Miután ezer éve egy család vagyunk, rájöttem, hogy te vagy az egyetlen, aki soha nem hagyott el engem. – Rebekah Mikaelson, 03×15 All My Children

Történet

Rebekah Mikaelson egy Ősi vámpír, Esther és Mikael egyetlen lányaként született. Rebekah-nak hat testvére van. Öt bátyja: egy idősebb fiú, aki még a vámpírrá változásuk előtt meghalt, Elijah, Finn, Niklaus, és Kol, valamint egy öccse, Henrik. Rebekah már az újvilágban született, ahová szülei az után költöztek, hogy a legidősebb bátyja meghalt pestis járványban. Rebekah és a családja nagyjából 20 éven keresztül éltek vérfarkasok szomszédságában, amikor is egy éjjel az egyik vérfarkas megölte legfiatalabb öccsét, Henriket. Ez után, hogy megvédje családját, Esther úgy döntött, vámpírrá változtatja Mikaelt és a gyermekeit. Miután megitták Tatia Petrova borral kevert vérét, apjuk, Mikael mindegyiküknek kardot döfött a szívébe. Amikor felébredtek, kényszerítette őket, hogy táplálkozzanak egy ember véréből, ezzel befejezve az átalakulást.
Miután vámpírrá változtak, a család elégette a fehér tölgyfát, mely az életüket adta, ugyanis az volt az egyetlen fa, ami megölhette őket. Megtartották azonban a fa hamvait, mely ezüst tőrbe mártva szintén képes ártalmatlanítani az Ősi vámpírokat (Klaus-t leszámítva, akiben vérfarkas vér is van).
Később rájöttek, hogy a vámpírságnak vannak hátulütői is: a fehér tölgyfa tövében növő verbéna (vasfű) megégette a bőrüket, és megakadályozta az igézést, valamint képtelenek voltak kimenni a napfényre, mert az megégette őket, amíg Esther el nem készítette nekik a fénytől védő gyűrűiket.
Nem sokkal a vámpírrá változásuk után Klaus megölte az anyjukat, Esthert, (sokáig úgy tudtuk, hogy Mikael ölte meg) és a sírjánál Rebekah, Elijah, és Klaus megfogadták, hogy mindig össze fognak tartani.
Az 1920-as években Rebekah és Klaus Mikael haragja elől menekülte, és Chicagóban kötöttek ki. Miután Rebekah megismerte Stefan Salvatore-t, egymásba szerettek. Nem sokkal ezután Mikael megérkezett a városba, és Klaus-t kereste (03×03 The End Of The Affair), ezért a testvéreknek tovább kellett állniuk. Rebekah-nak már elege volt a menekülésből, és inkább Stefan mellett akart maradni, de Klaus ebbe nem törődött bele: a fehér tölgyfa hamujába mártott tőrrel nagyjából 90 évre koporsóba zárta húgát.
Miután a 03×03 The End Of The Affair című epizódban Klaus a Gloria nevű boszorkánytól megtudta, hogy Rebekah nyakláncára van ahhoz szüksége, hogy kapcsolatba tudjon lépni az ősi boszorkánnyal, a hibrid felébresztette Rebekah-t. A lány nem találja a nyakláncát, de Gloria kideríti, hogy a lánc Mystic Falls-ban van. A 03×05 The Reckoning című epizódban Klaus, Rebekah és Stefan visszatérnek a városba. Klaus megfenyegeti Bonnie Bennettet, hogy találja meg a módját a hibridjei életben maradásának, eközben Rebekah egy a Caroline Forbes telefonjában lévő kép alapján rájön, hogy a nyaklánc Elena Gilberté. Miután Klaus Damon Salvatore-tól megtudja, hogy Mikael életben van, és tud az ő hollétéről, egy időre elhagyja Mystic Falls-t, maga után hagyva a húgát. Rebekah a Salvatore-fivérek házába költözik. A 03×06 Smells Like Teen Spirit című epizódban elkezd a Mystic Falls-i Középiskolába járni, elsősorban azért, hogy szemmel tarthassa Klaus első sikeres hibridjét, Tyler Lockwoodot.
A 03×08 Ordinary People című epizódban Rebekah elmeséli Elenának a családja történetét. Miután Elena a Lockwood-barlangban lévő rúnaírás alapján rájön, hogy Rebekah történetével ellentétben nem Mikael volt az, aki megölte az ősi boszorkányt, hanem Klaus, Rebekah összetörik. Ezután hajlandó segíteni Elenának és a Salvatore-oknak a Klaus elleni merényletben. Mivel Elena nem lehet teljesen biztos abban, hogy Rebekah végig ki fog tartani mellettük, hátba szúrja a lányt a fehér tölgy hamujába mártott tőrrel, azután, hogy segített neki készülődni az Őszi Bálra.
A 03×10 The New Deal című részben Elena alkut köt Klausszal: Jeremy biztonságáért cserébe visszakapja Rebekah-t, aki addig a Salvatore-ház pincéjében feküdt. Mivel Elena elmondja Klaus-nak, hogy Rebekah tud arról, hogy ő ölte meg az édesanyjukat, Klaus úgy dönt, hogy nem ébreszti fel a húgát.
A 03×13 Bringing Out The Dead című epizódban Elijah az, aki kihúzza Rebekah-ból a tőrt, aki bosszúra szomjazik Elena ellen. Rá is támad a lányra a 03×14 Dangerous Liaisons-ban, de Elijah megakadályozza. Rebekah Matt Donovant hívja meg a Mikaelson család által adott bálra, ahol először a testvére, Kol segítségével végezni akar a fiúval, de később meggondolja magát.
Amikor a 03×15 All My Children című részben Elijah elrabolja Elenát, Rebekah az, aki vigyáz rá a Lockwood-barlangban. A barlangban lévő rajzok alapján Rebekah rájön, hogy volt egy másik fehér tölgyfa is 300 évvel azután, hogy elhagyták az újvilágot, és a következő két epizódban megpróbálta kideríteni, hogy hova került a fa, miután kivágták.

