Tudni akartad a titkomat? Csalok. Orvos vagyok, és gyűlölöm, ha emberek halnak meg. Szóval ha tehetek valamit ellene, akkor teszek. – Meredith Fell, 03×12 The Ties That Bind

Történet

Meredith Fell az egyik alapító család, a Fell család leszármazottja. Mivel tagja az Alapítók Tanácsának, tisztában van a vámpírok létezésével. Tinédzserkorában Meredith egy Brian Walters nevű férfival randevúzott, aki később orvosszakértő lett, és szintén tagja a Tanácsnak. Meredith orvos, és rosszul viseli, ha meghalnak a betegei, ezért amikor van rá lehetősége, akkor a nagyon súlyos betegeit vámpírvérrel gyógyítja meg.
Meredith-szel először a 03×10 The New Deal című epizódban találkoztunk, amikor Alaric Saltzman bekerült hozzá a kórházba, miután autóval elütötte Klaus egyik hibridje, Tony. Mivel a Gilbert-gyűrűnek köszönhetően Alaric nagyon hamar felépült súlyos sérüléseiből, Meredith-t érdekelni kezdte a férfi titka. A 03×11 Our Town című részben egy Alapítói rendezvényen ismét összefutott Alaric-kal, és elmondta neki, hogy tud a vámpírok létezéséről. Az összejövetelen összetűzésbe keveredett ex-barátjával, Brian Walters-szel, valószínűleg azért, mert az orvosszakértő rájött, hogy néha vámpírvért használ a betegei meggyógyításához. Azon az éjszakán egy karóval meggyilkolták Brian-t.
A 03×12 The Ties That Bind című epizódban Damon Salvatore nyomozni kezd Meredith után, ugyanis azt gyanítja, hogy Meredith lehetett Brian gyilkosa. Meredith verbénával injekciózza be a vámpírt, majd vért vesz tőle. Később ezt a vért használja fel, hogy meggyógyítsa a Tyler Lockwood által hibrid alakjában megtámadott Bill Forbes-t. Aznap valaki megtámadta Billt, és ismét Meredith volt hőseink első számú gyanúsítottj.  Mint később kiderült, Meredith operált a támadás időpontjában.
A 03×15 All My Children című részben Meredith felviszi a lakására Alaricot, aki megsérült, miközben próbálta megölni az Ősi vámpírt, Kolt. Később Alaric kutakodni kezd Meredith lakásán, és megtalálja a gyilkosságok nyomozati anyagát. Amikor Meredith ezt meglátja, lelövi a férfit, majd vámpírvérrel meggyógyítja.
A 03×17 Break On Through című epizódban kiderül, hogy Meredith azóta gyanította, hogy Alaric gyilkolja a Tanács tagjait, mióta tudomást szerzett a Gilbert-gyűrűről, amit Ric viselt. Korábban olvasta ugyanis Samantha Gilbert naplóját, akit Alaric-hoz hasonlóan megváltoztatott a gyűrű, és 1912-ben elkezdte kivégezni a Tanács tagjait. Meredith próbált rájönni, hogy Ric problémája gyógyítható-e, és nyugtatókkal felszerelve vigyázott a Gilbert-házban a férfira. Alaric megtámadta őt, de Stefan Salvatore és Elena Gilbert rátaláltak, és a vámpír meggyógyította őt a vérével.

Meredith-t a libanoni származású színésznő, Torrey DeVitto alakítja.

Kapcsolatok

- Brian Walters: Meredith és Brian középiskolás korukban randiztak, és Brian a szalagavatójuk napján szakított a lánnyal a Wichery-hídon.
- Alaric Saltzman

Érdekességek

- A Meredith-t alakító színésznő, Torrey DeVitto a Stefant játszó színész, Paul Wesley felesége.
- Az Emily Bennettet alakító Bianca Lawson, Claire Holt (Rebekah) és Torrey szerepeltek az ABC Family csatorna Pretty Little Liars című sorozatában.
- A Vámpírnaplók könyvsorozatban Meredith vezetékneve Sulez, míg a sorozatban Fell. Erre a változtatásra azért volt szükség, mert a könyvbéli Meredith latin származásával ellentétben Torrey libanonban született, valamint így szorosabb kapcsolata van az Alapító Családokkal.
- A könyvekben Meredith Bonnie és Elena legjobb barátnője.
- A sorozatban Meredith sokkal idősebb, mint a könyvben.
- A könyvbéli Meredith Sulez leírása alapján úgy néz ki, mint az Elenát alakító Nina Dobrev.
- A könyvben Meredith a történet elején jelenik meg, amikor nem sokkal Mr. Tanner halála után megismeri Alaric K. Saltzman-t.
- A könyvekben van egy fiú ikertestvére, Cristian Sulez, akit elraboltak, és vámpírrá változtattak. Ez után a szülei elhitették Meredith-szel, hogy egyke, amíg egy napon rá nem jött a titokra. A sorozatban Meredith-nek nincs testvére.
- Meredith-t eddig 8 epizódban láthattuk.

Forrás: VampireDiaries.Wikia