Amikor kicsi voltam, anyukád sokszor mesélt történeteket vámpírokról. Sosem gondoltam, hogy amiket mondott, igaz lehet. – Jenna Sommers, 02×20 The Last Day

Történet

Jenna Sommers 1980-ban született. Ő Elena Gilbert és Jeremy Gilbert nagynénje, Jeremy édesanyjának, Mirandának a húga. Miután a gyerekek szülei, Miranda és Grayson meghaltak, Jenna lett a törvényes gyámjuk. Jenna korábban Logan Fellel randizott, akit Anna vámpírrá változtatott, és akit később Alaric Saltzman megölt. Logan volt az oka, hogy Jenna annak idején elhagyta Mystic Falls-t, a férfi ugyanis megcsalta őt egy Monica nevű nővel. Logan kihasználta Jenna érzelmeit iránta, hogy ezáltal hozzájusson a Gilbert-szerkezethez.
Jenna a 01×09 History Repeating című epizódban ismerte meg Alaric Saltzmant, Jeremy történelemtanárát, akiről később kiderült, hogy Elena vér szerinti anyjának, Isobelnek a férje volt, ráadásul vámpírvadász.
A 01×22 Founder’s Day című epizódban Jenna azt hitte, hogy rajtakapta Elenát Damon Salvatore-ral csókolózni, de a lányról később kiderült, hogy Katherine Pierce volt az. Jenna volt, aki behívta Katherine-t a Gilbert-házba.
A 02×06 Plan B című epizódban kiderült, Katherine megigézte Jennát, hogy kémkedjen Elena és Stefan után. Katherine, hogy nyomatékosítsa Stefanékben elszántságát, rávette Jennát, hogy szúrja le magát. Szerencsére Jenna túlélte a balesetet, de Elena és Stefan szakítottak.
A 02×11 By The Light Of The Moon című epizódban Jenna még egy Katherine-nél veszélyesebb vámpírt is beinvitált a házukba: Elijah-t.
Jenna a 02×13 Daddy Issues című részben szerzett arról tudomást, hogy Elena biológiai apja az ő sógora, John Gilbert. Miután John elhintette neki, hogy talán Alaric nem árult el neki mindent az ex-felesége, Isobel haláláról, Jenna megkérdőjelezte Alaric őszinteségét, ami a szakításukhoz vezetett.
Miután Alaric a 02×16 The House Guest című részben elárulja Elenának, hogy Jenna Isobelről kérdezősködött, Elena rájön, hogy egyre veszélyesebb, hogy Jenna nem tud a vámpírok létezéséről. Amikor Jenna rájött, hogy Elena végig tudott arról, hogy Isobel él, teljesen kiborult, és egy időre el is hagyta Mystic Falls-t. Amikor a 02×19 Klaus című epizódban visszatért, az Alaric bőrébe bújt Klausszal kellett szembesülnie, aki felvilágosította őt a vámpírok létezéséről. Később Jenna megbocsátott Alaric-nak, hogy titkolózott előtte. Megértette, hogy a többiek csak meg akarták védeni őt. A 02×20-ban Jenna kap egy segélykérő telefonhívást Katherine-től, aki Elenának adja ki magát. Jenna csapdába esik, és Klaus vámpírrá változtatja. Jenna a boszorkány, Greta Martin véréből iszik, így fejeződik be az átváltozása. Klausnak szüksége volt egy másik vámpírra a rituáléhoz, mivel Damon Salvatore kiszabadította az erre a célra foglyul ejtett Caroline Forbes-t. Jennát a 02×21 The Sun Also Rises című epizódban ölte meg Klaus az áldozati rituálé során.

Jennát az kanadai színésznő, Sara Canning alakítja.

Kapcsolatok

- Logan Fell: Jenna és Logan korábban randiztak, de miután szakítottak, Jenna elhagyta Mystic Falls-t. A férfi, hogy a Gilbert-szerkezet közelébe jusson, randizni hívta őt a 01×04 Family Ties című epizódban.
- John Gilbert: a 01×18 Under Control című epizódban John megemlítette, hogy korábban volt közöttük valami.
- Alaric Saltzman
1.
A kapcsolat kezdete: Jenna és Alaric először az 01×15 A Few Good Man című epizódban kezdtek el randizni, de ezután Alaric-nak sok minden közbejött, és egy ideig nem találkoztak.
2.
A kapcsolat kezdete: 02×03 Bad Moon Rising
A kapcsolat vége: 02×15 The Dinner Party
A szakítás oka: Amikor Isobel megjelenik a Gilbert család házának bejárati ajtajánál, Jenna úgy érzi, hogy Ric hazudott neki, és elárulva érzi magát. Ekkor egy időre el is hagyja Mystic Fallst.
3.
A kapcsolat kezdete: 02×20 The Last Day
A kapcsolat vége: 02×21 The Sun Also Rises
A szakítás oka: Klaus vámpírrá változtatja, majd feláldozza Jennát az áldozati rituálé során.

Érdekességek

- Jenna sorozatbeli karaktere a könyvbéli Judith Nénin alapszik.
- A ’Sommers’ vezetéknév Julie Plec producer Buffy Summers karakteréhez való hódolatának jeléül jött létre, aki a Buffy, a vámpírok réme című sorozat főhőse.
- Jenna szerzett utolsóként tudomást a vámpírok létezéséről.
- A könyvekben Judith-nak nem tetszik Stefan és Elena kapcsolata, azt szeretné, ha Elena Damonnel járna. A sorozatban ezzel ellentétben Jenna szereti Stefant, és aggódik, amikor Elena Damon közelében van.
- A könyvekben Judith idősebb, mint Jenna, és van egy Robert nevű vőlegénye.
- Amikor a Mystic Falls-i Középiskolába járt, Logan Fell, John Gilbert és Mason Lockwood osztálytársa volt.
- A valóságban a Jennát alakító Sara Canning csak néhány hónappal idősebb a Jeremy-t alakító Steven R. McQueennél, és az Elenát játszó Nina Dobrevnél.
- Ő a harmadik a főbb szereplők közül, aki vámpírrá változott, Vicki Donovan és Caroline Forbes után.
- Ő az első olyan szereplő, akit még a vámpírrá válása napján megöltek.
- Jenna csak néhány percet élt vámpírként.
- Jenna volt Klaus rituáléjának második áldozata, a vérfarkas Jules után.
- Vicki Donovan és Tyler Lockwood az egyetlen szereplők, akik soha nem beszéltek Jennával a sorozatban.
- Jenna 30 epizódban szerepelt emberként.

Forrás: VampireDiaries.Wikia