Rendkívüli szépség volt. Akkoriban minden fiú neki akart udvarolni. Még úgy is, hogy egy másik férfitól volt gyermeke. – Elijah Mikaelson03×13 Bringing Out The Dead

Történet

Tatiátaz Eredeti Petrovaként is ismerjük, ő a Petrova-hasonmások vonalának megteremtője, akit Katherine Pierce és Elena Gilbert követett a sorban.
Ahogy azt Elijah és Klaus elmesélték a 03×13 Bringing Out The Dead című epizódban, Tatiának született egy gyermeke egy általunk ismeretlen férfitól. Később a mai Mystic Falls területén megismerte Klaus-t és Elijah-t, és mindkét férfi belészeretett. Tatia gyönyörű volt, és minden férfi neki akart udvarolni. A fiúk anyja, Esther, az ősi boszorkány, nem tudta elviselni fiai viszályát Tatia miatt, ezért miután legkisebb fiát, Henriket megölte egy vérfarkas, úgy döntött, hogy a fiait és férjét vámpírrá változtató rituálé során Tatia vérét fogja használni. Az ő vérét keverték a borba, melyet Mikael megitatott gyermekeivel, de erről Klaus és Elijah csak később szereztek tudomást.

Kapcsolatok

- Elijah
– Klaus
Ahogy azt Klaus és Elijah a 03×13 Bringing Out The Dead című részben elmesélték, Tatia nem tudott választani kettőjük között. Ironikus módon Tatia leszármazottjai, Katherine Pierce és Elena Gilbert is két férfi között őrlődtek: Damon és Stefan Salvatore között.

Érdekességek

- A köztudatban sokáig az a tévhit élt, hogy az eredeti Petrovát Charlotte-nak hívták. Ezt a nevet korábban Julie Plec említette egy Entertainment Weekly interjúban. Egyelőre nem erősítették meg, hogy Tatiát valaha is látni fogjuk a sorozatban.
- A 03×05 The Reckoning című epizódban Rebekah megemlítette Tatiát, és azt állította, hogy ő sokkal csinosabb volt, mint Elena.
- Elijah azt mondta, hogy Tatiát az újvilágban ismerték meg. Ebből arra lehet következtetni, hogy Tatia is ott született, és valószínűleg abban a faluban élt, ahol a vérfarkasok.
- A Tatia név jelentése: Alapító.
- Tatia vérének segítségével jöttek létre az Ősi vámpírok.
- Tatiának, mint a hasonmásának, Katherine-nek, volt egy törvényen kívüli gyermeke.
- Bár Tatia túlélte az Ősi vámpírok születését, a sorozatban elmondták, hogy Tatiát felhasználták a Klaus hibrid-átkát létrehozó rituálé során is, azaz valószínűsíthető, hogy feláldozták. Hacsak nem támasztották fel varázslat segítségével, vagy változtatták vámpírrá, Tatia halott.
- Petrova hasonmások azért születtek időről-időre, hogy segítségükkel meg lehessen törni a Klaus-ra szórt átkot, melyet korábban a ’Nap és a Hold átka’-ként ismertünk.
- A Petrova-hasonmások az egyetlen természetfeletti lények a sorozatban, akiknek nincs különleges képessége, azt leszámítva, hogy az ő vérükre van szükség a hibridek teremtéséhez.
- Mivel a Petrova-hasonmások nagyjából 500 évente követték egymást (Katherine 1475-ben, míg Elena 1992-ben született), feltételezhető, hogy Tatia valamikor 950 körül látta meg a napvilágot.

Forrás: VampireDiaries.Wikia