Mi lenne, ha azt mondanám, hogy van rá mód, hogy segíts nekem visszatérni? – Vicki Donovan, 03×06 Smells Like Teen Spirit

Történet

Vicki Donovan 1991-ben született Kelly Donovan lányaként, és ő Matt Donovan nővére. Egyszer megemlítette, hogy soha nem ismerte az apját. Egy időben Vicki a drogokba menekült a személyes problémái elől. Az első évadban az iskolakezdés idején a Mystic Grillben dolgozott pincérnőként. Kiderült, hogy a nyári szünetben Vicki és Jeremy Gilbert kapcsolata szigorúan fizikai alapú volt, de miután Jeremy elkezdett komolyabb érzelmeket táplálni a lány iránt, Vicki megszakította ezt a fajta kapcsolatot. Vicki próbálta elkerülni Jeremy-t, és újra a hivatalos barátjával, Tyler Lockwooddal kezdett el foglalkozni, ami nagyon dühítette Jeremy-t, ugyanis a fiú tudta, hogy Tyler csak kihasználja Vickit. A 01×01 Pilot című részben Damon Salvatore megtámadta Vickit, akinek a testére Jeremy és Elena Gilbert talált rá. Vicki túlélte a támadást, és miközben lábadozott a kórházban, váltig állította, hogy egy vámpír támadta meg. Stefan Salvatore  igézettel elfeledtette vele a támadóját. Később Damon szintén igézet segítségével elhitette Vickivel, hogy Stefan volt az, aki megtámadta őt, majd megigézte a lányt, hogy állattámadásra emlékezzen. A 01×04 Family Ties című részben Vicki végleg szakított Tylerrel, és Jeremy-vel vigasztalódott. Miután 3 napig a Gilbert házban tartózkodott, néhány drogos barátjával bulizni kezdett egy temetőben, ahol a 01×05 You’re Undead To Me című részben Damon ismét megtámadta, és magával vitte őt a Salvatore-házba. Damon úgy döntött, hogy vámpírrá változtatja a lányt, és miután a 01×06 Lost Girls című epizódban megitatta a vérével, kitörte a lány nyakát. Amikor felébredt, Vicki nagyon zavart volt, és Jeremy-hez sietett a Gilbert-házba, ahol Stefan rájött, hogy átváltozás alatt áll. Stefan próbált segíteni rajta, de Vicki befejezte az átváltozást, amikor ivott Logan Fell véréből.
Vicki nem akarta azt az életformát követni, amit Stefan, és megszökött a Salvatore-októl. A 01×07 Haunted című részben írt egy üzenetet Jeremy-nek, hogy találkozzon vele a suli Halloween buliján, ahol a lány vámpírnak öltözött. Amikor találkoztak, Vicki véletlenül megharapta Jeremy-t, majd megtámadta Elenát is, ezzel arra kényszerítve Stefant, hogy fakarót szúrjon a szívébe. Ezután Damon Elena kérésére igézettel törölte Jeremy emlékeit az esetről. Jeremy később Elena naplójából tudta meg, hogy Damon miatt nem emlékszik a történtekre.
Az öccse, Matt csak hónapokkal később, már a második évadban jött rá, hogy mi történt a nővérével.
Miután a 02×22 As I Lay Dying című epizódban Forbes Seriff véletlenül lelőtte Jeremy-t, Bonnie Bennett visszahozta őt a halálból a 100 halott boszorkány szellemének segítségével. Ezzel felborította a természet egyensúlyát, ami azt eredményezte, hogy Jeremy elkezdte látni Vicki, és a másik volt barátnője, Anna szellemét.
Jeremy mesélt Mattnek arról, hogy látja Vickit, és Matt a 03×05 The Reckoning című epizódban úgy döntött, hogy a saját módszereivel, de ő is el fogja érni, hogy láthassa a nővérét. Az iskola medencéjébe ugrott súlyokkal a lábára erősítve, és Bonnie-nak köszönhetően tért vissza a halálból, aki kimentette őt a vízből. Ezután Matt is látta Vickit, és a lány az, aki elmondja Mattnek, hogy mi a megoldás Klaus hibrid problémájára. Kiderül, hogy Vickit a túlvilágról egy nagyon erős boszorkány, az Ősi vámpírok édesanyja, Esther segíti. A 03×06 Smells Like Teen Spirit című epizódban Vicki rávette Mattet, hogy végezzen el egy rituálét, melynek segítségével hús-vér testet ölthet. Ezután Vicki Esther utasítására megpróbálta megölni Elenát, de nem járt sikerrel. Esther cserébe azt ígérte neki, hogy visszatérhet a halálból. Amikor Matt rájött, hogy mekkora hibát követett el, Bonnie segítségével visszafordította a varázslatot, ezzel visszaküldve nővérét a másvilágra.

Vickit az amerikai színésznő, Kayla Ewell alakította.

Kapcsolatok

- Tyler Lockwood: még a sorozat első epizódja előtt jártak, de Tyler valójában csak kihasználta a lányt, és szégyellte is őt az édesanyja előtt.
- Jeremy Gilbert
A kapcsolat kezdete: 01×04 Family Ties
A kapcsolat vége: 01×07 Haunted
A szakítás oka: Vickit vámpírrá változása után Stefan megkarózta.

Érdekességek

- Vicki Donovan karaktere a Vámpírnaplók könyvek Vickie Bennettjére épült, aki nem volt Matt nővére.
- A könyvekben Vickie személyiségzavarral küzd a vámpírok sorozatos támadásának köszönhetően, és végül Klaus végez vele.
- A sorozatban Vickit Damon változtatja vámpírrá, és Stefan öli meg, hogy Jeremy-t és Elenát védje.
- Vicki könyvbéli vezetéknevét, a Bennettet a sorozatban Bonnie kapta meg.
- Vicki volt az első női szereplő a sorozatban, akit megöltek, és aki visszatért a halála után.
- Vicki volt az első női karakter, akit vámpírrá változtattak a sorozatban, őt követte Caroline, Jenna és Abby.
- Az Első évad 1-7. részét a sorozat producerei a „Vicki fejezet”-nek nevezték el.
- Vickinek soha nem volt közös jelenete édesanyjával, Kelly-vel.
- Vicki az egyetlen szereplő, akinek két megjelenése között 36 epizód telt el.
- Vicki az első vámpír, akit megöltek a sorozatban.
- A sorozatban egyszer sem találkozott Klausszal, Katherine-nel, Jennával vagy Alaric-kal (pedig valószínűleg látta Klaust a 03×05 The Reckoning című részben, és Alaric-ot a 03×06 Smells Like Teen Spirit-ben).
- Vicki volt a második karakter, akit szellem képében láttunk (az első Emily Bennett volt).
- Vickit összesen 14 epizódban láthattuk.

Forrás: VampireDiaries.Wikia