Történet

Henrik Mikaelson Esther és Mikael fiaként született. Henriknek hat idősebb testvére volt: egy fiú, aki még az újvilágba költözésük előtt meghalt, Elijah, Niklaus, Kol, Finn és Rebekah. Henrik már az újvilágban született, ahová szülei az után költöztek, hogy a legidősebb bátyját elvitte a pestis. Henrik és a családja nagyjából 20 éven keresztül élt vérfarkasok szomszédságában a mai Mystic Falls területén. Teliholdkor a család mindig a közeli barlangban rejtőzött el a vérfarkasok elől, de egy nap Henrik és a bátyja, Niklaus úgy döntöttek, hogy titokban meglesik a fenevadakat. Az éjszaka sajnos tragédiával zárult, Henriket ugyanis megölte az egyik vérfarkas. Ez után, hogy megvédje családját, Esther úgy döntött, vámpírrá változtatja férjét, Mikaelt és a gyermekeit.

Henriket Devon Allowitz alakította.

Érdekességek

- A Henriket alakító színésznek, Devon Allowitz-nak ez volt az első szerepe.
- Devon Allowitz a Vámpírnaplók rendező asszisztensének fia, ő volt a sorozat eddigi legfiatalabb szereplője.
- Henriket csak egyetlen epizódban, a 03×08 Ordinary People című epizódban láthattuk, amikor Rebekah elmesélte Elenának a családja történetét.
- Henrik halála volt az oka, hogy Esther úgy döntött, vámpírrá változtatja a családját, így megvédve őket a vérfarkasoktól.
- Henrik a Mikaelson család egyetlen tagja, akit csak visszatekintős jelenetben láthattunk.

Forrás: VampireDiaries.Wikia