Anyám megszabadít engem az örökkévalóságon át tartó szégyenkezéstől. Ez nem áldozat. Hanem ajándék. – Finn Mikaelson, 03×15 All My Children

Történet

Finn Mikaelson egy Ősi vámpír, Esther és Mikael fiaként született. Finnek hat testvére van: egy idősebb fiú, aki még a vámpírrá változásuk előtt meghalt, Elijah, Niklaus, Kol, Henrik és Rebekah. Kol már az újvilágban született, ahová szülei az után költöztek, hogy a bátyját elvitte a pestis. Finn és a családja nagyjából 20 éven keresztül éltek vérfarkasok szomszédságában a mai Mystic Falls területén, amikor is egy éjjel az egyik vérfarkas megölte legfiatalabb öccsét, Henriket. Ez után, hogy megvédje családját, Esther úgy döntött, vámpírrá változtatja Mikaelt és a gyermekeit. Miután vámpírrá változtak, a család elégette a fehér tölgyfát, mely az életüket adta, ugyanis az volt az egyetlen fa, ami megölhette volna őket. Megtartották azonban a fa hamvait, mely ezüst tőrbe mártva szintén képes ártalmatlanítani az Ősi vámpírokat, Klaus-t leszámítva, akiben vérfarkas vér is van.
Finnt Klaus a XII. században szúrta le a tőrrel, és nagyjából 900 éven át tartotta egy koporsóban.
Finnel először a 03×13 Bringing Out The Dead című epizódban találkoztunk, amikor Elijah kihúzta belőle, Rebekah-ból és Kolból a fehér tölgy hamujába mártott tőrt, amely hosszú évekre ártalmatlanította őt. Mindannyian sokkot kaptak, amikor kiderült, édesanyjuk, Esther is életben van. Finn a 03×14 Dangerous Liaisons című epizódban részt vett a család által adott bálon, és hamar kiderült, hogy önként segít az édesanyjának az ellene és a testvérei ellen készülő varázslat előkészületeiben. Ő volt az egyetlen a testvérek közül, aki tudott Esther tervéről, és a boszorkány az ő vérének segítségével kapcsolta össze gyermekei életét, hogy azután ha egyikük meghal, haljanak meg mindannyian.
A 03×15 All My Children című epizódban is segédkezett édesanyjának és a Bennett boszorkányoknak a varázslat előkészületeiben. Amikor már készen állt, hogy feláldozza magát, megjelent Kol, Elijah és Klaus, akik a Salvatore-fivérek közreműködésével megállították Esthert az által, hogy Damon vámpírrá változtatta Bonnie édesanyját, Abby-t. Így megszakadt a Bennett vérvonal, melyből Esther az erejét merítette. Ez után Finn eltűnt, és egy ideig ismeretlen helyen tartózkodott.
A 03×17 Break On Through című epizódban kiderült, hogy egy Sage nevű vámpír és Finn annak idején szerelmesek voltak egymásba, és hogy Finn volt az, aki Sage-et vámpírrá változtatta, hogy örökre együtt lehessenek.
A 03×18 The Murder Of One című részben Klaus Rebekah segítségével kényszerítette Finnt, hogy menjen vissza velük Mystic Falls-ba. Ott Klaus házában találkozott Sage-dzsel, aki próbálta meggyőzni, hogy ne akarja feláldozni magát. A Grillben Matt Donovan verbénát csempészett az italukba, Stefan Salvatore pedig kicsalta őket a szórakozóhelyről. Ekkor Elena Gilbert egy íjpuskával lelőtte Finnt, Matt pedig szíven szúrta a fehér tölgyfából készült karóval, ezzel megölve őt. Mivel Bonnie eközben kényszer hatására megtörte az Ősi vámpírokat összekapcsoló varázslatot, Finn halála nem okozta testvérei vesztét. Ellentétben nagyjából egy órával Finn halála után mindenféle külső hatás nélkül meghalt Sage, valamint a Sage által vámpírrá változtatott Troy. Stefan rájött, hogy ha egy Ősi vámpír meghal, az azzal jár, hogy vele együtt meghal minden vámpír, akit az ő véréből teremtettek.

Finnt az ukrán származású színész, Caspar Zafer alakította.

Kapcsolatok

- Sage

Érdekességek

- A 03×15 All My Children című epizódban Elijah megemlítette, hogy Finn mindig is gyűlölte a vámpírságot.
- A szavaiból ítélve az egyetlen ember, akit vámpírrá változtatott, Sage volt.
- Finn nagyjából 900 évig volt egy koporsóban, ezzel ő a legtöbb időre hatástalanított Ősi vámpír.
- Kol szerint Finn volt Esther ‘kedvenc fia’.
- Finn a második ősi vámpír, akit a fehér tölgyfából készült karóval öltek meg (az első Mikael volt a 03×09 Homecoming című részben).
- A 03×18 The Murder Of One című epizódból kiderül, hogy Finn idősebb Klaus-nál, ami azt jelenti, hogy Elijah után valószínűleg Finn volt a második fiú, aki született a Mikaelson családban.
- Finnt összesen 4 epizódban láthattuk.

Forrás: VampireDiaries.Wikia