Erősebb vagy mindennél. Nagyon büszke vagyok rád. – Sheila Bennett, 03×07 Ghost World

Történet

Sheila Bennett volt Bonnie Bennett nagymamája, és Abby Bennett Wilson édesanyja, egy nagyon erős boszorkány. Sheila tisztában volt vele, hogy az unokája milyen erővel bír, de Bonnie csak azután kezdett el hinni neki, hogy maga is felfedezte képességeit. Miután ez megtörtént, a lány gyakran kért a nagymamájától segítséget.
Sheila figyelmeztette Bonnie-t a mágia veszélyeire, és megtanította, hogyan kell használnia az erejét. Sheila észrevette, hogy Bonnie egy olyan ékszert visel, mely az egyik ősüké, Emily Bennetté volt, és amit később maga Emily pusztított el. Sheila segített Stefan Salvatore-nak megtalálni Bonnie-t és Elenát, amikor Anna és Ben elrabolták őket a 01×14 Fool Me Once című epizódban. Ugyanebben az epizódban Sheila segített Bonnie-nak kinyitni a sírt, melybe a vámpírok voltak varázslattal bezárva. Először csak úgy nyitották ki a sírt (Bonnie tudtán kívül), hogy amelyik vámpír bemegy, ne tudjon többé kijönni. De miután Stefan is bemegy Damon és a biztosítékként bevitt Elena után, feloldják a varázst. Sajnos a varázslat annyira megviselte és kimerítette, hogy az epizód végén Sheila az otthonában elhunyt.
Legközelebb a 03×07 Ghost World című epziódban találkoztunk vele, amikor Matt Donovan rituáléjának köszönhetően a válaszfal az élők és holtak között leomlott. Miután Sheila elmondja Bonnie-nak, hogy felborult a természet rendje, az unokája segítségével elmond egy varázsigét, amely elpusztítja az Ősi boszorkány talizmánját. Mielőtt elbúcsúzott, bátorította Bonnie-t, emlékeztette arra, hogy milyen erős, és hogy mennyire büszke rá.
Sheilának boszorkányként rengeteg képessége volt:
- Kapcsolódás: a boszorkányok képesek más boszorkányok energiáját és varázserejét elszívni, és használni.
- A gondolataival tudja irányítani az elemeket: a földet, a vizet, a levegőt, a tüzet és az időjárást.
- Tudja irányítani mások gondolatait, hasonlóképpen a vámpírok igézetéhez.
- A boszorkányok szörnyű fejfájást tudnak okozni a vámpíroknak a gondolataikkal.
- A boszorkányok egy érintésből képesek megérezni, ha valaki nem emberi lény.
- Varázsigékkel tudják kontrollálni az eseményeket.
- A boszorkányok képesek tárgyakat lebegtetni, valamint embereket elmozdítani a gondolataikkal.
Eszközei:
- Gyertyák: a boszorkányok azért használják őket, hogy erőt merítsenek a lángokból, és ezzel megerősítsék a varázslatot.
- Grimoire: a boszorkányok ezekben a könyvekben gyűjtötték össze a varázsigéket és a rituálékat.
- Talizmánok: a boszorkányok gyakran használnak bizonyos tárgyakat talizmánként.

Sheilát az amerikai színésznő, Jasmine Guy alakította.

Érdekességek

- Sheila a 01×11 Bloodlines című epizódban megemlíti, hogy 1969-ben már nem volt éppen tinédzser, ami azt jelenti, hogy nagyjából 1941-ben születhetett, azaz legalább 68 éves volt, amikor 2009-ben elhunyt.
- Sheila nem tartotta a kapcsolatot lányával, Abby-vel, ugyanis Abby a 03×12 The Ties That Bind című epizódban tudta meg Bonnie-tól, hogy meghalt az édesanyja.
- Sheila anyja helyett is anyja volt Bonnie-nak.
- 1969. októberében Sheila egy háborúellenes tüntetés (ülősztrájk) vezetője volt Mystic Falls-ban, ekkor ismerte meg Stefan Salvatore-t.
- Sheila házszáma a 2136 volt.
- Sheilát 6 epizódban láthattuk.

Forrás: VampireDiaries.Wikia