Akarom, amit akarok, Stefan. És nem érdekel, mit kell tennem, hogy megszerezzem. Az áldozataim listája nagyon hosszú, és nem okoz problémát még egy névvel kiegészíteni. – Katherine Pierce, 02×04 Memory Lane

Történet

Katerina Petrova 1475-ben született Bulgáriában. Szegény családban nőtt fel, ahonnan kitagadták, amiért egy ismeretlen férfitól törvénytelen lány gyermeke született 1490-ben. A gyermeket rögtön születése után elvették Katerinától, aki teljesen összetört. Miután Angliába száműzték, hamar meg kellett tanulnia alkalmazkodni, és gyorsan elsajátította az angol nyelvet.
1492-ben ismerte meg a vámpírt, Trevort, aki bemutatta őt Elijah Úrnak, akin keresztül megismerkedett Niklaus Úrral. Katerina vonzódott Niklaushoz, amíg rá nem jött, hogy mi ő, és hogy mit akar tőle. Kiderült, hogy mivel ő hasonmás, Niklaus-nak meg kell őt ölnie, hogy megtörhesse az átkot. Trevor segítségével – aki időközben beleszeretett a lányba – elmenekült Klaustól. Trevor egy kunyhóban bújtatta el, ahol Katerina megismerte Rose-t. Amikor Rose rájött, hogy Katerina Klaustól szökött el, és hogy nála van a holdkő is, egy szobába zárta a lányt, és azt mondta neki, hogy vissza fogja vinni Klaushoz. Katerina öngyilkosságot próbált elkövetni, és hasba szúrta magát egy késsel. Ezzel elérte, hogy Rose megitassa a vérével annak érdekében, hogy meggyógyuljon. Amikor Rose magára hagyta, hogy beszéljen Trevorral, Katerina felakasztotta magát. Miután vámpírként felébredt, Trevor kérdőre vonta, hogy miért tette ezt, hiszen ő segített volna neki emberként is. Katerina azzal magyarázta tettét, hogy ha nem változott volna át, akkor egész életén át menekülhetett volna Klaus elől. Amikor Rose rájött, hogy Klaus úgy fogja hinni, hogy szándékosan változtatták át, meg akarta ölni Katerinát egy karóval, de a lány a kunyhó idős tulajdonos asszonyát maga elé rántva megmenekült, majd ivott a véréből, ezzel befejezve az átváltozást.
Később visszatért Bulgáriába, és azzal szembesült, hogy Klaus lemészárolta a teljes családját.
Ahogy teltek az évek, Katerina Amerikába költözött, és nevét Katherine Pierce-re változtatta. Időközben szerzett két vámpír barátot: Pearlt és a lányát, Annát. Megmentett egy Emily Bennett nevű boszorkányt, aki ezután az adósa volt. Katherine készíttetett a boszorkánnyal egy nyakláncot, ami megvédte őt a napfénytől. Ezután egy kisvárosba, Mystic Falls-ba költözött, ahol Giuseppe Salvatore családja fogadta be. Mély érzelmeket táplált Stefan iránt, ugyanakkor Stefan bátyja, Damon is erősen vonzotta. Katherine jó néhány vámpírt teremtett Mystic Falls-i tartózkodása alatt, de az Alapító Családok hamar felfedezték létezésüket. Pearl próbálta meggyőzni Katherine-t, hogy hagyják el a várost, de Katherine hajthatatlan volt. Volt egy terve. Alkut kötött George Lockwooddal: nekiadja a holdkövet, ha cserébe segít neki eljátszani a saját halálát.
Katherine Stefan és Damon érzelmeivel is játszadozott, és elérte, hogy mindketten beleszerettek. Mindkettőjüknek elmondta a titkát, de megigézte őket, hogy ne árulják el senkinek. Azt tervezte, hogy mindkettőjüket vámpírrá változtatja, és hetekig itatta őket a vérével – Stefant meg kellett igéznie hozzá, Damon viszont hajlandó volt önszántából is megtenni. Végül Stefan véletlenül elhintette édesapjának, hogy ő ismer egy vámpírt, melyből Giuseppe rögtön arra következtetett, hogy Katherine az. Verbénát csempészett a fia italába, és mikor Katherine megharapta Stefant, legyengült, és ezáltal lelepleződött. Giuseppe elvitette Katherine-t, de Damon és Stefan a segítségére siettek. Mielőtt kiszabadíthatták volna, Giuseppe mindkettőjüket lelőtte.
Katherine-t és a többi vámpírt a templomba vitték, hogy elpusztítsák őket, de George Lockwood segített Katherine-nek kimenekülni, amiért cserébe megkapta a holdkövet. Mielőtt elmenekült volna, elbúcsúzott a földön heverő Stefantől, és megígérte neki, hogy egyszer még együtt lesznek.
1920-ban Katherine Chicagóban volt, és Stefant figyelte. Ott megtalálta Rebekah nyakláncát, és elvette.

Katherine-t a gyönyörű színésznő, Nina Dobrev alakítja.

Kapcsolatok

A sorozat történelmében sok férfi táplált mély érzelmeket Katherine iránt, ő viszont csak a Salvatore-fivéreket szerette viszont.
- Stefan Salvatore
- Damon Salvatore
- Mason Lockwood
- Trevor
- Elijah

Érdekességek

- A Katherine-t alakító színésznő, Nina Dobrev Bulgáriában született, és beszéli a bolgár nyelvet. Ezért lett Katherine is bolgár a sorozatban.
- Katherine 15 éves korában szült gyermeket, és 17 éves korában, 1492-ben változott vámpírrá.
- Jelenleg ő a legidősebb nem-ősi vámpír a sorozatban.
- A könyvekben Katherine von Swartzschild egy német lány volt, akit gyönyörű, kedves, viszont éretlen, manipulatív és önző személyként jellemeztek. A sorozatban viszont Katerina Petrova egy bolgár lány, aki ugyan gyönyörű és kedves, de vámpírrá válása után önző és kíméletlen tulajdonságokkal bír.
- Katherine a könyvben és a sorozatban is eljátszotta a halálát.
- Jenna Sommers többször is összetévesztette Katherine-t Elenával.
- A sorozatban Rose tehető felelőssé amiatt, hogy Katherine vámpírrá változott. A könyvekben Klaus volt az, aki átváltoztatta őt, ezzel teljesen megváltoztatva kettejük háttér történetét a sorozathoz képest. Klaus a könyvekben érzelmeket táplált Katherine iránt, és meg akarta bosszulni a halálát.
- Katherine-t Trevor „születésnapi ajándéknak” szánta Klaus számára 1492-ben.
- A sorozatban Katherine sokkal idősebb, mint a könyvekben. A könyvekben 1614-ben született és 1631-ben változott át, míg a sorozatban 1475-ben született, és 1492-ben vált vámpírrá.
- Katherine életére a könyvben és a sorozatban is nagy hatással van Klaus.
- A különbség Katherine és Elena külső megjelenése között a hajviseletük. Katherine haja hullámos, míg Elenáé egyenes.
- A nyakláncot, amit Emily Bennett készített neki, hogy megvédje a napfénytől, minden 1864-re és 1920-ra visszatekintő jelenetben viselte. A nyakláncot később egy karkötő váltotta fel.
- Katherine volt az első vámpír a sorozatban, aki meggyógyult a vérfarkas harapás után. (02×22 As I Lay Dying)
- Katherine volt az első vámpír, akinek a véréből egy másik vámpír táplálkozott (Mikael03×06 Smells Like Teen Spirit)

Forrás: VampireDiaries.Wikia