Tényleg azt hitted, hogy kockáztatnám Finn életét, a piti kis bosszúálló agyrémed kedvéért? – Sage, 03×17 Break On Through

Történet

Sage valamikor a XII. században született, és valamikor a húszas éveinek közepén megismerte az Ősi vámpírt, Finnt. Egymásba szerettek, és Finn vámpírrá változtatta őt, hogy örökké együtt lehessenek. Nem sokkal ezután azonban Klaus a fehér tölgy hamujába mártott tőrrel leszúrta Finn-t, és 900 évig egy koporsóban tartotta.
Sage-et a először a 03×16 1912 című epizód visszatekintős jeleneteiben láthattuk. 1912 táján Sage bokszolóként kereste a kenyerét. Egy estén találkozott Damon Salvatore-ral Mystic Falls-ban, és megmutatta a férfinak, hogy miként használhatja ki a vámpírság adta lehetőségeket. A 03×17 Break On Through című epizódban Sage segített Damonnek kideríteni, hogy mire készül Rebekah, és megtudták, hogy létezett egy másik fehér tölgyfa is azon kívül, amit az Ősi család a vámpírrá változásuk után porrá égetett.
Mivel Sage még 900 év elteltével is szerelmes volt Finn-be, elárulta Rebekah-nak, hogy Damon tudja, hogy a fehér tölgyfából készültek a Wickery-híd tartóelemei, és segített a lánynak elégetni azokat. Nem tudta azonban, hogy maga a Wickery-híd tábla is fehér tölgyből készült.
A 03×18 Murder Of One című részben Damon és Stefan Alaric segítségével készítettek a táblából 12 karót, mely végezhet az Ősi vámpírokkal. Miután Sage hosszú idő után újra találkozott Finnel, és próbálta lebeszélni arról, hogy feláldozza magát, Finn-t leszúrta Matt Donovan a karóval.
Sage bosszút akart állni Stefanon, és a Salvatore-házba ment. Nem sokkal Finn halála után ő, és az általa vámpírrá változtatott Troy mindenféle külső hatás nélkül meghaltak. Stefan rájött, hogy ha egy Ősi vámpír meghal, akkor vele együtt meghal minden vámpír, akit az ő vérvonala által teremtettek.

Sage-et a Smallville-ből ismert amerikai színésznő, Cassidy Freeman alakította.

Kapcsolatok

- Finn
- Damon Salvatore

Érdekességek

- A Vámpírnaplók könyvekben Sage egy férfi vámpír, aki Damon barátja.
- A könyvekben Sage-nek van egy kutyája és egy sólyma.
- Ő a második karakter (Jeremy után), akinek a nemét megváltoztatták a sorozat készítői a könyvhöz képest.
- Sage alakította ki Damon személyiségét, ahogy Lexi Stefanét.
- A sorozat történetében ő az eddigi legidősebb nem-ősi vámpír.
- Finn szavaiból ítélve Sage volt az egyetlen, akit ő vámpírrá változtatott.
- Sage rengeteg embert változtatott vámpírrá kedvtelésből.
- Az Ősi család ismerte Sage-et 900 évvel ezelőtt, de nem kedvelték őt, így Finnek mindig úgy kellett elosonnia a testvéreitől, ha Sage-dzsel akart találkozni.
- Sage a második vámpír, aki egy vámpíron (Rebekah) álmában alkalmazza az igézetet (az első Damon volt Rose-zal).
- Sage-et összesen 3 epizódban láthattuk.

Forrás: VampireDiaries.Wikia