Az ember elméje egy nagyon erős eszköz. Valamire rá lehet szoktatni, majd leszoktatni arról. Csak elég erősnek kell lenni hozzá. – Bill Forbes, 03×04 Disturbing Behavior

Történet

William ’Bill’ Forbes Caroline Forbes édesapja, és Liz Forbes seriff ex-férje, a Tanács tagja. Kiderül, hogy Bill egy férfiért hagyta el Lizt. Caroline a 01×17 Let The Right One In című epizódban Bill élettársa lányának szülinapi bulijára igyekezett, amikor megtalálta Vicki Donovan holttestét. Billel először a harmadik évadban találkoztunk, a 03×02 The Hybrid című epizódban. Carol Lockwood hívta a városba, hogy csináljon valamit a lányával, Caroline-nal, akiről kiderítette, hogy vámpír. Miután Carol rájön, hogy a fia, Tyler Lockwood vérfarkas, megpróbálja lebeszélni Billt arról, hogy kínzással próbálja kiirtani Caroline-ból a vámpír énjét. Bill azonban nem hallgat rá, és egy régi börtönben el akarja érni Caroline-nál, hogy többé ne akarjon emberi vért inni, és így ne kelljen megölnie a saját lányát. Amikor beesteledik, és már nem tudja a napfénnyel kínozni a lányt, indulni készül, de akkor megjelenik Liz és Tyler. Caroline-t kiszabadítják, őt pedig egy székhez kötözik.
Liz megkéri Damon Salvatore-t, hogy igézze meg Billt, hagyja el a várost, és felejtsen el mindent, amit Caroline-ról tud. Miután Damon egy harapással meggyőződik arról, hogy Bill szervezete nem tartalmaz verbénát, megigézi a férfit.
Később az Alapítói összejövetelen Bill mégis megjelenik, ezzel bebizonyítva, hogy ellenáll a vámpír igézetnek. Azt mondja, évtizedekig edzette az elméjét, hogy erre képes legyen. Damon megtámadja Billt, és végezni akar vele, de Caroline megakadályozza. Amikor Bill elhagyja a várost, Caroline próbálja meggyőzni, hogy minden rendben lesz vele, de Bill hajthatatlan.
A 03×12 The Ties That Bind című epizódban tér vissza Mystic Falls-ba, amikor is Tyler a segítségét kéri, hogy megszakítsa a Klausszal való kötelékét. Bill megfenyegeti Tylert, hogy ha nem tud megváltozni, akkor soha többé nem engedi a lánya közelébe. Bill úgy gondolja, hogy ha Tyler átváltozik, akkor többé nem fog hálát érezni Klaus iránt, ugyanis annak, hogy most kötődik hozzá, az az oka, hogy hálás neki, amiért hibridként többé nem kell vérfarkassá változnia akarata ellenére. Miután Tyler átváltozik, nem tud uralkodni a cselekedetein, és megtámadja Billt, aki súlyos sérülésekkel kórházba kerül. Meredith Fell Damon Salvatore vérét injekciózza a férfiba, aki ezáltal meggyógyul. Amikor Tyler meglátogatja, hogy bocsánatot kérjen, Bill biztosítja arról, hogy másnap folytatni fogják a tréninget, ugyanis egy átváltozás nem elég ahhoz, hogy egy ilyen erős kötelék megszakadjon.
Caroline másnap az apjáért megy a kórházba, de a doktornő arról tájékoztatja, hogy Bill már előző este elhagyta a kórházat. Caroline hívni kezdi az apját, és meghallja, hogy a telefonja a kórházban csörög. Billt Caroline és Elena vérbe fagyva találják meg az egyik kórházi szobában, leszúrva.
Vámpírvér volt a szervezetében amikor meghalt, így hamar magához tér. Mivel mindig is mélyen megvetette a vámpírokat, Bill nem hajlandó befejezni az átváltozást, és emberi vért inni. Caroline próbálja meggyőzni, hogy ne a halált válassza, de Bill már döntött. Miután biztosította lányát arról, hogy szereti, és hogy büszke rá, a 03×13 Bringing Out The Dead című epizód végén meghalt.

Billt az amerikai színész, Jack Coleman alakította.

Kapcsolatok

- Liz Forbes
- Steven: a 03×13 Bringing Out The Dead című epizódból kiderül, hogy amikor Bill meghalt, ő és Steven már nem éltek együtt.

Érdekességek

- Jack Coleman, a John Gilbertet alakító David Anders, és az Andie Star szerepében feltűnt Dawn Olivieri szerepeltek az NBC Hősök című sorozatában.
- Bill a sorozat egyetlen homoszexuális karaktere.
- Bill az egyetlen ember a sorozatban, aki túlélte egy hibrid támadását (Tyler Lockwood03×12 The Ties That Bind).
- Bill az egyetlen ember, aki verbéna nélkül ellenállni tudott a vámpír igézetnek.
- Bill volt az első vámpír, aki azért halt meg, mert nem táplálkozott.
- Billt összesen 5 epizódban láthattuk.

Forrás: VampireDiaries.Wikia