Nem tudom, hogy édesanyám békére lelt-e, vagy hogy egyáltalán békére lelhetünk-e. Nem akarok többé egyedül lenni. – Anna, 03×07 Ghost World

Történet

Anna valamikor a XV. században, nagyjából 1460 körül született Pearl lányaként. Mystic Falls-ban éltek édesanyjával, nem sokkal azelőtt, hogy megalapították a várost. Pearl akkoriban üzletasszony volt, és egy patikát üzemeltetett. Miután az Alapítók Tanácsa elkezdte levadászni a vámpírokat, Pearl és Anna elhagyták a várost Katherine Pierce-szel. Amikor édesanyját 1864-ben elkapták, és bezárták a Fell templomba, a boszorkány, Emily Bennett megígérte a lánynak, hogy viszont fogja látni Pearlt. Anna majdnem 145 évet töltött azzal, hogy megpróbálta kiszabadítani édesanyját a sírból.
Anna drasztikus módszerekhez is folyamodott annak érdekében, hogy kimentse édesanyját a sírból: vámpírrá változtatta Logan Fellt és Ben MacKittricket, barátkozni kezdett Jeremy Gilberttel, hogy megszerezze a családja naplóját, és elrabolta Elena Gilbertet, hogy így rávegye Bonnie Bennettet, hogy kinyissa a sírt.
Időközben Anna szerelmes lett Jeremy-be, aki viszonozta az érzelmeit. Anna a 01×14 Fool Me Once című epizódban visszakapta édesanyját. Nem sokkal ezután Jeremy rájött, hogy Anna nem ember, és leleplezte őt.
Jeremy kérte Annát, hogy változtassa őt is vámpírrá, de a lány először nemet mondott, majd miután tudatosult benne, hogy édesanyja mennyire ellene van a kapcsolatuknak azért, mert Jeremy egy Gilbert, mégis úgy döntött, hogy belemegy a dologba.
Sajnálatos módon Jeremy nagybátyja, John Gilbert a 01×20 Blood Brothers című epizódban megölte Pearl-t, de Anna nem szomjazott bosszúra. A 01×22 Founder’s Day című epizódban Anna odaadja egy fiolában a vérét Jeremy-nek, és azt mondja neki, hogy ha azzal a szervezetében hal meg, akkor vámpírként fog felébredni. Jeremy Annával volt, amikor John Gilbert beindította a vámpírokra (és vérfarkasokra) ható Gilbert-szerkezetet, amitől Annának szörnyű fejfájása támadt. Amikor ezt a seriff emberei észrevették, azonnal beinjekciózták verbénával a lányt, és levitték a Gilbert család tulajdonában lévő épület alagsorába. Amikor John Gilbert meglátta Annát a többi vámpír között fekve, meggyilkolta őt egy fa karóval. Damon szeretett volna rajta segíteni, de képtelen volt rá.
Az epizód végén Jeremy megitta Anna vérét, és bevett egy nagyobb adag altatót, hogy meghaljon, de a pirulák kevésnek bizonyultak, és ahelyett, hogy a vér vámpírrá változtatta volna a fiút, meggyógyította őt a gyógyszermérgezésből.
Miután a második évad végén Forbes Seriff véletlenül lelőtte Jeremy-t, Bonnie a 100 halott boszorkány erejének segítségével visszahozta őt a halálból, annak ellenére, hogy a boszorkányok figyelmeztették: lesznek következmények. Miután Jeremy feltámadt, elkezdte látni halott ex-barátnőinek szellemeit: Annát és Vicki Donovant.
Később kiderült, hogy Anna a Túlvilágon ragadt. Jeremy látta és hallotta őt, de nem tudta megérinteni. Anna volt az, aki a 03×05 The Reckoning című epizódban Jeremy-n keresztül mesélt Katherine-nek és Damonnek Mikaelről, akiről ő még az édesanyjától hallott.
Anna elmondta Jeremy-nek, hogy Vicki alkut kötött egy nagyon erős boszorkánnyal (Estherrel). Miután a 03×06 Smells Like Teen Spirit című epizódban Matt Donovan Vicki kérésére elvégzett egy rituálét, a szellemek ismét emberként jártak az élők között. A 03×07 Ghost World című részben Bonnie elmondott egy varázsigét, amely lehetővé tette, hogy a szellemek mindenki által láthatóak legyenek, és Elena rajtakapta az akkor éppen Bonnie-val járó Jeremy-t, amint Annával csókolózott. Anna ellopta az Ősi boszorkány nyakláncát, amire szükség volt ahhoz, hogy Bonnie visszaküldje a szellemeket a másvilágra, de miután Elena leleplezte, visszaadta azt.
Az epizód végén újra találkozott az édesanyjával, Pearl-el.

Annát az amerikai színésznő, Malese Jow alakította.

Kapcsolatok

- Jeremy
A kapcsolat kezdete: 01×14 Fool Me Once
A kapcsolat vége: 01×22 Founder’s Day
A szakítás oka: Annát John Gilbert megölte.

Érdekességek

- Annak ellenére, hogy kinézete alapján ő tűnt az egyik legfiatalabb szereplőnek, ő volt az általunk ismert egyik legidősebb vámpír az Ősi vámpírokat leszámítva.
- Ő volt az egyetlen vámpír, aki el tudott menekülni 1864-ben.
- Anna változtatta vámpírrá Ben McKittrick-et, és Logan Fellt.
- Ő az egyetlen nem-főszereplő a sorozatban, aki egymást követő hét epizódban szerepelt (01×11 Bloodlines01×17 Let The Right One In)
- Annát összesen 18 epizódban láthattuk (1. évad: 11, 2. évad: 1, 3. évad: 6).

Forrás: VampireDiaries.Wikia