Katherine egyszer megmentette az életemet. Tartoztam neki. De ez nem jelenti azt, hogy bárkinek is az átkát kívánom.- Emily Bennett, 01×20 Blood Brothers

Történet

Emily Bennett egy nagyon erős boszorkány volt a XIX. században, Sheila, Abby és Bonnie Bennett őse. Az 1800-as évek elején született Londonban, Angliában. Valamikor Amerikába költözött, ahol a vámpír, Katherine Pierce szolgálólánya lett. Miután Katherine a szárnyai alá vette Emily-t, barátok lettek, amíg Katherine el nem árulta Emily-t azzal, hogy elmondta a városi tanácsnak: Emily boszorkány. Mivel féltette gyermekei életét, Emily megígérte Damon Salvatore-nak, hogy elmond egy varázsigét, ami megvédi Katherine-t, azért cserébe, hogy a férfi megvédi a családját. Miután Emily-t boszorkányság miatt elégették, a vagyona (többek között a varázsigéket tartalmazó könyve, a Grimoire) a Salvatore-fivérek édesapjának, Guiseppe Salvatore-nak a tulajdonába került. A könyvet el is temették a férfival.
A 01×09 History Repeating című részben kiderül, hogy Emily a vámpírok fogva ejtése előtti éjszakán adott egy nyakláncot Katherine-nek. Emily varázslatot szórt a láncon lévő kristályra, így amikor mindenki azt hitte, hogy a vámpírok bent égtek a templomban, valójában a kristály megvédte őket. Damon annak idején azért tért vissza Mystic Falls-ba, mert az üstökös jelensége energiával töltötte fel a kristályt, és úgy vélte, hogy annak segítségével kiszabadíthatja Katherine-t a templom alatti sírból (ahol valójában Katherine soha nem is raboskodott). Ezt elkerülendő, Emily lelke megszállta Bonnie testét, és elpusztította a kristályt.

Emily-nek boszorkányként rengeteg képessége volt:
- Kapcsolódás: a boszorkányok képesek más boszorkányok energiáját és varázserejét elszívni, és használni.
- A gondolataival tudja irányítani az elemeket: a földet, a vizet, a levegőt, a tüzet és az időjárást.
- Tudja irányítani mások gondolatait, hasonlóképpen a vámpírok igézetéhez.
- A boszorkányok szörnyű fejfájást tudnak okozni a vámpíroknak a gondolataikkal.
- A boszorkányok egy érintésből képesek megérezni, ha valaki nem emberi lény.
- Varázsigékkel tudják kontrollálni az eseményeket.
- A boszorkányok képesek tárgyakat lebegtetni, valamint embereket elmozdítani a gondolataikkal.
Eszközei:
- Gyertyák: a boszorkányok azért használják őket, hogy erőt merítsenek a lángokból, és ezzel megerősítsék a varázslatot.
- Grimoire: a boszorkányok ezekben a könyvekben gyűjtötték össze a varázsigéket és a rituálékat.
- Talizmánok: a boszorkányok gyakran használnak bizonyos tárgyakat talizmánként.
- Gyógynövények.
Emily-t az amerikai színésznő, Bianca Lawson alakította.

Érdekességek

- Emily készítette a nyakláncot, melynek segítségével Katherine képes volt járni a napfényben.
- Katherine kérésére Emily készített egy-egy gyűrűt a Salvatore-fivéreknek is.
- Emily úgy gondolta, hogy bár Stefan tiszta szívű maradt vámpírként is, a vámpírság átok lesz számára, mert a tettei mardosni fogják a lelkét.
- Emily nem árulta el Damonnek, hogy sikerült a Katherine-t megmentő varázslat, egészen addig, amíg Damon be nem fejezte a vámpírrá válási folyamatot. Nem akarta, hogy a fiú Katherine miatt válassza ezt az életformát.
- Emily-t összesen 5 epizódban láthattuk: 01×06 Lost Girls, 01×08 162 Candles, 01×09 History Repeating, 01×13 Children Of The Damned, 01×20 Blood Brothers.

Forrás: VampireDiaries.Wikia