Nem tudom szavakkal kifejezni, mennyire sajnálom, amit tettem. – Abby Bennett Wilson, 03×13 Bringing Out The Dead

Történet

Abby Bennett Wilson Bonnie Bennett édesanyja, és Sheila Bennett lánya. Mystic Falls-ban született, és a Mystic Falls-i középiskolában érettségizett. Nagyjából 15 évvel ezelőtt Mikael, az Ősi vámpír a hasonmást, Elena Gilbertet keresve Mystic Falls-ba érkezett. Abby legjobb barátnője Elena édesanyja, Miranda Gilbert volt, ezért hogy megakadályozza Mikaelt, Abby egy charlotte-i temetőbe zárta varázslat segítségével a vámpírt. Mivel a varázsige nagyon kimerítő volt, és minden erejére szüksége volt hozzá, elhagyta a varázsereje. Ekkor azt érezte, hogy nem boszorkányként új életet kell kezdenie, és maga mögött hagyta a lányát, Bonnie-t. Dél-Dakotába költözött, ahol volt egy rövid kapcsolata egy férfival, és a szakításuk után magához vette a férfi fiát, Jamie-t.
Bonnie a 03×12 The Ties That Bind című epizódban egy álmot lát, melyből arra következtet, hogy az édesanyja segíthet neki kinyitni Klaus lezárt koporsóját, melyet Stefan ellopott tőle. Elenával felkeresik őt a házában, de nem tudják, hogy korábban ott járt Klaus egyik hibridje, Daniel, aki megigézte Jamie-t, hogy tartsa távol Stefant, és derítsék ki, hogy hol vannak a koporsók, különben meg kell ölnie magát.
Bonnie értesíti Damont, hogy kénytelen elárulni Klaus hibridjének, hogy hol rejtegetik a koporsókat, így Damonnek sikerül időben elvinni a lezárt koporsót a Lockwood-barlangba.
A 03×13 Bringing Out The Dead című részben Bonnie és Abby Stefan kérésére megpróbálják kinyitni a koporsót. Rájönnek, hogy egy boszorkány vérvonalra van ahhoz szükség, hogy ki tudják nyitni, ezért álmodott Bonnie Abby-vel. Abby majdnem feladja, de Bonnie bátorítja, és így együttes erővel sikerül kinyitniuk a koporsót, melyben utólag kiderül, hogy Esther, az Ősi vámpírok édesanyja feküdt.
Később Esther meglátogatja a boszorkányokat, és elmondja nekik, hogy erejét a Bennett vérvonalból meríti, és megkéri őket, hogy segítsenek neki elpusztítani a gyermekeit. A 03×15 All My Children című részben Elijah rájön, hogy mire készül az édesanyja, és elrabolja Elenát, ezzel kizsarolva a Salvatore-fivérekből, hogy valamilyen módon akadályozzák meg, hogy Esther véghez vigye a tervét. Mivel tudják, hogy Esthernek a Bennett vérvonalból meríti az erejét, rájönnek, hogy úgy tudják megszakítani az Esther és a boszorkányok közötti kapcsolatot, ha egyikük többé nem boszorkány. Damon ezért vámpírrá változtatja Abby-t.
Abby-t legközelebb a 03×17 Break On Through című epizódban láttuk, melyből kiderült, hogy nagyon rosszul viseli a vámpírrá válást. Caroline próbál rajta segíteni, és meg akarja tanítani neki, hogyan uralkodhat vámpír-ösztönein, de Abby véletlenül megharapja Jamie-t. Ez arra készteti, hogy a lánya biztonsága érdekében ismét elhagyja Bonnie-t.

Abby-nek boszorkányként rengeteg képessége volt:
- Kapcsolódás: a boszorkányok képesek más boszorkányok energiáját és varázserejét elszívni, és használni.
- A gondolataival tudja irányítani az elemeket: a földet, a vizet, a levegőt, a tüzet és az időjárást.
- Tudja irányítani mások gondolatait, hasonlóképpen a vámpírok igézetéhez.
- A boszorkányok szörnyű fejfájást tudnak okozni a vámpíroknak a gondolataikkal.
- A boszorkányok egy érintésből képesek megérezni, ha valaki nem emberi lény.
- Varázsigékkel tudják kontrollálni az eseményeket.
- A boszorkányok képesek tárgyakat lebegtetni, valamint embereket elmozdítani a gondolataikkal.
Eszközei:
- Gyertyák: a boszorkányok azért használják őket, hogy erőt merítsenek a lángokból, és ezzel megerősítsék a varázslatot.
- Grimoire: a boszorkányok ezekben a könyvekben gyűjtötték össze a varázsigéket és a rituálékat.
- Talizmánok: a boszorkányok gyakran használnak bizonyos tárgyakat talizmánként.
- Gyógynövények.
Abby-t az amerikai színésznő, Persia White alakítja.

Kapcsolatok

- Bonnie édesapja
- Jamie édesapja

Érdekességek

- Abby az első, akit láttunk Bonnie szülei közül.
- Bonnie a 03×12 The Ties That Bind című epizódban 15 év után először látta az édesanyját.
- Abby Bonnie-tól szerzett arról tudomást, hogy édesanyja, Sheila már nem él.
- Ő és Miranda Gilbert legjobb barátnők voltak, ahogy lányaik, Bonnie és Elena.
- Abby az első boszorkány a sorozatban, aki vámpírrá változott.
- Abby Bonnie családjának egyetlen vámpír tagja.
- Abby az 6. szülő a sorozatban, aki vámpírrá változott: Mikael, Pearl, Katerina, Isobel Flemming és Bill Forbes után.
- Abby-t eddig összesen 4 epizódban láthattuk.

Forrás: VampireDiaries.Wikia