Jobban szeretjük a varázsló kifejezést. – Luka Martin, 02×09 Katerina

Történet

Luka Martin egy tinédzserkorú varázsló volt, akivel először a második évadban találkoztunk. Miután Luka az édesapjával, Jonasszal Mystic Falls-ba költözött Luisianából, mindketten meglepő érdeklődést mutattak Bonnie Bennett iránt, tudván, hogy a lány boszorkány. Luka és Bonnie először a 02×09 Katerina című epizódban találkoztak, és később Bonnie megismerte Luka édesapját, Jonas Martint is a Mystic Grillben. Később derült ki csak a lány számára, hogy a két férfi varázserővel rendelkezik. Bonnie és Luka sok időt töltöttek együtt, és úgy tűnt, kedvelik egymást. Miután Bonnie rájött, hogy Luka és az édesapja az Ősi vámpírnak, Elijah-nak dolgoznak, Jeremy Gilbert és Caroline Forbes segítségével elrabolta a fiút, és varázslattal kényszerítette, hogy mondja el az igazságot. Kiderült, hogy azért működnek együtt Elijah-val, mert a húga, Greta Klaus szolgálatában áll, és Elijah megígérte nekik, hogy ha segítenek neki legyőzni a testvérét, akkor visszakapják a lányt.
A 02×16 House Guest című részben Luka az édesapjával elmondott egy varázslatot, melynek segítségével a fiú asztrális kivetülése megpróbálta a Salvatore-ház alagsorában (Elena Gilbert által) leszúrt Elijah-ból kihúzni a tőrt. Katherine Pierce megakadályozta őt céljának elérésében, Damon Salvatore pedig egy lángszóróval felgyújtotta a vámpírok számára láthatatlan fiút, aki ezután az apja karjai között meghalt.

Lukának varázslóként számos képessége volt:
- Kapcsolódás: a boszorkányok képesek más boszorkányok energiáját és varázserejét elszívni, és használni.
- A gondolataival tudja irányítani az elemeket: a földet, a vizet, a levegőt, a tüzet és az időjárást.
- Tudja irányítani mások gondolatait, hasonlóképpen a vámpírok igézetéhez.
- A boszorkányok szörnyű fejfájást tudnak okozni a vámpíroknak a gondolataikkal.
- Bonnie egy érintésből képes megérezni, ha valaki nem emberi lény.
- Varázsigékkel tudják kontrollálni az eseményeket.
- Bonnie képes tárgyakat lebegtetni, valamint embereket elmozdítani a gondolataival.
Eszközei:
- Gyertyák: a boszorkányok azért használják őket, hogy erőt merítsenek a lángokból, és ezzel megerősítsék a varázslatot.
- Grimoire: a boszorkányok ezekben a könyvekben gyűjtötték össze a varázsigéket és a rituálékat.
- Talizmánok: a boszorkányok gyakran használnak bizonyos tárgyakat talizmánként.

Lukát az amerikai színész, Bryton James alakította.

Kapcsolatok

- Bonnie: egy ideig úgy tűnt, alakul valami közöttük, de végül nem lett semmi a kapcsolatból.

Érdekességek

- A 02×10 The Sacrifice című részben Luka megmutatta Bonnie-nak, hogy miként egyesítheti erejét egy másik boszorkánnyal, és később Bonnie a fiú erejének segítségével próbálta meg kinyitni a sírt.
- A 02×11 By The Light Of The Moon című epizódban Bonnie a fiú segítségét kérte a varázslat eltávolításához a holdkőről, Elijah cselének köszönhetően ugyanis úgy értesült, hogy ez lehetséges. A fiú úgy tett, mintha valóban történne valami, de közben ügyesen ellopta a lánytól a holdkövet.
- Luka édesapja, Jonas Martin bosszút akart állni fia haláláért, és Elena életére tört, de Katherine és Stefan végeztek vele.
- Lukát összesen 6 epizódban láthattuk: 02×09 Katerina, 02×10 The Sacrifice, 02×11 By The Light Of The Moon, 02×14 Crying Wolf, 02×15 The Dinner Party, 02×16 The House Guest

Forrás: VampireDiaries.Wikia