Egyedül voltam, amikor átváltoztam. Nem tudtam uralkodni a testemen és az ösztöneimen, és megöltem valakit. Nem akarom, hogy veled is ez történjen. Nem akarom, hogy egyedül légy. – Caroline Forbes, 02×10 The Sacrifice

Történet

Caroline Forbes 1992. őszén született William Forbes és Elizabeth Forbes seriff gyermekeként. Caroline érzékeny és kedves természetű lány, aki nagyon hűséges és védelmező, ha a barátairól van szó. Az első évadban bár kívülről magabiztosnak mutatta magát, mindig is bizonytalan volt önmagával szemben. Saját bevallása szerint úgy érezte, hogy mindig Elena árnyékában fog élni. Időközben Elenával egyre közelebb kerültek egymáshoz, és Caroline önbizalma is megnőtt.
Az első évad végén Caroline autóbalesetet szenvedett, és valószínűleg belehalt volna a sérüléseibe, ha nem kap vámpírvért Damon Salvatore-tól, amely teljesen meggyógyította. Damon vérével a szervezetében Caroline Katherine Pierce közbenjárásának köszönhetően meghalt a 02×01 The Return című epizódban, és vámpírrá változott. Ezután más színben kezdte el látni a világot, és sokkal érettebb személyiséggé vált.
Édesanyja először a 02×05 Kill Or Be Killed című epizódban szerzett arról tudomást, hogy Caroline vámpír. Liz, amikor látta, hogy milyen érett és bátor nő lett a lányából a vámpírságnak köszönhetően, elfogadta a tényt, hogy Caroline vámpír lett. A lány mégis elfeledtette vele igézet segítségével a dolgot a 02×06 Plan B című részben, ugyanis úgy gondolta, hogy Liz soha nem lesz képes megbízni a vámpírokban. Később Liz Matt segítségével mégis tudomást szerzett a vámpírokról a 02×17 Know The Enemy című részben, de Caroline a 02×22 As I Lay Dying című epizódban ismét meggyőzi, hogy bízhat benne.

Caroline-t a texasi színésznő, Candice Accola alakítja.

Kapcsolatok

- Damon Salvatore (01×04 Family Ties)
- Matt Donovan
1.
A kapcsolat kezdete: 01×12 Unpleasantville
A kapcsolat vége: 02×03 Bad Moon Rising
A szakítás oka: Mivel vámpírrá válása után Caroline megharapta Mattet a 02×03 Bad Moon Rising című epizódban, úgy döntött, úgy a legjobb, ha eléri Mattnél, hogy szakítson vele, és ezután megtartsa az egy lépés távolságot.
2.
A kapcsolat kezdete: 02×16 The House Guest
A kapcsolat vége: 02×21 The Sun Also Rises
A szakítás oka: Miután Matt rájön, hogy Caroline vámpír, bár szereti őt, úgy dönt, hogy nem kér ebből az életvitelből.

- Tyler Lockwood
A kapcsolat kezdete: 03×01 The Birthday
A kapcsolat vége: 03×09 Homecoming
A szakítás oka: Tyler verbénával injekciózza be Caroline-t, hogy ez által távol tartsa az esetleges Klaus elleni harctól. Caroline úgy gondolja, hogy Tyler a Klaus iránti kötődése miatta már nem ura a cselekedetinek, így szakít vele.

Érdekességek

- Caroline a 01×19 Miss Mystic Falls című epizódban elnyerte a Miss Mystic Falls címet.
- Caroline-nak Bonnie készített egy napfény ellen védő gyűrűt a 02×03 Bad Moon Rising című epizódban.
- Caroline sok könyvbéli tulajdonsága a sorozatban Elenát jellemzi. Az, hogy a könyvben Elena vámpírrá változott, a sorozatban Caroline-nal történt meg.
- A könyvben Caroline Tyler Smallwoodtól ikrekkel lett terhes, és ez által vérfarkassá változott.
- Caroline a második főbb karakter, aki vámpírrá változott, Vicki után és Jenna előtt. Hármuk közül ő az egyetlen, akit nem öltek meg az átváltozása után.
- Ő a második emberként legtöbbet feltűnő szereplő a sorozatban (18-szor). Az első Jeremy Gilbert.
- A könyvekben Katherine Vickit manipulálja, míg a sorozatban Caroline-t fenyegeti meg, hogy ha nem kémkedik neki Elena után, megöli Mattet.
- Caroline az első vámpír, akit Klaus egyik hibridje megharapott.
- A 3 főszereplőn kívül Caroline a legtöbbször megjelenő karakter a sorozatban.
- Candice Accola néhány hónappal idősebb a Jenna nagynénjét alakító Sara Canning-nél.

Forrás: VampireDiaries.Wikia