Ez hazugság, és te is tudod. Nincs semmi, amit ki tudsz kapcsolni. Persze, mikor még új vagy, de néhány száz évvel később már csak úgy tenni tudsz, mintha lenne. – Rose, 02×09 Katerina

Történet

Rosemarie „Rose” egy vámpír volt, aki 1450-ben született Angliában. Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan ki, és mikor változtatta vámpírrá, de a jelek szerint a 03×19 Heart Of Darkness című epizódban ez is ki fog derülni. Rose korábban Klaus-t szolgálta a barátjával, Trevorral. 1491-ben Trevor segített megszökni Katerina Petrovának az áldozati rituálé előestéjén Klaus elől, és abban a kunyhóban bújtatta el a lányt, ahol Rose-zal megszálltak. Rose nagyon dühös volt, amikor megtudta, hogy Katerina a holdkővel együtt szökött meg. Bezárta Katerinát egy szobába, és vissza akarta vinni Klaus-hoz, de Katerina megsebezte magát, és Rose kénytelen volt meggyógyítani a lányt a vérével, ugyanis biztos volt benne, hogy ha Katerina meghalt volna, Klaus végzett volna vele és Trevorral is. Ez után Katerina, hogy Rose vérével a szervezetében vámpírrá változzon, felakasztotta magát, majd megtámadta a ház tulajdonosát, ezzel befejezve az átváltozást. Rose megpróbálta megölni Katerinát, de a lány elmenekült. Ezáltal Rose és Trevor szökevényekké váltak.
A 02×08 Rose című epizódban Trevorral elrabolták Elena Gilbertet, azt remélve, hogy ha átadják a hasonmást Klaus-nak, akkor az Ősök megkegyelmeznek majd nekik. Rose egy Richmond-i vámpír, Slater segítségével felvette a kapcsolatot Elijah-val, aki bár megölte Trevort az árulásáért, megkímélte Rose életét. Rose beszél Elenának először a Nap és a Hold átkáról, és arról, hogy a hasonmásra van szükség ahhoz, hogy megtörjön az átok. Miután Damon és Stefan Elena megmentésére sietnek, és látszólag Damon végez Elijah-val, Rose megjelenik a Salvatore-házban, és figyelmezteti Stefant, hogy szükségük lesz a segítségére, ugyanis most, hogy az Ősi vámpírok tudnak Elena létezéséről, mindannyian a keresésére fognak indulni.
Rose Slater segítségével segít Damonnek többet megtudni az Ősi vámpírokról a 02×09 Katerina című epizódban. Slater Elijah által megigézve később felhívja Rose-t, és azt mondja neki, hogy ha leveszik a varázslatot a holdkőről, akkor az átkot nem lehet majd megtörni, de szükségük van egy boszorkányra.
A 02×10 The Sacrifice című részben Elena Rose segítségét kéri, miután megtudja, hogy Stefan, Bonnie és Damon azt tervezik, hogy elveszik a sírban lévő Katherine-től a holdkövet, hogy hatástalanítsák. Elena azt ígéri Rose-nak, hogy ha segít neki kapcsolatba lépni Klaus-szal, akkor meg fogja kérni Bonnie-t, hogy készítsen neki egy gyűrűt, melynek segítségével szabadon kimehet a napfényre. Rose Slaterhez viszi Elenát, de csak a holttestét találják, és a volt barátnőjét, a nem-vámpír Alice-t. Rose rájön, hogy Elena fel akarja áldozni magát, és titokban felhívja Damont. Miután Damon megérkezik, megjelenik a két vámpír, akivel Alice Elena kérésére felvette a kapcsolatot. Feltűnik Elijah, aki végez a két vámpírral, de nem bántja Damont. Rose Elijah megjelenésekor elmenekül.
A 02×11 By The Light Of The Moon című részben Rose visszatér a Salvatore-házba, és bocsánatot kér Damontől, amiért segített Elenának, amikor hirtelen megjelenik egy vérfarkas (Jules), és megharapja Rose-t.
Először úgy tűnik, hogy a mítosz ellenére, mely szerint a vérfarkas harapás halálos a vámpírokra, a seb gyógyulni kezd, de a 02×12 The Descent című részben Rose állapota folyamatosan romlik. Belázasodik, és hallucinációk gyötrik. Megszökik, és végez egy párral, miközben Damon próbálja kideríteni, hogy van-e gyógymód a vérfarkas harapásra. Jules felvilágosítja, hogy csak úgy vethet véget a lány szenvedéseinek, ha megöli őt. Később Damon megtalálja és hazaviszi Rose-t, majd miközben irányítja az álmát, karót döf Rose szívébe.

Rose-t az Odaát (Supernatural) 3. évadából is ismert Lauren Cohan alakította.

Kapcsolatok

- Damon Salvatore

Érdekességek

- Rose-nak nem volt napfény gyűrűje: a 02×09 Katerina című epizódban megégette a napfény, amikor Elijah betörte a kávézó ablakát.
- Összesen négy karakterről neveztek el eddig epizódot: Rose, Isobel, Katherine és Klaus. Közülük Rose volt az első, aki meghalt, őt pedig Isobel követte.
- Kevin Williamson eredetileg Sarah Michelle Gellar-t szerette volna Rose szerepében látni, akivel az 1997-es Sikoly 2. című filmen dolgoztak együtt, és aki a Buffy, a vámpírok réme című sorozat főszereplője volt, de a színésznő nem vállalta el a szerepet.
- Rose nem jelent meg a Vámpírnaplók könyvekben, és hozzá hasonló karakter sem.
- Rose az első vámpír, akit vérfarkas harapott meg a sorozatban, és ő az egyetlen, aki nem gyógyult meg utána.
- Rose 560 éves volt.
- Rose jó barátja volt Lexinek. Azért tudott Stefanről és Damonről, mert ahogy azt a 02×08 Rose című epizódban említette, randevúznia kellett volna Stefannel.
- Rose és Trevor nem találkoztak Katherine-nel a jelenben.
- A 03×19 Heart Of Darkness című epizódban látni fogjuk Rose-t Jeremy által, és valószínűleg el fogja mondani, hogy ki változtatta át vámpírrá.
- Rose-t eddig összesen 5 epizódban láthattuk.

Forrás: VampireDiaries.Wikia