Nem akkor kell felfegyverezned magad, amikor a háború már áll, Stefan. Akkora sereget kell építened, hogy ne is merjenek ellened szegülni. - Klaus, 03×02 The Hybrid

Történet

Niklaus Mikaelson, vagy ahogy emlegetni szoktuk, Klaus egy hibrid (félig vámpír, félig vérfarkas), akinek édesanyja Esther, az Ősi boszorkány, édesapja pedig egy ismeretlen vérfarkas. Klaus egy kis faluban született, amit a későbbi Mystic Falls-ként ismerünk. Klausnak hat testvére van. Egyikük még akkor meghalt pestisben, amikor Európában éltek. A legfiatalabb öccse, Henrik egy vérfarkas támadásának következtében halt meg, mielőtt Esther vámpírrá nem változtatta a családot. Klaus életben lévő testvérei: Finn, Kol, Elijah és Rebekah. Testvéreinek apja, így az ő mostohaapja Mikael volt.
Miután Henrik meghalt, Esther, az Ősi boszorkány megtalálta a módját, hogy megvédje a családját a szomszédságukban élő vérfarkasok ellen. Végrehajtott egy rituálét, melynek következtében gyermekei és férje vámpírrá változtak. Amikor Klaus kiontotta az első ember vérét, aktiválta a vérfarkas átkát, ezzel leleplezve anyja hűtlenségét Mikael előtt. Mikael dühében lemészárolta Klaus biológiai apját, és annak egész családját, ezzel véget nem érő háborút indítva el a vérfarkasok és a vámpírok között. Esther úgy próbálta jóvátenni tettét, hogy megátkozta Klaust, amivel elérte, hogy a hibrid vérfarkas énje szunnyadjon, majd hátat fordított fiának. Klaus bosszúból megölte anyját, és tettét Mikaelre fogta.
Klaus nevét először Rose említette Stefannek, amikor figyelmeztetni akarta őt az Ősi vámpírokkal kapcsolatban. Klaus a leggyűlöltebb és a legrettegettebb az Ősi vámpírok közül. Klaus ezer éven próbálta megtörni az átkot, amit egy holdkővel kötöttek meg. Létrehozta a Nap és a Hold átkának mítoszát annak érdekében, hogy az segítsen neki megtalálni a holdkövet és a Petrova hasonmást. Az átok megtörésével azt akarta elérni, hogy előtörjön a vérfarkas énje is, és ezáltal létrehozhassa a saját faját.
A XV. század végén Klaus nemesember volt Angliában. Ott ismerte meg Katerina Petrovát 1492-ben. Esélye adódott, hogy megtörje az átkot, amikor megismerte Katerinát, a rituálé utolsó kellékét. A teliholdig szórakoztatta a lányt, de Katerina rájött arra, hogy Klaus micsoda, és hogy mit akar tőle, ezért elmenekült. Miután Katerina vámpírrá változott, Klaus feltételezte, hogy vele a Petrova-vérvonal véget ért (nyilvánvalóan nem tudott arról, hogy Katherine-nek 15 éves korában született egy lánya), és ezzel elúszott az utolsó esélye, hogy megtörje a hibrid átkot. Klaus bosszúból Bulgáriába utazott, és lemészárolta Katerina egész családját.
Az ezt követő 500 évben Klaus próbálta megtalálni a módját, hogy megtörje az átkot a hasonmás nélkül, és boszorkányok generációit kényszerítette arra, hogy segítsenek neki, mindhiába. Miközben az átok megtörésének nyitját kereste, Klaus felkutatta a testvéreit, és sorban levadászta őket, és koporsókban helyezte el a testüket. Emellett Katerina Petrova után is kutatott, aki nem csak elmenekült előle, de a holdkövet is magával vitte.
Az 1920-as években Klaus és Rebekah menekültek apjuk, Mikael elől. A testvérek 1922-ben Chicagóban jártak, ahol megismerték Stefan Salvatore-t, aki iránt Rebekah mély érzelmeket táplált. Klaus először gyűlölte Stefant, de ez az érzés megváltozott, miután megismerték egymást, és barátok lettek. Egy napon Mikael megtámadta őket egy bárban. Mielőtt Klaus és Rebekah elhagyták a várost, Klaus megigézte Stefant, hogy felejtse el, hogy valaha is találkoztak. Amikor el akartak indulni, Rebekah azt mondta Klausnak, hogy már belefáradt a menekülésbe, és Stefannel akar maradni. Klaus kényszerítette, hogy válasszon közte és Stefan között, de a lány Stefant választotta. Ez annyira feldühítette Klaust, hogy leszúrta húgát a fehér tölgyfa hamujába mártott tőrrel, és plusz egy koporsóval hagyta el a várost.
Isobel Flemming, Katherine Pierce barátnője és Elena Gilbert édesanyja próbált kapcsolatba lépni Klausszal, és elérte, hogy beszélni tudott Klaus egyik bizalmasával, a boszorkány Maddox-szal. Klaus rájött, hogy mire készül, és megigézte Isobelt, hogy mondjon el neki mindent, amit tud. Amikor megtudta, hogy Isobel Katherine-nek dolgozik, és hogy a pletykák a hasonmásról Mystic Falls-ban igazak, úgy döntött, Isobelt fogja felhasználni, hogy megszerezze Katherine-t és a holdkövet. Maddox közbenjárásával Isobel elhitette Katherine-nel, hogy ha átadja a holdkövet és a hasonmást, Klaus hajlandó lesz megbocsátani neki. Amíg Katherine a holdkő megkeresésén dolgozott a Salvatore-házban, Maddox segített Isobelnek csapdába ejteni Isobel volt férjét, Alaric Saltzmant. Ezután Isobel Katherine segítségével elrabolta Elenát, majd felfedte valódi szándékait Katherine előtt. Maddox ezután utasította Isobelt, hogy engedje szabadon Elenát, ugyanis Klausnak egyelőre nincs rá szüksége. Maddox ez után varázslat segítségével átvitte Klaus lelkét Alaric testébe a 02×17 Know The Enemy című epizódban, hogy ezáltal testközelből tudjon kémkedni Elena és a barátai után.
Miután Klaus visszatért a saját testébe a 02×19 Klaus című epizód végén, elkezdte megtenni a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy a rituálé ezúttal sikerrel járjon.
Csapdába ejtett 2 vérfarkast (Tyler Lockwoodot és Jules-t), valamint egy vámpírt (Caroline Forbes-t). Bár Damon Salvatore kiszabadította Caroline-t és Tylert, Klausnak még mindig ott volt Jules, és hogy a vámpírhiányt pótolja, Katherine közbenjárásával vámpírrá változtatta Elena nagynénjét, Jennát.
A rituálé során megölte Jennát, Jules-t, valamint Elenát is, aki John Gilbert áldozatának köszönhetően később feltámadt a halálból. Klaus tehát a 02×21 The Sun Also Rises című epizódban megtörte a hibrid átkot. Mióta  a 03×05 The Reckoning című részben rájött, hogy a hibridek teremtéséhez Elena, azaz a hasonmás vérére van szükség, Klaus már több tucatnyi hibridet hozott létre. Az első sikeres hibrid Tyler Lockwood volt.

