Tessahoz fordul, hogy segítségét kérje új tervéhez, Stefan pedig egy szívszorító vallomást tesz Damonnak és Elenanak.

Augustine vámpírok fejezet

thumb_inwyd_09 5×08 Dead Man on Campus
A fősulin Elena és Caroline úgy döntenek, ideje egy hatalmas bulit csapni, de a tervüket keresztülhúzza Jesse, aki Caroline segítségére szorul. Elena kérésének eleget téve Damon hatékony módszerrel veszi rá Wes-t néhány kérdés megválaszolására. A buliban Elena felfedezi, hogy sok közös van benne és Aaronban, Caroline-t pedig egyre jobban nyugtalanítja Jesse.
thumb_inwyd_09 5×09 The Cell
Stefan továbbra is biztosítja Katherinet támogatásáról, miközben saját fájdalmait próbálja elrejteni, ám Caroline egyszer csak előáll egy nem mindennapi ötlettel, ami talán segíthetne rajta. Elena, miután mepróbálja helyrehozni a dolgokat Carolinenal, egyre jobban aggódik Damon miatt, és Aaronhoz fordul segítségért.
thumb_inwyd_09 5×10 Fifty Shades of Grayson
Damon rájön, hogy Elena veszélyben van, és Stefan segítségével próbál a nyomára bukkanni. A testvérek meglátogatják Aaront, és Damon sokkolja Stefant azzal, hogy milyen úton ismeri Aaron családját. Hogy Damont megállítsa, Wes beveti titkos fegyverét, ezzel arra kényszerítve Damont, hogy szembenézzen a múltja egy feledésbe merült történésével, valamint az évtizedekig húzódó bosszúja következményeivel.
05x11 5×11 500 Years of Solitude
Miközben Katherine krízishelyzetbe kerül, eszébe jut az a szörnyű 1490-es éjszaka, amikor a lánya született, akit azonnal elszakítottak tőle. Stefan tájékoztatja Elenát, Caroline-t és Bonnie-t, hogy Katherine állapota súlyosbodott, míg Damon, Matt és Jeremy Katherine leghírhedtebbé vált pillanatiról beszélgetnek.
0015×12 The Devil Inside
Amikor Enzo egy borzasztó ajándékkal lepi meg Damont, és ragaszkodik ahhoz, hogy közösen bosszút álljanak, Damon megpróbál helyesen cselekedni. Miután kínos és zavaros beszélgetésekbe bonyolódik Nadiával, Matt hirtelen ötlettől vezérelve bulit szervez. Itt Caroline meglepő vallomást tesz Elenának, majd szembe kell néznie tettei következményeivel, valamint Stefannel és Tylerrel.
0015×13 Total Eclipse of the Heart
Remélve, hogy ez majd segít mindekinek túljutni a közelmúlt szörnyű eseményein, Caroline meggyőzi Elenat és Bonniet, hogy vegyenek részt a főiskolai “Keserű Bál” elnevezésű bulin, melyet az összetört szívű tanulóknak rendeznek. Bonnie érdeklődését felkelti egy csoporttársa, Liv, aki úgy tűnik jártas a boszorkányságban. Tyler Matt miatt kezd el aggódni, aki egyre közelebb kerül Nadiahoz. Miután aggasztó felfedezére jut, Stefannak lesz egy feszült beszélgetése Damonnal és Enzoval.
05x145×14 No Exit
Ahogy Damon viselkedése pusztítóból halálossá fokozódik, Stefan kezdi megbánni legutóbbi beszélgetésüket, és úgy dönt, hogy megkeresi Damont, és közbelép, és Elenának megvan rá az oka, hogy vele tartson. Dr. Wes a Vándorok segítségével olyan csapdát állít Damonnek, ami ismét próbára teszi az Enzóval való barátságát. Egy Nadiával történő szívhez szóló beszélgetés után Matt Caroline és Tyler segítségével segít megvédeni Elenát, ami erőszakos vitát eredményez. Később Stefan próbálja megvigasztalni a letört Caroline-t, és a beszélgetésük egy szörnyű felismeréshez vezet.
05x155×15 Gone Girl
Miközben Nadia visszaemlékezik azokra az évszázadokra, amiket anyja keresésével töltött, Stefan, Caroline és Matt egy új kétségbeesett tervvel állnak elő Elena életének megmentésére. Bonnie és Jeremy második alkalommal kényszerül Liv segítségét kérni. Damon csúnya vitába keveredik Tylerrel, majd elindul, hogy bosszút álljon Dr. Wesen. Caroline és Tyler új egyezséget kötnek. Végül Bonnie megtud egy borzalmas titkot, ami veszélybe sodorhatja az összes barátja életét.
