Ha képes vagy érezni a fájdalmat, képes vagy szeretni is. Szeretet, Stefan. Ez az, ami számít. – Lexi, 02×15 The Dinner Party

Történet

Alexia „Lexi” Branson 1659 környékén született, és ő volt Stefan Salvatore legjobb barátja. A húszas évei környékén változott vámpírrá, ismeretlen körülmények között. 1864-ben megismerte Stefant, aki inni próbált a véréből, mivel nem tudott különbséget tenni vámpírok és emberek között. Miután Lexi rájött, hogy Stefan egyáltalán nem a helyes úton jár, és mást sem tesz, mint táplálkozik és vadászik, úgy döntött, hogy szárnyai alá veszi a fiút, és segít neki megtalálni a vámpírság emberi oldalát. Sikerrel járt, de Stefan az 1920-as években ismét visszatért korábbi önmagához, és csak nagyjából 1935-re szokott le újra az emberi vérről. Stefan minden születésnapját együtt töltötték, és sokat szórakoztak együtt.
Lexivel elször a 01×08 162 Candles című epizódban találkoztunk, amikor is Mystic Falls-ba látogatott, hogy megünnepeljék Stefan 162. születésnapját. Lexit sokként érte a Katherine Pierce és Elena Gilbert közötti hasonlóság, bár ő valójában soha nem találkozott Katherine-nel, és mindig is gyűlölte őt azért, amit Stefannel tett. Miután Stefan elmagyarázza neki a helyzetet, támogatja az Elenával való kapcsolatát. Damon rávette Lexit és Stefant, hogy ünnepeljenek a Mystic Grillben, ahol Caroline épp bulit tartott. Damon megigézett egy lányt, hogy mondja azt a seriffnek, hogy Lexi megtámadta a barátját, és a Seriff minden kijáratot lezárat, hogy senki se hagyhassa el a helyet. Forbes Seriff verbénával injekciózza be Lexit, és néhány rendőr segítségével kiviszi a Grillből. Mielőtt Lexi megtámadhatná a seriffet, Damon tőrt döf a szívébe, ugyanis ezzel akarja bizonyítani a seriffnek, hogy helye van az Alapítók Tanácsában.
A 02×15 The Dinner Party című részben egy visszatekintős jelenetben láthattuk Lexit, aki épp Stefannek segített visszatérni a helyes útra.
Miután Bonnie Bennett varázslata rosszul sül el, a 03×07 Ghost World című epizódban Lexi visszatér. Bezárja Stefant egy cellába, és próbálja megtanítani Elenának, hogy miként segíthet a fiún. Amikor Bonnie (látszólag) elpusztítja az Ősi boszorkány nyakláncát, Lexi-nek távoznia kell, de Elena megígéri neki, hogy vigyázni fog Stefanre.

Lexit az amerikai színésznő, Arielle Kebbel alakította.

Kapcsolatok

- Lee: Lexi és a fiú annyira szerelmesek voltak, hogy Lexi vámpírrá változtatta őt. A 01×11 Bloodlines című részben Bree felhívja Lee-t, hogy Damon a bárjában van, és a fiú bosszúból meg akarja ölni a férfit, de Elena kérésére mégsem teszi.

Érdekességek

- A 01×11 Bloodlines című epizódban Damon elmegy Bree, a boszorkány bárjába, és bosszúból végezni akar Damonnel, ugyanis Lexi a barátja volt.
- Lexi nevét a 2. évadban három egymást követő epizódban is említette valaki: a 02×07 Masquerade című részben Katherine mondta, hogy Stefan és Lexi 1987-ben egy Bon Jovi koncerten voltak.
- A 02×08 Rose című epizódban Rose elmeséli Elenának, hogy Lexi a barátja volt.
- A 02×09 Katerina című részben Stefan azt mondja Caroline-nak, hogy Lexire emlékezteti őt.
- Lexi volt az első vámpír a sorozatban, aki egy epizódnyi szereplés után meghalt.
- Mindhárom évadban feltűnt 1-1 rész erejéig: 01×08 162 Candles, 02×15 The Dinner Party, 03×07 Ghost World.
- Bizonyos értelemben Lexi alakította ki Stefan személyiségét, ahogy Sage Damonét.
- A Stefan’s Diaries (Stefan naplói) című könyvekből sok minden kiderül Lexi múltjáról.
- Lexi-t összesen 3 epizódban láthattuk.

Forrás: VampireDiaries.Wikia