Én vagyok az első sikeres hibrid, Caroline. Nem gondolod, hogy ez azért egy kicsit király? – Tyler Lockwood, 03×06 Smells Like Teen Spirit

Történet

Tyler 1992-ben született Richard Lockwood és Carol Lockwood gyermekeként. A sorozatban először arrogáns, önző és agresszív fiúként ismertük meg, de miután aktiválta a vérfarkas átkát, megtanulta kontrollálni a viselkedését. Emberként is nagyon sportos és erős volt, és könnyen dühbe lehetett gurítani. Nem értette a saját viselkedését, amíg nagybátyja, Mason Lockwood a polgármester, Richard halála után fel nem világosította arról, hogy a családjukban öröklődik a vérfarkas gén.
Miután Tyler erről tudomást szerzett, félt, hogy ő is aktiválni fogja az átkát. Félelmei valósággá váltak, amikor a 02×07 Masquerade című epizódban véletlenül megölte Sarah-t. Caroline Forbes támogatta és segítette őt az első átváltozása során. Tyler időközben beleszeretett Caroline-ba, de megkérdőjelezte a barátságát, amikor Jules, Mason barátja azt mondta neki, hogy Caroline volt az, aki Damon és Stefan Salvatore segítségével megölte Masont. Amikor Tyler rájött, hogy valóban Damon ölte meg Masont, elárulva érezte magát, és a vérfarkasok oldalára állt. Tyler hezitált, hogy segítsen Caroline-nak, Stefannek és Damonnek, amikor közel álltak a halálhoz, amivel nagyon megbántotta a lányt.
Tyler volt az, aki mesélt Jules-nak és a barátjának, Brady-nek Mason azon tervéről, hogy megtörje az átkot. Mivel szerette volna megtörni az átkot, Tyler segített nekik megtalálni a holdkövet és a hasonmást, Elenát.
Stefan felnyitja Tyler szemét, és elárulja neki, hogy Jules és Brady hazudtak neki, és ahhoz, hogy az átok megtörjön, Elenának meg kell halnia a rituálé közben. Elengedte Stefant, aki megölte Brady-t, mielőtt elkaphatta volna Elenát. Eközben a falka többi tagjával a Salvatore-házban végez Elijah.
Ezután Tyler úgy dönt, hogy elhagyja a várost Jules-szal, ha megígéri, hogy többet nem fog neki hazudni.
Miután Maddox, a boszorkány cselének köszönhetően kap egy telefonhívást az édesanyjától, melyben Carol azt mondja, hogy balesetet szenvedett, és a kórházban fekszik, Tyler Jules-szal visszatér Mystic Falls-ba. Mindkettőjüket csapdába ejti Maddox és Greta Martin, Klaus boszorkányai. Tylert és Caroline-t, akiket az áldozati rituáléhoz ejtettek foglyul, Damon kiszabadítja. Mivel telihold van, Tyler időközben elkezd vérfarkassá változni, és megharapja Damont (02×20 The Last Day).
Tyler és Caroline járni kezdenek, de a kapcsolatuk megromlik, amikor a 03×05 The Reckoning című epizódban Tyler lesz Klaus első sikeres hibridje. Mivel a hibridség jelentősen megkönnyíti az életét, Tyler tiszteletet és hálát érez Klaus iránt, és megpróbálja barátai minden egyes Klaus elleni próbálkozását szabotálni.

Tylert a kaliforniai színész, Michael Trevino alakítja.

Kapcsolatok

- Vicki Donovan: kapcsolatuk inkább fizikai, mint érzelmi kapcsolatnak volt nevezhető. Tyler nem bánt szépen a lánnyal, az édesanyja előtt szégyellte is.
- Caroline Forbes
A kapcsolat kezdete: 03×01 The Birthday
A kapcsolat vége: 03×09 Homecoming
A szakítás oka: Tyler verbénával injekciózza be Caroline-t, hogy ez által távol tartsa az esetleges Klaus elleni harctól. Caroline úgy gondolja, hogy Tyler a Klaus iránti kötődése miatta már nem ura a cselekedeteinek, így szakít vele.

Érdekességek

- A Vámpírnaplók könyvekben Tyler-nek Smallwood a vezetékneve, és Klaus segítségével válik vérfarkassá, míg a sorozatban ugyanezért Katherine Pierce tehető felelőssé.
- A könyvekben Tyler és Caroline egymás szövetségesei voltak Elenával és Stefannel szemben.
- A könyvekben Tyler-nek és Caroline-nak vérfarkas ikrei születnek, de a sorozatban Caroline vámpír, ami együtt jár azzal, hogy nem lehet gyermeke.
- A második évadban egymás után 5 epizódban nem szerepelt, ezzel „legyőzve” Bonnie-t, akinek az egymás utáni 4 epizódban való meg nem jelenés a rekordja.
- A sorozatban a 02×03 Bad Moon Rising című epizódig nem tudtunk a Lockwood-ok vérfarkas génjéről, viszont a 01×10 The Turning Point című részben tettek rá egy célzást a készítők. Miután Tyler megütötte Jeremy-t, és utóbbi ezt kérdezte: „Mi bajod, van haver?”, láthattuk a teliholdat a háttérben, ami magyarázatul szolgált Tyler agresszív viselkedésére.
- Tylernek és Jennának soha nem volt közös jelenete.
- Ő és Klaus az egyetlenek az élő főszereplők közül, akiket még soha nem harapott meg vámpír.
- Tyler az első sikeres hibrid. Ő volt az első, akivel Klaus az átváltozása során a hasonmás (Elena Gilbert) vérét itatta meg.

Forrás: VampireDiaries.Wikia