Nem vagyok jó példakép. Túl sokat iszom, nem a megfelelő dolgokat mondom, és bátorítom a rossz viselkedést. – Alaric Saltzman, 03×01 The Birthday

Történet

Alaric Saltzman Bostonban, Massachusetts-ben született. Egyszer megemlítette Jennának, hogy a középiskolában szemüveget viselt. A Duke Egyetemen ismerte meg későbbi feleségét, a parapszichológus Isobel Flemminget, aki kifejezett érdeklődést mutatott a vámpírok iránt. Isobel egyszer adott neki egy gyűrűt, és azt mondta, hogy viselje mindig. Alaric egy éjszaka arra ért haza, hogy egy vámpír a felesége vérét itta. Mivel Isobel holttestét soha nem találták meg, halottnak nyilvánították. Alaric átnézte a felesége kutatásait, és azokon keresztül tudomást szerzett Mystic Falls-ról, és az ott élő vámpírokról szóló legendákról.
Odaköltözött, hogy kiderítse, mi történt a feleségével, és történelemtanárként a Mystic Falls-i Középiskolában kezdett el tanítani. Később rájött, hogy a felesége nem halt meg, és hogy Damon Salvatore vámpírrá változtatta. Megtudta továbbá azt is, hogy Isobel önszántából hagyta el őt, és választotta ezt az életet.
Kiderült az is, hogy egyik tanítványa, Elena Gilbert, Isobelnek és John Gilbertnek a lánya, akit Grayson és Miranda Gilbert neveltek fel. Alaric randevúzni kezdett Elena nagynénjével, Jennával, és mióta a nő tragikus körülmények között, az áldozati rituálé során elhunyt, Alaric apaként neveli Elenát és öccsét, Jeremy-t. Ironikus módon Ric Isobelen keresztül valójában Elena mostohaapja.
Alaric vámpírvadászként is megállja a helyét a sorozatban. Számos vámpírok megölésére alkalmas fegyvert készített és alkalmazott már.

Alaric-ot az amerikai színész, Matt Davis alakítja.

Kapcsolatok

- Isobel Flemming
- Jenna Sommers
1.
A kapcsolat kezdete: 02×03 Bad Moon Rising
A kapcsolat vége: 02×17 Know The Enemy
A szakítás oka: Amikor Isobel megjelenik a Gilbert család házának bejárati ajtajánál, Jenna úgy érzi, hogy Ric hazudott neki, és elárulva érzi magát. Ekkor egy időre el is hagyja Mystic Fallst.
2.
A kapcsolat kezdete: 02×20 The Last Day
A kapcsolat vége: 02×21 The Sun Also Rises
A szakítás oka: Klaus vámpírrá változtatja, majd feláldozza Jennát az áldozati rituálé során.
- Meredith Fell
A kapcsolat kezdete: 03×12 The Ties That Bind
A kapcsolat vége: 03×15 All My Children
A szakítás oka: Meredith lelőtte Ric-et, amikor meglátta, hogy Alaric megtalálta a Mystic Falls-i gyilkosságokról összegyűjtött dokumentumait.

Érdekességek

- Kevin Williamson eredetileg James Van Der Beeket szerette volna Alaric szerepében látni, akivel korábban a ‘Dawson és a haverok’ két évadán keresztül dolgozott együtt.
- A Vámpírnaplók könyvekben Alaric K. Saltzman a karakter neve, a sorozatban a középső ’K’ betűt elhagyták az írók.
- A könyvekben Alaric sokkal fiatalabb volt, és nem vámpírvadász, hanem kutató, valamint kapcsolata volt a Meredith Fell karakterét ihlető Meredith Sulezzel.
- A könyvekben Alaric soha nem találkozott Elena nagynénjével.
- Ő az egyetlen nem-Gilbert, aki a sorozatban Gilbert gyűrűt visel, ami megvédi a természetfeletti okozta haláltól.
- A sorozatban két olyan nővel is volt kapcsolata, akik később vámpírrá változtak, majd meghaltak.
- Alaric volt az első karakter, aki használt egy tőrt egy Ősi vámpír ellen.
- Alaric eddig mindhárom évad során meghalt legalább egyszer, de a gyűrűjének köszönhetően eddig mindig feltámadt. Az első évadban a 01×15 A Few Good Man című epizódban ölte meg Damon Salvatore. A második évadban a vérfarkas, Stevie szúrta le a 02×14 Crying Wolf című részben. A harmadik évadban eddig háromszor halt meg. Először Damon ölte meg hirtelen felindulásból a 03×04 Disturbing Behavior-ben. Második alkalommal Tony, a hibrid gázolta halálra a 03×10 The New Deal című részben. Harmadszor pedig Elena Gilbert szúrta szíven a 03×13 Bringing Out The Dead című epizódban, miután valaki megtámadta a Gilbert-házban. Alaric haldoklott, és nem lehetett tudni, hogy a támadója természetfeletti lény volt-e, ezért volt arra szükség, hogy egy természetfeletti, jelen esetben a hasonmás végezzen vele.
- Alaric gyűrűje a 03×10 The New Deal című epizód óta valamiért rosszul működik, már nem gyógyult meg teljesen a halála után, és Damon vérére volt szüksége a teljes felépüléshez.
- Az Alaric-ot alakító színész, Matt Davis egy időre a sorozatban egy teljesen más szerepben is kipróbálhatta magát, amikor is a 02×17 Know The Enemy és a 02×19 Klaus című epizódok között Klaus megszállta Alaric testét.
- A sorozat történetében Alaric halt meg a legtöbbször.

Forrás: VampireDiaries.Wikia