Talán van egy részem, ami el van itt temetve. Az emberi részem. A részem, amit elhagytam, amikor a vámpírságot választottam. – Isobel Flemming, 02×17 Know The Enemy

Történet

Isobel Flemming 1978-ban született egy Mystic Falls-hoz közeli városban, Katherine Pierce leszármazottja. Ő volt a felesége Alaric Saltzmannek, és a biológiai édesanyja Elena Gilbertnek, akit 16 éves korában szült. Tinédzserkorában kezdett el randevúzni Elena édesapjával, John Gilberttel. John volt az, aki először mesélt Isobelnek a természetfeletti lényekről, és főleg a vámpírokról. Isobelt nagyon érdekelte a téma, és később be akarta bizonyítani, hogy ezek a lények valóban léteznek. John a testvéréhez, az orvos Graysonhoz fordult segítségért, amikor Isobel terhes lett a lányukkal. Isobel elhagyta a lányát, mert tudta, hogy sokkal jobb élete lesz Graysonnal és Mirandával, akiknek addig nem volt gyermekük, de nagyon szerettek volna családot alapítani.
Isobel a Duke Egyetemre járt, ahol folklórt és parapszichológiát tanult. Itt ismerte meg későbbi férjét, Alaric Saltzmant. Isobel, miután megszerezte a diplomáját, tanítani kezdett az egyetemen, és többek között a 02×03 Bad Moon Rising című epizódban feltűnt Vanessa Monroe-t is tanította. Isobel hamarosan a téma szakértő kutatójává nőtte ki magát, és próbált minél több bizonyítékot szerezni a vámpírok, vérfarkasok és hasonmások létezésére.
Isobelt saját kérésére Damon Salvatore vámpírrá változtatta. Mivel a holttestét a rendőrség soha nem találta meg, a nőt halottnak nyilvánították. A szülei állítottak neki egy síremléket, és ahogy azt Isobel Elenának a 02×17 Know The Enemy című epizódban elmondta, minden héten vittek virágot a sírjára, holott abban soha nem feküdt senki.
Miután Isobel visszatért a városba, meg akarta ismerni Elenát, és megfenyegetett őt, hogy megöl mindenkit, ha nem találkozik vele. A cselekedetei alapján úgy tűnt, hogy Isobel nem törődik sem a lányával, sem a volt férjével, sem a várossal. Isobel a Gilbert-szerkezetet akarta Katherine Pierce utasítására megszerezni, ugyanis annak segítségével Katherine el akarta pusztítani az összes sírbéli vámpírt. Isobel találkozott Elenával, és próbálta rábeszélni, hogy szerezze meg a szerkezetet Damontől. Elena meggyőzte Damont, hogy adja oda Isobelnek a szerkezetet, és megkérték Bonnie Bennett boszorkányt, hogy előtte hatástalanítsa azt. Bonnie azonban csupán úgy tett, mintha hatástalanítaná a szerkezetet. Később Isobel telefonon beszélt John Gilberttel. Ebből a telefonbeszélgetésből derült ki, hogy ő törődik a lányával, és hogy Elena apja John. Isobel utasította John-t, hogy végezzen az összes sírbéli vámpírral, és a 02×17 Know The Enemy című epizódban mondta el, hogy azért akarta így, hogy Klaus senkitől ne szerezhessen tudomást a hasonmás létezéséről Mystic Fallsban.
Mielőtt Isobel elhagyta a várost, megigézte a volt férjét, Alaricot, hogy tegye túl magát a kapcsolatukon, és lépjen tovább.
A 02×03 Bad Moon Rising című részben Elena, Alaric és Damon elmentek Isobel irodájába, hogy megnézzék a kutatási anyagait, és itt szereztek tudomást a Nap és a Hold átkáról, valamint találták meg a Petrova család történetét leíró könyvet.
Később Katherine azt javasolta Stefannek, hogy kérjék Isobel segítségét Klaus megtalálásához. Isobel a 02×16 The House Guest című epizódban Elena anyjaként mutatkozik be Jennának, aki addig azt hitte, hogy Isobel halott. Elena nem hajlandó behívni a házba Isobelt, John másnap mégis beinvitálja. Isobel felajánlotta, hogy egy biztonságos helyre vinné Elenát, de a lány visszautasította az ajánlatot. Isobel megkérte John-t, hogy érje el, hogy Alaric és Jenna szakítsanak, ugyanis féltékeny volt, amiért az ex-férje valaki mással kezdett randevúzni.
Isobel Klaus egyik boszorkányával, Maddox-szal kötött egy alkut, mely szerint Klaus megkíméli Katherine életét a holdkőért és a hasonmásért cserébe. Később kiderült, hogy Isobelt Klaus megigézte, hogy segítségével csapdába ejtsék Katherine-t, és megszerezzék a holdkövet. Klaus arra is utasította, hogy ejtse foglyul Alaric-ot. Isobel a 02×17 Know The Enemy című részben elvitte Elenát a saját sírjához, amit a szülei állíttattak neki. Isobel elmondta, hogy emberként arról álmodozott, hogy egyszer majd megismeri a lányát, de egy másik utat választott. Isobel kapott egy telefonhívást Maddox-tól, Klaus boszorkányától, aki közölte vele, hogy már nincs más dolga, elvégezte a feladatot, amivel Klaus megbízta. Ezután Isobel letépte a napfénytől védő mágikus nyakláncát, és porrá égett a napon a lánya szeme láttára.

Isobelt a kanadai színésznő, Mia Kirshner alakította.

Kapcsolatok

- John Gilbert
- Alaric Saltzman
- Damon Salvatore

Érdekességek

- Kevin Williamson eredetileg Neve Campbell színésznőnek szánta Isobel szerepét, akivel 1996-ban dolgozott együtt a Sikoly című filmen.
- Az őséhez, Katherine Pierce-hez hasonlóan Isobelnek is tinédzserkorában született gyermeke, akit adoptáltak.
- A 01×21 Isobel című epizódban Isobel azt mondja, hogy Katherine találta meg őt, míg a 02×11 By The Light Of The Moon című epizódban Katherine épp az ellenkezőjét állítja – Isobel kereste meg őt.
- Isobel és Katherine jó barátnők voltak.
- Isobel az egyetlen vámpír a sorozatban, akit a napfény ölt meg.
- Isobellel először egy visszatekintős jelenetben találkoztunk a 01×11 Bloodlines című epizódban.
- Isobel és Jenna Sommers is szerelmesek voltak Alaric-ba, és mindkettőjükkel Klaus végzett.
- Isobelt összesen 6 epizódban láthattuk.

Forrás: VampireDiaries.Wikia