Azt hiszem a vérfarkasok indították ezt az egész mítoszt az ezüsttel. Pont az ilyen pillanatok miatt. Komolyan gondoltam, amit mondtam. De most szereztél magadnak egy ellenséget. – Mason Lockwood, 02×04 Memory Lane

Történet

Mason Lockwood Richard Lockwood öccse, és Tyler Lockwood nagybátyja. Nem tartotta a kapcsolatot a családjával, amíg a 02×01 The Return című epizódban meg nem jelent a bátyja temetésén. Akkor azt mondja, hogy nagyjából akkor látta utoljára Tylert, amikor ő még csak 10 éves volt, ami azt jelenti, hogy megjelenése előtt legalább 7 éve járt utoljára Mystic Fallsban. Mason a 02×03 Bad Moon Rising című epizódban leláncolja magát egy föld alatti pincében a telihold idejére, ugyanis nem tud magán uralkodni, amikor vérfarkas alakot ölt. A 02×04 Memory Lane című részben Mason rájön, hogy a Salvatore-testvérek vámpírok, és meghívást kap Jenna Sommers bulijára. Amikor Tyler a vérfarkassá válásról kérdezi, Mason elárulja, hogy ahhoz, hogy valaki vérfarkassá váljon, meg kell valakit ölnie, és nem számít, hogy szándékosan vagy véletlenül. A 02×05 Kill Or Be Killed című epizódban Mason elárulja Liz Forbes seriffnek, hogy a Salvatore-fivérek vámpírok. Tyler átadja Masonnek a holdkövet, amire Katherine Pierce-nek szüksége van. Mason a követ egy verbénával teli kút mélyére rejtette, valószínűleg azért, mert nem bízott Katherine-ben. Kiderült, hogy Mason és Katherine Floridában ismerték meg egymást. Gyanús, hogy Katherine volt az, aki megigézte Jimmy-t, Mason barátját, hogy kezdjen el verekedni vele, és provokálja addig, amíg Mason meg nem öli őt (ahogy azt Mattel is tette a 02×07 Masquerade című epizódban). Mason nem szándékosan, de megölte a fiút, és ezzel aktiválta a benne szunnyadó vérfarkas gént.
Damon Salvatore Bonnie Bennett segítségével elrabolta és megkínozta Masont a 02×06 Plan B című epizódban. Damon azt akarta kiszedni belőle, hogy mire kell Katherine-nek a holdkő. Végül Damon kitépte Mason szívét.
Miután Matt Donovan a 03×06 Smells Like Teen Spirit című részben elvégez egy rituálét, melynek következtében Vicki Donovan szelleme hús-vér testet ölt, Mason is visszatér.
A 03×07 Ghost World-ben Mason megkínozza Damont, de megkíméli az életét. Amikor Bonnie láthatóvá teszi mindenki számára a szellemeket, Mason felkeresi Damont és Alaric-ot, és elmondja nekik, hogy miért tért vissza: segíteni akar Tylernek azzal, hogy megtalálja a módját Klaus megölésének. Mason szerint a Lockwood család számos sötét titka közül az egyik az volt, hogy hogyan kell végezni egy Ősi vámpírral. Mason Damonnel a Lockwood pincébe ment, aminek feltárták egy eddig ismeretlen rejtekhelyét. Damon nem bízik Masonben, de miután Mason megmenti az életét, elmondja a vámpírnak, hogy nem bosszút állni jött vissza, csak kárpótlást szeretne, és azt, hogy megmentsék Tylert. A barlang egy olyan részéhez érnek, ahová Damon nem tud belépni. Mason megtalálja, amit kerestek, de mielőtt elmondhatná Damonnek, eltűnik, ugyanis Bonnie varázslatának köszönhetően a szellemek visszatértek a másvilágra. Alaric később rájön, hogy Mason a barlang falán viking ékírást talált, mellyel az Ősi család tagjainak neveit vésték a falba.

Masont az amerikai színész, Taylor Kinney alakította.

Kapcsolatok

- Katherine Pierce

Érdekességek

- Halála után egy falkányi vérfarkas érkezett a városba Jules vezetésével, hogy megbosszulják Mason halálát.
- Masont Damon már a 02×04 Memory Lane című epizódban is próbálta megölni egy ezüst késsel, de ekkor kiderült, hogy a legenda, mely szerint az ezüst árt a vérfarkasoknak, hamis.
- Tyler és Caroline megtalálták a videó felvételt, amit Mason készített az első átváltozásáról.
- Mason szerelmes volt Katherine-be.
- Mason közkedvelt szereplő volt, Julie Plec producert a vérfarkas halála után sokan támadták.
- Masont összesen 8 epizódban láthattuk.

Forrás: VampireDiaries.Wikia