Klaust a brit színész, Joseph Morgan alakítja.

Kapcsolatok

- Tatia Petrova: Ahogy azt Klaus a 03×13 Bringing Out The Dead című epizódban elmesélte, annak idején ő és a testvére, Elijah is mély érzelmeket tápláltak egy Tatia nevű lány iránt, aki a Petrova vérvonal megteremtője volt. Hogy kettejük viszályának véget vessen, anyjuk, Esther, Tatia vérét használta fel a gyermekeit vámpírrá változtató rituálé során.
- Caroline Forbes: amióta Klaus a 03×11 Our Town című epizódban megmentette az életét, komoly érdeklődést mutat a szeszélyes vámpírlány iránt.

Érdekességek

- Klaus könyvbéli karakterét Rutger Hauer 1986-os filmjének, Az országút fantomjának főszereplője, John Ryder ihlette.
- Kezdetben Klaus karakterét nem akarták szerepeltetni a sorozatban, egy Philippe nevű idős vámpírral akarták helyettesíteni, aki szintén Elena életére tört volna, de végül mégis Klaus mellett döntöttek.
- A könyvek alapján Klaus a történelem minden jelentős csatájában harcolt (Nagy Sándor seregében; a trójai háborúban; a csatákban, melyek a Római Birodalom bukásához vezettek).
- A sorozatban Klaus Angliában ismerte meg Katherine-t, míg a könyvben Klaus évszázadokig Németországban marad, ahol Katherine vámpírrá változott.
- Klaus erősen befolyásolja Katherine életét mind a könyvekben, mind a sorozatban.
- Klaus mindenhová magával vitte az Ősi vámpírokat tartalmazó koporsókat.
- A könyvekben Klaus volt az, aki megölte Vickit, míg a sorozatban Damon változtatta vámpírrá, Stefan pedig megölte.
- A könyvekben nincs megerősítve, hogy Klausnak viselnie kell gyűrűt ahhoz, hogy ki tudjon menni a napfényre.
- Klaus a születésnapján ismerte meg Katerinát.
- A könyvekben Klaus a legidősebb vámpír, míg a sorozatban Klaus egy vámpír-vérfarkas hibrid, és egyben a legidősebb élő vérfarkas.
- Damon Salvatore-t leszámítva Klaus ölte meg a sorozatban a legtöbb embert, de az ő gyilkosságainak többségét nem láthattuk.
- 1492-ben Klausnak mindene megvolt, hogy megtörje az átkot, de Katerina elmenekült.
- A könyvekben Klaus soha nem volt ember, és sokkal idősebb volt, mint a sorozatbeli karaktere.
- Mivel Klaus hibrid, így teliholdkor nem kell farkas alakot öltenie. Csak akkor változik át, ha szeretne. A sorozat történetében eddig egyszer változott át, miután megtörte az átkot a 02×21 The Sun Also Rises című epizódban.
- A 03×14 Dangerous Liaisons című epizódban arra is fény derült, hogy Klaus kiváló művészi érzékkel rendelkezik. Gyönyörűen fest, állítása szerint az egyik tájképe a szentpétervári Hermitage Múzeumban van kiállítva, Oroszországban.
- Klaust a sorozatban már többen próbálták megölni. Amikor mostohaapja, Mikael akart vele végezni egy a fehér tölgyfából faragott karóval a 03×09 Homecoming című epizódban, végül Klaus ölte meg az apját.

Forrás: VampireDiaries.Wikia