Rebekah-t az ausztrál színésznő, Claire Holt alakítja.

Kapcsolatok

- Stefan Salvatore: ahogy az a 03×03 The End Of The Affair című epizódból kiderült, Stefan és Rebekah szerelmesek voltak egymásba az 1920-as években Chicagóban.
- Damon Salvatore: a Rebekah és Damon közötti kapcsolat inkább fizikai, mint érzelmi kapcsolatnak nevezhető.

Érdekességek

- Rebekah a legidősebb női vámpír a sorozatban.
- Rebekah az egyetlen nő az Ősi vámpírok között.
- Ő a harmadik Ősi vámpír, akit láthattunk a sorozatban: az első Elijah volt, a második pedig Klaus.
- Rebekah volt a sorozatban a második Ősi vámpír, akit a fehér tölgyfa hamujába mártott tőrrel ártalmatlanítottak.
- Rebekah az egyetlen vámpír, akinek feltehetően van egy különleges képessége: Klaus szerint már-már természetfeletti képessége, hogy mindig megérzi, ha valaki hazudik neki.
- A Rebekah-t alakító Claire Holt és az Emily Bennett szerepében feltűnt Bianca Lawson is szerepelt a Pretty Little Liars-ben.
- Rebekah a harmadik ősi vámpír, akit Elena Gilbert tett ártalmatlanná (Elijah és Mikael után).
- Csak Rebekah és Kol szólítják Klaus-t ’Nik’-nek. Mások Klaus-nak vagy Niklaus-nak hívják.
- Az Ősök közül Rebekah a legmakacsabb természetű.
- A Vámpírnaplók testvérsorozatában, a The Secret Circle-ben játszó Pheobe Tonkin és Claire Holt együtt szerepeltek a 2006-os H2O – Egy csepp víz elég! című sorozatban.

Forrás: VampireDiaries.Wikia