05x16_05×16 While You Were Sleeping
Mikor Stefan megpróbálja elmagyarázni a nagyon beteg Elenának a közelmúltban történteket, Elena első reakciója, hogy Damont hívja. Közben Damon próbálja kitalálni, hogy valljon be mindent Elenának. Miközben Caroline átfutja Dr. Wes feljegyzéseit, egy félelmetes titokra bukkan, és meglepődik, amikor megjelenik Enzo, és azt állítja, hogy tudja, mi a megoldás, amit mindannyian keresnek.
05x17_0 5×17 Rescue Me
Hogy Sloan és a Vándorok ne árthassanak Stefannek, Caroline és Enzo egyezséget kötnek, és Atlantába utaznak, hogy megkeressenek egy újonnan felfedezett hasonmást. Caroline-t meglepi, hogy Enzo megnyílik neki a múltjával kapcsolatban. Damon és Elena egy kínos délutánt töltenek Jeremy szülői értekezletén, ahol rossz híreket hallanak az iskolai viselkedésével kapcsolatban. Ezután Damon vonakodva elárul valamit kiborító hírt Elenának Jeremy magánéletéről. Bonnie-nak egy nyugtalanító találkozásban lesz része Luke-kal, miközben többet megtud a fiú családjáról.
05x18_15×18 Resident Evil
Elenának és Stefannek is hallucinációi vannak egy alternatív univerzumról, melyben egy pár lehettek volna. Bonnie-nak nyugtalanító találkozásban lesz része a Nagymamájával, aki a Túlvilág ijesztő változásaira hívja fel a figyelmét. Enzo kéretlen párkapcsolati tanácsokkal látja el Damont, majd beismeri, hogy keresi azt a nőt, akibe akkor szeretett bele, amikor évekkel korábban az Augustine fogságában volt. Liv Matt, Jeremy és Tyler segítségével próbálja felkutatni a Vándorokat, és megakadályozni, hogy azok átvegyék az uralmat Mystic Falls-ban.
05x19_2 5×19 Man on Fire
Stefan megpróbálja elterelni Elena figyelmét a Damonnel való kapcsolati állapotáról, miközben Bonnie próbálja reálisan látni, hogy a Túlvilágon történő dolgok milyen hatással lesznek az életére Horgonyként. Damon a Vándorok tőrjét követeli Jeremy-től és Mattől, akik így kénytelenek bevallani, hogy eltűnt. Az 1960-as elnöki választás éjszakájára visszaemlékezve Enzo bevallja Elenának, Stefannek és Bonnienak, hogy tudja, mi történt szerelmével, Maggie-vel (akit Heather Hammens fog alakítani), majd Liv és Luke közreműködésének köszönhetően a dolgok csúnya fordulatot vesznek.
05x20_2 5×20 What Lies Beneath
Amikor Tyler megjelenik a Salvatore házban azzal a hírrel, hogy Markos terve, mely szerint megtörik a boszorkányok átkát, komoly veszélybe sodorhatja Stefant és Elenát, Damon azt javasolja, hogy rejtőzzenek el Caroline néhai apjának távoli kunyhójában. Mire odaérnek, Caroline számára nyilvánvalóvá válik, hogy Stefan és Elena titkolnak valamit, ezért Damon egy játékot eszel ki, hogy kiderítse az igazságot.
05x21_1 5×21 Promised Land
Miután Stefan és Elena sikeresen kikerülnek Markos látóköréből, egy ismeretlen távoli helyen találják magukat, ahol Stefan elárulja Elenának az elméletét a lány és Damon kapcsolatáról. Miután a hasonmások megvédésének terve balul sül el, Liv és Luke egy új, veszélyesebb stratégiát választ. Damon Matt és Jeremy segítségével csapdát állít Markos-nak, akiről azonban kiderül, hogy szintén tartogat számukra valamit a tarsolyában.
05x22_25×22 Home
Damon próbálja összeszedni magát egy váratlan tragédiát követően, miközben Bonnie minden erejével azon dolgozik, hogy megakadályozza a Túlvilág összeomlását. Elena a saját kezébe veszi a dolgok irányítását, és követeli Luke és Liv segítségét. Liv nem hajlandó azonban addig segíteni neki, amíg Caroline nem motiválja egy személyes dologgal. Forbes seriff megretten, amikor Markos erőszakot alkalmaz Tyler/Julianon, hogy bebizonyítsa: Mystic Falls a Vándorok fennhatósága alá került.